"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| "Beni bu güzel havvalar mahfetti..."® / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: Kadıköy
| Düşündüm de... Aşkın yıllardır çaresi bulunamamış... Niye çözülemesin ki aşk?? Metafiziğe mi girer ki?? Niye çözümsüz?? İnsan oğlunun yaptığı birşeyi çözememesi ne kadar komik yahu... ![]() Bazan baş ağrılarım çok artar. Farkettim ki sebebi beynimin doğum sancısı geçirmesi... Birkaç vakit yanımda not defterim olmadan gezdiğim için kendime çok kızmıştım... Beni mide ağrılarıyla uykusuz bırakan, soğuk soğuk terleten bu acıyı, en çabuk atlatabilenlerdenim şükür ki... Gözlerimdeki parlaklık içimdeki itikat sayesinde parıldıyor... Sen birşey olmadığını sanarken bende mevsimler değişiyor yüzlerce kez... O sıkılmış hissi veren can sigara diye bağırıyor. O an ağlayamıyorum. "Ağlamaktan korkma! Zihindeki ıstırap veren düşünceler gözyaşı ile temizlenir" der bir Kızılderili atasözü... Buna inanırım gerçekten de... Lakin o an ağlayamam. Bir süre sonra beni anlatan ezgi ve güfte ile ağlarım... Nadiren ağlarım. Ama tam ağlarım... Dökülen her yaş, duygularımın yansıması olan düşüncelerimle seni çıkaramadığım, beynime yapışıp kalmış duygularımdır. (7.1.2007) __________________
*Savaş herşeyin babasıdır! *Cesaretini kaybetmiş insan herşeyini kaybetmiştir! *Şeytanı yenemezsin, sadece karşı gelirsin. O yüzden şeytanla savaş bitmez... mipodrall Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-08-07 00:08 . |
|
| #2 | |
| Satranç... İlkokul 3ncü sınıftayken, sömestr tatili boyunca hava çok soğuk geçti, sürekli kar vardı... Çıkıp oynamak bıktırdığından, artık eve kitlenmiştim... O zamanlar da kitap okumaktan çok, yaşıtım kızları palavralarımla etkilemeye çalıştığımdan, ev benim faaliyet alanım değildi Babam da baktı ki bu çocuk evde sıkılıyor; Benden habersiz gidip, çok kaliteli, ahşap bir satranç takımı aldı... Kendisi zaten iyi bir satranç oyuncusu... Benim için özenerek satranç tahtasının altına taşların dizilimini, muntazam şekilde çizdi. Velhasılıkelâm, öğretir bana oyunun nasıl oynandığını... Benim de strateji merakım böylece başlar... Sürekli ilgilenir oldum satrançla... Açılış kitapları, orta oyun kitapları... Düşünme tarzımı etkiledi...Satranç... Oyunun mühim inceliği, her iyi oyuncunun yapması gereken ve benim ilgimi çeken noktası, yapacağınız hamle sonrasını düşünebilmek, görebilmektir... İyi bir oyuncu 5 hamle sonrasını düşünebilmelidir (Kasparov 100 hamle sonrasını hesap eden PCyi yemiştir, o çok başka birşey )... Bu ileri hamleleri analiz etmeyi, görmeye çalışmayı kendi hayatıma oturttum 14 yaşımdan beri... (Fakat arada bir füzyon patlaması gibi, düşünceler çok ileri gidebiliyordu) Alışkanlık oldu yani bu...Satranç... Şimdilerde bir adım atıyorum... Fakat hamlelerin sonrasını görmem için, satranç tahtasını da görmem gerekirken, tahtanın bir bölümünü göremiyorum... Oyun öyle bir yerde ki, berabere gözüküyor... Herşey bana kalmış durumda... Yine de ileri hamleleri hesap ediyorum. Görünen kısım bana kararlı ve umutlu davranmam gerektiğini söylese de, rakibim benim kulağıma " Garantisi yok!! " diye fısıldıyor... Ve bana arada bir "acaba?" dedirtiyor... Şu ara zamanım fazla, hamlemi düşünüyorum... Kararlılık mı -ki şuanda bu eğilimdeyim- yoksa berabere diyip çekilmek mi... ![]() (10.11.2006) __________________
*Savaş herşeyin babasıdır! *Cesaretini kaybetmiş insan herşeyini kaybetmiştir! *Şeytanı yenemezsin, sadece karşı gelirsin. O yüzden şeytanla savaş bitmez... mipodrall Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-02-07 19:02 . |
