"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Farkındalık?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Farkındalık kendi fiziksel organlarımızın aglıladıgı gördügü,histtetigi,dokundugu,tat aldıgı dışındaki farklılıkları oluşturur. Farkındalık bilinçimizi geliştirmek için ..........var olan fiziksel gözlerimizle ve sag lop sol lop farkındalıgı ile çevreyi olayları ve kendimizi gözlemek....evet biri bizi gözetliyor degil ben beni gözetliyorum misali......farketmeyi ögrenmek. kapları birer birer açmak...zihnimizin oynadıgı oyunları farketmekle başlayabiliriz....... Neredeyiz insanlara karşı davranışlarımızda hangi konumdayız. .Yoksullugumuzla......maddi manevi anlamda nasıl başederiz. Hatalık yoktur Hasta insan vardır kelimesi bize neyi anlatır.? organlarımızın sesini nasıl dinleriz ?keşkelerimizi nasıl yeneriz. keşkelerle ugraştıgımızda pankreasımızın bize verdigi şekerleme ile nasıl şeker hastası nasıl olduk.. diye düşünmeliyiz.her organımızı içen sevgiyle dinlemeliyiz.... Kapıları açmaya giden yolun tek olmadıgını görmeliyiz bir kez de farklı yönden gidip o kapıları bulmak zorundayız......Yaşamak ölmek gibi nefes almaktan korkuyorum diyip korkularımıza sıgınırsak farkındalık zenginligini elde edemeyiz.... Sıgınaklarımız olmalı farkındalıga giderken.. yoruldugumuzda nefes alıp mola veririken sıgınagımıza girmek orada durmanın güvenceli oldugunu bilmek lazım geldigini bilmeliyiz. O yüzden farkındalık geliştiriken medite olup kendimizi oto hipnoz yaparak gidecegimiz sıgınagımız oluşturdukdan sonra işe girişmeliyiz diye düşünüyorum.....marimari... ![]() |
|
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sayın marimari sabah kahvaltı yaptım,sonra otobüs bileti almaya gittim,geri geldim.Sonra bu yazınızı okudum,aslında okurken koptuğumu hissettim ve okuma boyunca başka ne yaptığımı hatırlamıyorum,düşündüm herhalde.Yazmaya çalışırken bunu kırayım dedim ve kendime yazarken başka bir iş yükledim.Farkındalık bu mu sizce?Saygılar. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #3 | |
| Kendi şahsım adına 2 yılöncesi biri çıkıp karşıma farkındalık geliştir deseydi eger,ondan tam anlamı ile gıcık olur bir de üstüne bir tokat atardım....Ne demek farkındalık biz parayı dahi zor buluyoruz hayatımızda bu kadar keşmekeş varken kafamı toplayım hayalmi kuracagım...Ve ben bu konularda bu kadar hayalci olup ütobik düşünemem gerçek olan bir şey var biz batmışız derdim..... Oysa ne degişti 2 yıl içinde duygularımı tartıp farkındalıgı yakalamak için.......Tanrı ile kavgacı olan sürekli hesap sorar.....şükür etmesini dahi bilmeden stresde bogmak isterdim kendimi....Taaki rüyalarımda önüme örülen duvarlar ve üstüme gelen demir yıgınları ile karşılaştıgımda.....dalgalı denizde can havliyle verdigim yaşam savaşını görene kadar..... Duvar neydi neden karşıma çıkmıştı sürekli rüyalarımda ...bilinç altına ulaşmanın bu kadar zor oldugunu bilseydim biraz daha gözümü acardım diye düşünüyorum......Evet örmem gerken duvar vardı hayaımda......her negatif olaya duvar ör görme diyordu rüyamda verilien mesaj buydu...