"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > Doğa Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Enerji biçimi

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji...

Konu Araçları
Eski14-02-07, 13:08  #1
Erdemmm41
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Feb 2007
Enerji biçimi

Merhaba arkadaşlar,
Ben bu konuda uzun süredir bir araştırma yaptım. Maddenin enerji biçimine dönüştürülebileceğini ve kopyalanabileceği kanaatine vardım. Fakat benim kafamı karıştıran tek bir nokta var ve burası asıl işin can alıcı bir noktası. Maddeyi enerji biçimine dönüştürünce bunu bir kablodan bir bilgisayara aktarmak gerekiyor. Bir madde kablodan geçebilir mi? Elemenlerden metalleri düşünün. Metaller elektriği iletirler. Isı arttıkça metallerin elektrik iletkenliği azalır. Isı azaldıkça iletkenlikleri artar. Bunun nedeni metallerin arasında elektron geçişini sağlayan boşlukların bulunmasıdır. Ama bir maddenin bir kablodan geçirilmesi işi benim kafamı karıştırıyor. Bu konuda yorumlarınızı ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Bu sayede bende kafamdaki bazı soru işaretlerini ortadan kaldırabilirim.
Erdemmm41 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-02-07, 13:23  #2
yam_yam
Bilim

yam_yam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Sayın Erdemmm41 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,
Ben bu konuda uzun süredir bir araştırma yaptım. Maddenin enerji biçimine dönüştürülebileceğini ve kopyalanabileceği kanaatine vardım.
Maddenin enerjiye dönüştürüleceği konusunu değil de, kopyalanabileceği kanaatine nereden ve nasıl ulaştığınızı da açıklarsanız konuyu daha iyi anlayabiliriz sanırım...

YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN
ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN
yam_yam is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-02-07, 23:27  #3
bbucak

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın Erdemmm41 şöyle demiş:

Mesajı Göster
... Ama bir maddenin bir kablodan geçirilmesi işi benim kafamı karıştırıyor...
Nasıl bir madde geçirmek istiyorsunuz? Yahut nasıl pratik bir amaca hizmet etmesini istiyorsunuz? Elektrik akımı, ışın (fiber optik kablo mantığı) dışında bir maddeden mi söz ediyorsunuz? Maddeyi atomlarına parçalayıp ışınlamaya geliyor sanki, yanılıyor olabilir...
bbucak is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-02-07, 11:27  #4
sinsiati

sinsiati'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

enerji biçimine dönüştrüdükten sonra neden kablodan geçiremiyesiniz ki bence anlatımda bir probleminiz var oradan geçenin madde değil de enerji olması gerekmiyor mu anlamadım !
sinsiati is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-02-07, 03:32  #5
Erdemmm41
Uzaklaştırıldı

Aslında benim anlatmak istediğim, maddeyi yoğunlaştırılmış bir elektromanyetik alanın etkisiyle bilgisayar verilerine çevirmekti. İki tane makina olsun biri A makinası diğeri B makinası olsun bunlar arasında da bir tane bilgisayar olsun. A makinasındaki madde bilgisayar verilerine çevrilecek buradan B makinasına aktarılacak(Işınlama). Madde B makinasına giderken önce bilgisayar tarafından verilerin kopyası alınacak. Sonra B ye gidecek. Bunun elektromanyetik alan sayesinde yapılabileceğini düşünüyorum. Sizin bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.
Eski18-02-07, 15:28  #6
bbucak

Sayın erdemmm41,

Ben halen ne tür bir "madde" transferi yapmak istediğinizi anlamadım. Somut olarak, ne tür bir "madde" 'yi nereden nereye iletmek istediğinizi söyleyebilir misiniz?

Bilgisayarların veri depolama ve transfer prosedürleri bellidir. Öyleki 60'lardaki temel prensipler halen değilmiş değildir...
Eski18-02-07, 16:57  #7
Erdemmm41
Uzaklaştırıldı

