| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Hamburger yemeyin, kola içmeyin!!!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Hamburger yemeyin, kola içmeyin!!! Şimdi başlığı okuyan biri 'Sağlık bölümü varken, bu konuyu buraya niye yazdıki?' diye düşünebilir. Ama hamburgerle kolanın, obeziteden başka olumsuzlukları da var. Bunlardan biri de, bu ikisinin üretici firmaları olan Mc Donald's ve Cocacola gibi iki Amerikan firmasının tekelinde olması. Amerikan emperyalizminin birer parçası olmaları. Peki hamburger yemekle ve kola içmekle bunları desteklemiş olur muyuz? Aslında bizim yaptıklarımız onları hiç etkilemez. Sadece vicdanımızı rahatlatmış oluruz. Benim size önerim, geleneksel lezzetlerimiz varken, diğerlerini tüketmeyelim... ![]() |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: istanbul
| Öncelikle olaya yüzeysel bakarsak olayın mizahi yönünü fark ederiz!Aslında olay mizahi yönden çok sömürgeciliğin,geri kalmışlığın diğer adı!!Bunun yanına Hollywood film kültürünü de eklememiz gerekir!Ben arkadaşıma katılmakla birlikte üretim yapmalı,rekabet ortamı yaratmalıyız ki bu ürünlere ihtiyaç duymayalım derim. emre Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-08-05 19:44 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Emre; Benim de söylemek istediğim bu zaten. Onlar gibi birçok ürüne alternatif olabilecek aynı kalite de bir çok üretim yapabiliyoruz. Ama bir ürünün kalitesine eşdeğer bir üretim yapılamıyorsa ülkemizde, yabancı ürünleri kullanmakta sakınca görmüyorum... |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005 Ülke / Şehir: CrusaderZone
| ![]() doğrudur. hamburgere ayçiçek ve margarin gibi yağları koyuyorlar (sağlığa zararlı bunlar en iyisi zeytin yağı) Colada ise E-200 isimli kanserojen madde var. Bu arada Kapitalizmin milliyeti yoktur coca cola içinde mcdonald yiyince amerika bi şey sağlamaz... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
| Alın size Coca-Cola ! bol bol için. Arkadaşlar aşağıda daha önce bana malle forward edilmiş,Coca-Cola'yla ilgili bi yazı vardır.çok ilginç bi yazı.cola içenler mutlaka okusun... Ben,zorunlu kalmadıkça cola içmem.portakal suyu veya ayranı tercih ederim. :-) Hepimizin çok sevdigi coca-cola ve pepsi cola nin insan vücuduna faydasi: ÖZELLIKLE YAZIN DAHA FAZLA IÇELIM. KENDIMIZI YOK ETMEK IÇIN. LÜTFEN BU BILGIYI HERKESLE PAYLASIN. Büyük olasilikla az sonra okuyacaginiz bir çok seyi siz zaten daha önceden biliyordunuz (!) ya da bilmeyenler bazi dostlarimiz içince bunlar zaten birer saçmalik. Eger burda anlatilanlara inanmadiysaniz denemesi 650.000 TL dir. Yani bir kutu kola yeterli COCA COLA VE PEPSI SEVENLERE... TUVALETI TEMIZLEMEKIÇIN: Bir kutu kolayi klozetin içine dökünüz. Bir saat kadar bekleyiniz ve sifonu çekiniz. Koladaki sitrik asit hela basindaki lekeleri yok edecektir. KROM TAMPONLARDAKI PAS LEKELERINI YOK ETMEK IÇIN: Tamponu-coca cola-ya batirilmis marlboro folyosuyla iyice ovunuz. AKÜ KUTUP BASLARINDA ÇAPAGI TEMIZLEMEK IÇIN: Bir kutu kolayi kutup baslarina dökün ve çapak yok olsun PASLANMIS BIR CIVATAYI SÖKMEK IÇIN: Coca-colaya batirilmis bir bezi birkaç dakika pasli civatayi uygulayiniz. ELBISENIZDEKI YAG LEKESINI ÇIKARMAK IÇIN: Bir kutu kolayi lekeli giyeceklerin üstüne bosaltin, deterjani ekleyin ve her zaman yikadiginiz gibi yikayin. Coca-cola yag lekelerinin yok olmasina yardim edecektir. COCACOLA + PEPSI ARABALARIN ÖN CAMINDAKI LEKELERI YOK EDER. AYRICA BIZ BU MADDEYI IÇERIZ !!! BILGILERINIZE... ******************************************** 1-) Coca-cola ve pepsi'nin ortalama pH degeri 3.4 Bu asidite disleri ve kemikleri eritmek için yeterlidir. 2-)Pepsi veya coca-cola'yi içmeden önce bir düsünün. 