|
| #3 | |
| Şarkılarda hep söylenir... Şebnem bağırarak söyler, panik kahkaha atarak, mazhar sakince, ferdi ise ağlayarak söyler... Yani her türlü kitleye ulaşır bu mesaj, belli bir tarzda sıkışıp kalmaz... Ama kimse dinletemez kendine bu "sağlam" mesajı... (Kalbine değil ya... Herkes kalbe takmış. Ona başka bir ad bulacağım ben ) Sonra başlarsın yemek yememeye, mide ağrılarına, baş ağrılarına... Sıkılırsın ortada hiçbirşey yokken...Ne olursanız olun, ne kadar seveniniz olursa olsun yalnızsınız... Anneniz mi var? Bir gün olmayacak... Arabanız mı var? O da size emanet... Sevgiliniz mi var? Gitme olasılığı en yüksek varlığınız... Çünkü o bir insan... Kimseyi sevmeyin gibi ütopik birşey de demeyeceğim... Lakin, odak noktanıza almayın... Odak noktanıza bir insan almayın hatta! Şarkılar söyler... Biz körler... Bildiğimizi okuruz. Tecrübe edilmiş birşeyi, tekrar tecrübe ederiz ahmaklar gibi... Veriyorum... Israrla veriyorum... Israrla almıyor... Belki de o da zoru seçiyor... Kim bilir ![]() (2.12.2006) __________________
*Savaş herşeyin babasıdır! *Cesaretini kaybetmiş insan herşeyini kaybetmiştir! *Şeytanı yenemezsin, sadece karşı gelirsin. O yüzden şeytanla savaş bitmez... mipodrall Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-02-07 18:59 . |
|
| #4 | |
| Dikkatli bakınca farkettim ki ünlü şairler, piyes ve roman yazarları kazık yiyiyor sonra oturup yazıyor kitabını... Yani aslında çoğunun ruhsal durumu bozuk... Bakın bu da benim şu aralar pek sağlam olmadığımı gösteren bir ileti... Kısa bir giriş yapayım... Bizim derdimizden daha önemli dertler var dedi hatun bana. Lübnan' ın durumuyla ilgili bir site gönderdi... Benim birşey bilmediğimi ima etti...vs... Bana laf sokup kaçıyor MSN'den, sonra ben bu iletiyi yazıyorum: "Evet bir dikkafalılık örneği daha... Sadece resimleri görüyorsun bomba attığını biliyorsun İsrail' in... Oraya sadece iki askerin kaçırılmasını bahane ettiğini biliyorsun... Belki de bilmiyorsun... Bak dinle neler biliyormuşum... Lübnan oldukça karışık bir etnik yapıya sahip... Hıristiyanlar genelde kuzeyde oturuyorlar. Zira, İsrail Lübnan'ın güneyini bombalamıştır. Müslümanlardan, Şiiler çoğunluğu temsil eder. Hıristiyanlardan da ırkçı bir kesim vardır... Lakin ilginç olan şey, bu etnik yapı cepheleşmeye çok elverişliyken öyle olmamış... Lübnan tam ortadan ikiye ayrılmış...! Yani her iki tarafta da her etnik gruptan insanlar var... İsrail Lübnan'ın güneyine girmiştir. Bomba attığı yerlerde Hizbullah ordusundan askerlerin konakladığını savunur ve saldırmadan önce biz orayı yerle bir edeceğiz der... Eğer ki öle demeseydi zaten ölü sayısı 100lerde kalmaz binleri bulurdu... BM' nin savaş tüzüğünde şu yazar: Her ne sebeple olursa olsun, sivillerin zarar görmesi suçtur. Sivillerin zarar görebileceği müdaheleleri yapanlar BM konseyinde yargılanırlar. İşin ilginç yanı da şu ki: BM protesto mektubu gönderecekti fakat, ABD bunu bile engelledi... Yani BM dünya barışını sağlayan bir örgüt ve hiçbirşey yapamadı ABD dur diyince... Şimdi buna gülmez misin sen?? Aynı senaryolar hep, Bosna'da, Kuveyt'te, Irak'ta, Habeşistan'da, Vietnam'da, Küba'da, Bolivya'da...vs...yaşandı... Lübnan'ın suçsuz ve haksız yere altyapısı bozuldu... Sebep ise gövde gösterisi müslümanlara... Hizbullah'ı ortadan kaldırmak... Neyse, daha fazla uzatmaya gerek yok... Tahmin ettiğinden daha fazla alakalıyım... Bizim derdimizden daha büyük dertler olduğunu biliyorum yani... Ordaki gülüşüm sanaydı... Aktiflik namına hiçbirşey yapmıyorsun... Yapamazsın zaten... Ben her zaman içimden kin besliyorum. Ama bu aklını kullanmadan meydanlarda bağırmak taş atmakla çözülmez onu da çok iyi biliyorum. Sen yine git 1 Mayısına... Çünkü elinden en iyi bu gelir... Yanlış anlama küçümsemiyorum benim kardeşim de gidiyor. Sadece bana, "kime anlatıyorum" diyip kaçıp gittin, ben de kime anlattığını gösteriyorum... 