Ben bu projenin insanlık adına büyük bir yarar sağlayacağını düşünüyorum. Bu projenin de gerçekleştirilmesi için yoğun bir bilgi birikimi ve maddiyat gerekiyor. Proje şöyle: Bir tane A makinası olsun. A makinasının içine herhangi bişeyi koydunuz ve çalıştırdınız. Önce madenin(madde olarak herşey olabilir:Petrol,Meyve,Sebze,Masa,Uçak,Araba) etrafında manyetik alanlı levhalar hızlı bir şekilde dönmeye başlayacak. Bu hız ışık hızının üstündeki bir hıza çıkacak. Aynı şekilde boş olan B makinasıda A makinasıyla aynı hıza getirilecek. A makinasındaki madde önce atomlarına ayrılacak, atomlarda elektrik sinyalleri haline getirilecek(Radyo dalgaları). Sonra buradan başka bir konumdaki B makinasına aktarılacak. Örneğin şu an bilgisayarlarda bir mp3 dosyasını dinlediğinizi düşünün. Aslında dinlediğiniz şey elektromanyetik dalgalardır. Madde böyle bir türe dönüştürülerek B makinasına aktarılacak. Yani bu da bir tür ışınlama diyebiliriz. Aslında ben bir maddeyi elektrik sinyallerine dönüştürmeyi düşündüğümde nerede olduğunu bilmiyorum ama bilim adamları bir atomu 1 cm ışınlamayı başarmışlar. Ama benim projem çok farklı hem ışınlamaya hizmet edecek hemde o maddeden istediğimiz kadar kopyalayacak. Benim bir düşüncem daha vardı bunu uzay araçlarında da kullanabileceğimizi düşünüyorum. Uzay araçları bu sayede sınırsız yakıt üretebilirler ve uzak yıldızlara ulaşmak işi daha da kolaytırır. Tabi ki bu proje gerçekleştirilebilirse. Ama ben bunu gerçekleştiremem bu beni maddi olarak aşıyor. Eğer sizin içinizde bunu gerçekleştirebilecek biri varsa bunun için çalışmalara hemen başlasın. Bu projenin insanlığa çok büyük faydaları olacak. Örneğin bazı ülkeler çok fakir oranın insanları açlıktan kemik gibi kalmışlar. Hatta haberlerde izlemişsinizdir. Bu proje sayesinde sınırsız yiyecek ve giyecek üretilebilir ve aç insanlar doyurulabilir. Bu proje sadece bununla bitmeyecek tıp alanında da geliştirilebilir ve kullanılabilir. Doğuştan sakat olan, savaşta kolunu veya bacağı kopmuş insana bu proje sayesinde hiç ameliyatsız kol ve bacak takılabilir. Hemde kendi kolu ve bacağı. Yani anlayacağınız gibi olağanüstü bir proje olur gerçekleşirse.
Eski18-02-07, 19:58  #8
felitsa

felitsa'nın Avatarı

SN. erdem
bence güzel bir düşünce ama burda biraz hayal gücünüzü çalıştırmışsınız.şimdi mantıklı olarak bakarsak eğer bilgisayar herhangi bir maddeyi örneğin bir kalemin kopyasını yaparak birden fazla çıkmasını sağlarsak bu evrendeki toplam madde miktarında bir artışa tekabül etmezmi.ama bildiğimiz gibi evrende madde miktarı big bang den beri hep sabittir.eğer bu sizin düşüncenizse konuyu biraz daha açıp teknik özelliklerini söylerseniz iyi olur veya konu ile ilgili bir kaynağa sahiseniz bu kaynağı belirtirseniz sevinirim...
felitsa is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-02-07, 00:04  #9
Erdemmm41
Uzaklaştırıldı

Ben bu işe yoktan var etme yada vardan yok etme demiyorum. Sadece ortamda bulunan enerji parçacıklarını birleştirerek başka bir maddeye dönüştürmek. Bu da bir maddenin kopyasını alan bilgisayarın gönderdiği veriler sayesinde enerji parçacıkları farklı şekillerde birbirleriyle birleşirler(Kopyalama). Işınlama ise metaller arasındaki elektron geçişini sağlayan boşluklar bulunduğundan ışınlanan bir madde boşlukların içinden geçerek diğer dönüştürücüden tekrar madde haline gelir. Eğer bir madde enerji biçimine çevrilebiliyorsa gerisi ip söküğü gibi gelir.
Eski19-02-07, 18:49  #10
bbucak

Bahsettiğiniz transfer metotudu bugün dünyanın konuştuğu "ışınlanma" prosedürüdür. Bunu başarabilmek için madde her ne ise onu tanımlayabilmek gerekir. Madenin atomlarına, atomlar arası bağlarına kadar belli bir "formatta" tanımlayabilmek; atomlarına bölmek ve ortaya çıkan enerji ile beraber transfer edip tanımlanmış formatta yeniden maddeyi biraraya getirebilmeniz gerekli. Teoride prosedür belli, ancak pratikte çalışmalar çok yeni...

Bu sırada, yanlışım varsa düzeltin "maddeyi enerjiye dönüştürmekten ziyade maddenin var olan enerjisini (potansiyel) değerlendirilebilir enerjilere dönüştürebiliyoruz"... Örneğin yakıtları katıdan, sıvıdan gaz formuna dönüştürürken, açığa çıkan enerji değerlendiriyoruz. Böyle bir prosedür içinde, madde yok olmuyor, yada yeni bir madde de oluşmuyor..

Aşağadaki yazıyı okumanızı salık veririm sayın erdemmm41,

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/mer...4&soru_id=1189

Ayrıca Kuantum Işınlaması hakkında,
http://tr.wikipedia.org/wiki/I%C5%9F%C4%B1nlama
araştırmanıza yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Umarım vazgeçmez, inatla üzerine gidip bilime katkı sağlarsınız.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 07:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)