"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Galaksimiz/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Korkunç boyutlarda bir galaksimiz var. Biz de bu galaksinin içindeyiz. İnançların, korkuların, sevgilerin, kaderin nedeni olan gökadamız içinde yaşıyoruz. Buyrun analizini yapın. http://www.bulutsu.org/evreninharitasi/galaxy.php Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-02-07 21:40 .Sebep: Yazım hataları |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bir yerde okumuştum dünyadan başlayarak samanyolu galaksisine kadar olan hızlar toplamını veriyodu. Samanyolu kendi içindekileri sabit olarak barındırırken diğer galaksilerden hızla uzaklaşmaktadır. Galaksinin dağılmadan kalmasını sağlayan ise karalık madde denilen ve bana göre "modern esir" diyebileceğimiz niteliği hala belli olmayan bir şeyin sayesinde sağlanır. Galaksimiz dahil bilmediğimiz o kadar çok şey var ki evrende okyanusta damla misali. il_bilge Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-02-07 15:55 . |
|
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| evren yönden bağımsızdır(izotropiktir)her yöne doğru genişlemektedir bütün galaksiler birbirinden uzaklaşmaktalar ,peki andromeda bize yakınlaşıyor veya biz ona yakınlaşıyoruz buınu nereden anlıyoruz spektrumda mavi ye kayma olgusu ile bunu biliyoruz,bizi bekleyen en büyük tehlike bu olmalıdır,bildiklerimizi paylaşabiliriz |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2007
| bilim ve teknik dergisinde okumuştum. Samanyolu galaksisinin merkezinde bir karadelik olduğunu söylüyordu. Hem de süper dev bir karadelik. Merkezde bu kadar büyük bir karadeliğin olması doğrusu beni şaşırttı. Bu konu hakkında bilgilerinizi benimle paylaşırsanız memnun olurum. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Galaksilerin sarmal yapıda olan tipleri mevcut ve bilgilerimin kıt olması sonucu bunu dibi açılmış bir havuzun suyu içine çekmesine benzetiyorum. Belki o galaksilerinde merkezinde bir karadelik vardır ve onun neden olduğu çekim kuvveti galaksiyi dağılmaktan koruyordur. Sonuçta karadelik inanılmaz çekim kuvveti nedeniyle ışığı oluşturan parçacıkları bile çekip bünyesine kazandıran bir yapı. Topik için teşekkürler. __________________
Kürt'ün Türk'den Başka Dostu Yoktur... |
|
| |
| #6 | ||
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Birincisi, Güneş'ten daha büyük dev kütleli yıldızların, evrimlerinin sonunda kendi içlerine çökmeleriyle oluşan "Yıldız Kütleli Karadelikler", diğeri ise galaksilerin merkezlerinde dev gaz bulutlarının çökmeleriyle oluşan "Süperdev Kütleli Karadelikler". Süperdev kütleli karadeliklerden galaksimizin merkezinde en az bir tane olduğu bilinmektedir. Ancak yıldız kütleli karadeliklerden ise milyonlarcasının olduğu düşünülüyor. __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN yam_yam Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-02-07 15:57 . | |
|
| #7 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Feb 2007
| Doğrusu atomlar ile evreni araştırdığımda aralarında hiç bir fark göremiyorum aradaki tek farkın büyüklük ve küçüklük olduğunu anladım sadece.... Nasıl oluyorda gözümüzün göremeyeceği kadar küçücük parçacıklar ve yine gözümüzün ve aklımızın alamayacağı kadar büyük bir evrenin kopyası olyor. Bu aklıma şunu getiriyor tabi bu benim düşüncem ve teorim Evrenimiz sadece ve sadece gözle görülemeyecek kadar küçücük bir atomun parçalanmasıyla yada patlamasıyla meydanma geldi. Benim bu düşüncelerimi Bing Beng teorisi de destekliyor inanın kopya filan çekmedim ama bu patlamanın tamamlanmadığına aksine halen zaman dilimleri arasında devam ettiğine inanıyorum. Çünki Uzayın genişlemesinin Teoriside bu düşüncemi destekliyor. Aslında muhteşem bişey. Ama evrenin gerçekten yoktan var olduğuna inanıyorum aklımı kurcalayan tek şey bu atom parçacığı ne gibi şartlar oluştuda patladı ve genişledi. Bilim bütün evrenin sıkıştırılıp tek bir atoma dönüşmeyeceğini kanıtlayamaz. Bu yüzden Evrenimizin tek bir atom dan gelmediğinide kanıtlayamaz. En güzel örnek bir tohumu düşünün yere ekiyorsunuz ve kocaman bir ağaç oluyor. Daha açık bir örnek bir ceviz büyüklüğündeki atom bombası neler yapıyor. E tabiki bu atom bombasındaki atomlar yavru atomlar ya evrendeki ana atoma ne demeli muazzam bir güç. Kendimi her ne kadarda zorladıysamda artık söylemek istiyorum O atomu patlatan ve kıvılcım veren onun patlamasına zemin hazırlayan bir güç vardır. Siz buna ne derseniz deyin artık. Yorum sizin. |
|
| #8 | ||
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
e=mc2 denklemi size bir şey hatırlatıyor mu bilmiyorum ama, bu formülün bir başka yazılış şekli de m=e/c2 dir. Bir atomun enerji değerini bulmak için, o atomun kütlesi ile ışık hızının karesi çarpılır. inanın bana, bu atom için bulacağınız enerji değeri , büyük patlama anında ortaya çıkmış olabilecek enerji değerinin yanında hesaplanamayacak derecede küçük çıkacaktır. __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN | |
|
| #9 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
| |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| evrenin tek bir atoma sığdırılması söz konusu değildir.bigbang de bütün madde ile birlikte 4 temel kuvvet bir aradadır.en önmeli olgu kütle çekimin faz geçişi ile donması ve maddenin genişlemesine mahal vermesidir.eğer kütle çekim donmamış olsa idi bir arada kapalı bulunan maddenin açıga çıkmasına imkan olamazdı diye düşünüyorum.burada açıklanması gereken olgunun açıklanamaması bilimvilerin henüz ''kütleçekim kuantum '' teorisini oluşturamamış olmasından kaynaklanıyor.elimizde ciddi bir kuantum kütle çekim teorisi olsa gizem açığa çıkacaktır.büyük patlama anında madde saf enerji halinde olmalıdır .başka türlüsüde olamaz.patlamadan sonra ışık hızı ile genişleyen evren ''şişme teorisyenlerine göre 10^-37 saniyede şişme başlamıştır,şişme ile enerjinin bir diğer formu olana ''negatif vacumun açığa çıktığı düşünülmekte ve bunun şişmeden dolayı olması gereken olgu olduğu düşünülmektedir.şişme döneminde ışık hızı en an 100 kat geçilmiş olabilir diye düşünülmekte ve şişme sürecince evrenin en az bin kat izotropik olarak genişlediği düşünülmektedir.aksi olsa idi kütle çekimin korkunç etkisi ile evren kendi üzerine çökerdi,bu gün bizlerin var olmuş olması bunun delilidir. seyfeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-03-07 23:05 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|