1-) Demokrasi diye birşey yoktur... O sadece güçlü devletlerin diğer devletleri kandırmak için kabul ettiği bir olgudur... Ama hala güçlü ezer ve yönetir, güçsüz ayak uydurur ver ezilir... Bu yönetim şekline ben "Olidemokrasi" diyorum ![]() 2-) Birleşmiş Mİlletler, dünya barışı için vardır denir. Eski adı Milletler cemiyetiydi, eskiden İngiltere hakimdi Milletler Cemiyetine, şimdi de ABD hakim BM'ye... Nasıl tiyaro ama? 3-) Mutlu sonlar sadece filmlerde olur bunu sakın unutma!! Arada bi iyiler kazanır, zaten onlar da film olurlar ![]() 4-) Unutma sana verileni ve sana gösterileni yapıyorsun. Sana verilen yiyeceği yiyiyorsun, sana gösterilen haberi biliyorsun... Sana dayatılan tabildot hayatı yaşıyorsun... Peki çözüm?? Çözüm iyi diplomasi yapmakta... Akıllı davranıp herşeyi takip etmekte... Silahını alıp karambole yüzlerce genç feda edeceğimize, yahudilerin yaptığı gibi lobi oluşturacak kadar uluslararası ilişkiler uzmanı diplomat yetiştirmek... Dış politika, iç politikayı da düzeltir zaten! Hala kendimizle uğraşıyoruz... Her zaman kendi bildiğini kendi anladığın kadarını yapıosun. Beni anla diyorsun ama, beni anlamak için hiçbirşey yapmıyorsun... Her zaman doğru yoldayım eminliği var. Beni hiçbir zaman dinlemedin ki gerçek anlamda... Ben sana sadece rüyamda elimi uzatabildim... Ki orda bile istemedin ben zorla çekip aldım domuzların arasından seni... Eski günlerin hatrına güzel bile konuşmuyorsun... Patavatsız ve umursamaz bir havan var, ya da bana öyle yansıyor... Bana daha önemli şeyler var hayatta daha acı şeyler var diyorsun... Kesinlikle öyle! Benim yemeyeceğim dediğim şeylerle can bulcak insanlar var. Ama bu hayatını zindan edeceğin, kendini aç bırakıcağın, yüzünün gülmeyeceği anlamına gelmez. Çok mu dokunuyor kanına?? O zaman, o zaman faal ol... Böyle sözde müslümanlar gibi yapıyorsun... Belki okumayacaksın taammüden, belki de okusan bile anlamayacaksın... Yolun açık olsun..." (13.10.2006) __________________
*Savaş herşeyin babasıdır! *Cesaretini kaybetmiş insan herşeyini kaybetmiştir! *Şeytanı yenemezsin, sadece karşı gelirsin. O yüzden şeytanla savaş bitmez... mipodrall Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-02-07 19:04 . |
|
| #5 | |
| Dün ben yari gördüm Başı bağlı gördüm Elinde bir çiçek var Gözleri yaşlı gördüm Vardım yanına dedim yar Nedir bu halin bu aralar Konu-komşu seni gözler Bu da beni çok yararlar Yar gözlerimin içine baktı Bir gözyaşı daha damlattı Sevdiğimi kaybettim diye Oturdu derdini anlattı O an hançer kalktı indi yüreğe Buna hangi yiğit dayana Sevdiği başkasına gidene Ağlar oldum zamanla trene Dost geldi kafam vurdu Ne haldesin deyip durdu Vakit artık kötü geçer Ulen nerde bu bulgurlu Kel kör kirpi yol gösterdi Hanı hamamı bol gösterdi Sakın içki içmeyesin Yolu cehennem gösterdi Baktım olmadı bu işler Geçen gol attı cenk işler Memleketimin kızları Aşklarını kilime işler Bana derler barutyiyici Bu aralar oldu uyarıcı Halen zamandır acı silici Gel gör bunu yazan barutyiyici ![]() ![]() (Not: Barutyiyici benim mahlasımdır.) ![]() __________________
*Savaş herşeyin babasıdır! *Cesaretini kaybetmiş insan herşeyini kaybetmiştir! *Şeytanı yenemezsin, sadece karşı gelirsin. O yüzden şeytanla savaş bitmez... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|