| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Nazım Hikmet Ran/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Nazım'ın ilk şiirini ne zaman okudum, hatırlamıyorum.Ama hayatımın her döneminde yanı başımda olduğunu söyleyebilirim. O sarı saçlı bir devdi bizim için. O "kavga" nın, acının ve sevginin şairiydi. Ayrılıkların, özlemlerin... "Bir ses vardı kulağımda sürekli. Bir ses vardı." |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| Hayata bakisimi etkilemis olan, sanatini, ozellikle de siirini takdir ettigim bir nadir insan. Nazim Hikmet'i saygiyla aniyorum... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| yazdığı şiirlerden etkilenmemek mümkün mü hepsi nin tadı başak bir seviyorum seni şiiri hala dinleniyor (onur akın söylüyor)ne yazık ki bir nazım daha gelmedi bu ülke ye. |
|
| #4 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Yaşamak Bir Ağaç gibi Tek ve Hür Ve Bir Orman gibi Kardeşçesine... Bir insan 2 satırda olması gerekeni anca böyle anlatabilir.Onu tüm Sevgim ve saygımla anıyorum.Nazım Usta Yoldaş Torunların Yılmadı ve Yılmayacak! __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #5 | |
| "Ben içeri düştüğümden beri güneşin etrafında on kere döndü dünya. Ona sorarsanız Lafı bile edilmez, mikroskopik bir zaman. Bana sorarsanız On senesi ömrümün." |
|
| #6 | |
| 30 Ağustos yaklaşıyor, İşte Nazım'ın söyledikleri... Sarışın bir kurda benziyordu. Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı. Yürüdü uçurumun başına kadar, eğilip durdu. Bıraksalar ince, uzun bacakları üstünde yaylanarak ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak Kocatepe'den Afyon ovasına atlayacaktı. melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-08-05 15:45 . |
|
| #7 | |
| (...) Saat beşe beş var. Dağlar aydınlanıyor. Bir yerlerde bir şeyler yanıyor. Gün ağardı ağaracak. Kokusu tütmeye başlad: Anadolu toprağı uyanıyor. |
|
| #8 | |
| Sonra. Sonra,9 Eylül'de İzmir'e girdik. ve Kayseri'li bir nefer yanan şehrin kızıltısı içinden gelip öfkeden, sevinçten,ümitten ağlıya ağlıya Güneyden kuzeye, Doğudan batıya, Türk halkıyla beraber, seyretti İzmir rıhtımından Akdeniz'i... (Kurtuluş Savaşı Destanı'ndan) |
|
| #9 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Yine kitapları, türküleri, bayraklarıyla geldiler, dalga dalga aydınlık oldular, yürüdüler karanlığın üstüne. Meydanları zaptettiler yine. Beyazıt'ta şehit düşen silkinip kalktı kabrinden, ve elinde bir güneş gibi taşıyıp yarasını yıktı Şahmeran'ın mağarasını. Daha gün o gün değil, derlenip dürülmesin bayraklar. Dinleyin, duyduğunuz çakalların ulumasıdır. Safları sıklaştırın çocuklar, bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgasıdır. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #10 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
| Memleketimi seviyorum : Çınarlarında kolan vurdum, hapisanelerinde yattım. Hiçbir şey gidermez iç sıkıntımı memleketimin şarkıları ve tütünü gibi. Memleketim : Bedreddin, Sinan, Yunus Emre ve Sakarya, kurşun kubbeler ve fabrika bacaları benim o kendi kendinden bile gizleyerek sarkık bıyıkları altından gülen halkımın eseridir. Memleketim. Memleketim ne kadar geniş : dolaşmakla bitmez, tükenmez gibi geliyor insana. Edirne, İzmir, Ulukışla, Maraş, Trabzon, Erzurum. Erzurum yaylasını yalnız türkülerinden tanıyorum ve güneye pamuk işleyenlere gitmek için Toroslardan bir kerre olsun geçemedim diye utanıyorum. Memleketim : develer, tren, Ford arabaları ve hasta eşekler, kavak söğüt ve kırmızı toprak. Memleketim. Çam ormanlarını, en tatlı suları ve dağ başı göllerini seven alabalık ve onun yarım kiloluğu pulsuz, gümüş derisinde kızıltılarla Bolu'nun Abant gölünde yüzer. Memleketim : Ankara ovasında keçiler : kumral, ipekli, uzun kürklerin pırıldaması. Yağlı, ağır fındığı Giresun'un. Al yanakları mis gibi kokan Amasya elması, zeytin incir kavun ve renk renk salkım salkım üzümler ve sonra karasaban ve sonra kara sığır ve sonra : ileri, güzel, iyi her şeyi hayran bir çocuk sevinciyle kabule hazır, çalışkan, namuslu, yiğit insanlarım yarı aç, yarı tok yarı esir... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|