3-)Dünyada kimsenin tavsiye edemeyecegi CARBONDIOKSIT içiyorsunuz. Iki yil önce Delhi üniversitesinde "kim daha fazla coca-cola içecek" diye bir yarisma yapildi. Sekiz litre coca-cola içen kazandi ve herkesin gözü önünde öldü. Neden? Çünkü çok fazla karbondioksit almisti ve kaninda yeterli oksijen yoktu._______ :72 4-)Birisi kirilmis disini bir sise PEPSInin içine koydu ve dis 10 günde eridi!!! Disler ve kemikler ölümden sonra en fazla dayanabilir organlarimizdirlar. Bir sise COLA içerek midenize ve bagirsaklariniza ne yaptiginizi bir düsünün... * Arkadaslar COCA COLA ve PEPSI ile ilgili gönderilen yazi; liseli birkaç genç arkadasin ortak platformlarda yapilan tatismalar sonucu aldiklari bir kararin ürünüdür. Bu yazi internet üzerinden gönderilerek yayilmasi amaçlanmistir. Zaten onlar da "boyali basin"dan ya da "yaz eylemcisi" kimi sivil toplum örgütlerinden ve siyasi parti gibi olusumlarda destek beklemiyorlar. Yoksa hassas ulusal COCA COLA ve pepsi sirketlerimiz (!) kendilerine yaptiklari parasal destegi yada promosyon adi altinda verilen "sus" paylarini vermezler. O liseli arkadaslarinsa maddi açindan bagimli oldugu hiçbir kurum ve kurulus yok. Tek istedikleri siyasi görüs ne olursa olsun ortak zeminde karar alabilme ve teorik bilgileri pratige geçirebilmelidir. Size gönderilen yazida kolanin insan sagligina karsi zararlarina deginilmistir. Ama tabiki; isin bir de politik yönü vardir. Bu kadar zararlibir içecegin nasil olurda bu kadar tüketilebilir olabilir ve biri Amerikan firmasi olmak üzere bu sirketlerin bu kadar kar elde edebilir? 16-17 yasindaki gençlerimiz de bunun arkasinda ne oldugunu en az sizin kadar iyi biliyorlar. Unutmayin ki; bu firmalar reklamlarinda Tarkan, Michael Jackson, Britney Spears, Ricky Martin,Jennifer Lopez gibi dunyaca ünlü-meshurlari kullanarak tüketimi bilinçsizce sorgulamadan gerçeklestirmek istemislerdir. Saygılar sunarım. Ozan SEVİNÇ. :73 __________________
"Benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’’ M. Kemal Atatürk |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
| Coca-Cola fantezileri NE oldu? hala Cola içmeye devam ediyor musunuz arkadaşlar? :62 __________________
"Benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’’ M. Kemal Atatürk |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Ben zaten Coca Cola içmiyordum. hiç zararı olmasa yine içmem ama arada sırada Cola Turca (niye c ile ?...neyse...) içerim zararlı ama olsun, bira da içerim, rakıyı bıraktım __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| slm Arkadaşlar sık sık bu ürünleri protesto edelim boykot edelim diye birçok mesaj okuyorum. Aslında asitli yiyeceklerle aram iyi değil. bu yüzden protesto boykot zararı yararı beni ilgilendirmiyor. Konu bu değil aslında.Konu bu ürünleri boykot çağrısı yaparken hiç gerçekleri göz önüne alıyormuyuz. Kendi ülkenizde bu içecekleri üreten fabrikalarda kaç işcinin çalıştığını ayrıca işcilerden ve sahiplerinden başka kaç kişinin ekmek kapısı onu da hesapladınızmı. Güzel boykot edin. Bu boykotlar iddialara göre bilmem nerede insanlara sıkılacak bir kurşunu önleyeceksiniz. Peki bunları boykot ederken. Önleyeceğiniz bir kurşuna karşılık kendi ülkenizin işcisine sıkacağınız kurşunları hiç düşündünüzmü. Yanlış anlamayın boykotunuza karşı değilim. sadece işin birde bu boyutunu göz önüne almanız için yazdım. |
|
| #9 | |
| Sayın kehleti, Tabiki binlerce insan böyle bir boykottan etkilenecektir, işsiz kalacaktır. Lakin sizin dediğiniz durum içki, sigara, uyuşturucu için de geçerli. Bu sektörlerde çalışanlar bu anlamda bizi pek ilgilendirmemeli. Zararlı neticede. Başka iş alanı mı yok? Saygılar |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| slm. Uyuşturucu için haklısın bu madde zaten kanuni de değil. Ama içki ve sigara dediğiniz zaman bunların sadece fabrikalarda çalışan işcilerin değil tarlada çalışan çifciyi de etkileyeceği bir gerçek. (Tütün üreticisi veya alkol için üzüm üreticisi veya harup üreticisi anason üreticisi gibi) Bunlara karşı değilmiyim. Elbette ki yerine göre karşıyım. Ama bunları boykotlarla tüketilmesini sağlamak önümüze işsizler ordusunu koymak demektir. Bunları minimuma indirmek için boykot yerine kademeli olarak başka iş kollarına yönlendirmek daha akıllıca gibi. Bir boykotu yapmaya kalkarken etkisini çok yönlü düşünmek gerek diye düşünüyorum. Uyuşturucuya elbetteki karşıyımç. Ama içki ve sigara fabrikalarının kapanması aslında sağlığımızı daha fazla etkiler. Bunları tüketmek isteyen kişiler sağlıksız ortamlarda üretilen ürünlere yönelerek toplum sağlığını daha fazla bozarlar. Örnekmi istiyorsun. Sahte rakıdan ölen veya hastalananları düşün derim. Bu yüzden sadece bu fabrikalarda çalışan işcilerin işsiz kalmaları değil toplumun sağlığı da bu konuyla ilgili. Bu yüzdendir ki çalışanlar anlamında da bu boykot işleri bizi çok hem de pek çok ilgilendirmeli. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|