üzerime gelen agır sınavlara karşı matematik hesabı yapmadan yargılamadan tartmadan işime gelmeyen her negatif olaya duvar örmekle başladım.....görsel olarak görmedim ..... ama ya ses sesileri nasıl kapatacaktım...duymamam lazımdı sesleri....deniz evet denizde dalga sesleri vardı işte imgeleme ile başlamak lazım diye düşündüm işe..... Ve sagır olmayı denedim evet harika ben bir sagırm duymuyorum artık sizleri .....görmüyorum işte.. o zaman o sıgınagı yaratmayı düşünmüştüm....Ve sevgili Mehtap arkadaşımızın Budur Comda aktardıgı Tobinin mesajlarında duvarı okudumda şelalede kürekleri bıraktıgını rotayı bırakalım evrene o ayarlasın ile igili mesajinı görünce .....anladımki dogru yoldayım efendim....Ve Bir şiir yazmıştım yıllar önce ''Sevgi çemberi Ördüm....''' Şöyle başlıyordu şiir Bir sevgi çemberi ördüm Kalbimde.. Adını sevgi çemberi koydum..... Aldım öz benligimi içime Sevdim okaşdım onu Gönlümün el verdigince... Tobinin mesajlarında çember anlatılıyordu evet bir çember örün düyordu herşeye herkese karşı istediginizi alın o çemberin içine..........Yada herşeye eyvallah demeden önce sevgi verin tüm nefretlere....Öncelikle yaşayın tüm duygularınızıki kalmasın saklı kapılar arkasında. Zihin öyle bir şeytanki oyun onar yoksa seninle.......sende kapılırsın zihnin üç kagıt oyunlarına...işte o zaman kırılma noktası gelir tüm acılarda....... Hala dogru yaptımdan eminmiyim bilmiyorum....ama şu bir gerçekki. nefreti....terdirginligi sevmek ile sevilmemek arasında ne varsa yaşamam lazımdı duygularımda.. duyguları kısıtlamamlı. ve tam özgürlük verilmeli idi duygulara zihin diyorum oyun oynardı yoksa bizimle.. tüm bu karışıklıklara ragmen işin içinden çıkmayı başarmak kadar güzel bir ödül yoktur hayatta.. Yoksa ahkam kesmek.. makro farkındalık yaratmak gibi bir düşüncem yoktu kendimce ..Makro farkındalıgın getidigi hiçligi bu 3 boyutlu gezegende ve düşüncelerimde asla barındıramazdım...makro farkındalıgın getirdigi nötrlük durumu bu gezegendeki yaşama uymayacagı gibi yok olurdum evrenin sonsuzlugu içinde..... Dogru olan neydi acaba insanlıgımdan ödün vermeden duygularımıda saklamadan yaşamaktı bence.....kızgınlıgım hiç bir zaman içimde bogulmamalı onu tazeyken atmalıydım içimden.......Bu yolda kızdıgım çok insan olmasına ragmen artık herkese agam da demememe ragmen günlük bilinç altını boşaltmak için gidiyorum sıgınagıma.. asla unutmuyorum unuttugumda hemen hatırlatıyor zaten bilinç altı. ve tetikdeyim ona karşı.... sürekli bakıyorum besliyorum onu.... marimari |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Her insan için soruların cevabı vardır günkül hayatta kendi hayallerinde sadece farkındalıgı farkedememizden dolayı işte tüm sorun burada sevgiler syın anadolu marimari ![]() | |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| olaylar için nedenslellik aramak abestir ve zamanla ilintilidir.örnekler: tabiat olayları, sindirim olayı, saçın uzaması, derinin yenilenmesi ve dökülmesi olayı, bedenin ömrü, hayatı veya deneyim olayları gibi... ve bunlar zihin kategorileri olup, zihinseldir ve zihne tabidir. eyleme gelince; Eylemin özne ve nesnesi yoktur. Bunlarda (özne ve nesne), eylemin vasıflarıdır. Zira eylem olmasaydı hiçbiri olamazdı. farkındalik ise "var olma" hissinin işaret ettiği şeylerin -var oluş- kaynagı olan varlıktır. tıpkı ışığın varlığı ile şeylerin görünür olması gibi aralarında ilişki vardır. Ve dahası... "http://www.yaziyaz.com/forum/thread12697.html" Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-02-07 18:27 . |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
duygularımız çöpe atmak pozitifleri açıga çıkarmaktır.... Her gün ama her gün sabahları yatakdan kalkmadan önce akşamdan kalan duygularımızı bize zarar verenleri atıp yeniden güncellenmeliyiz. Hedefimiz su deposu gibi olmaldır boşalttıgımız ölçüde arındırarak temiz suyu depomuza doldurmalıyız. Harikalar yaratmayabiliriz güncel duygularımızda ancak onları sevip okşarsak büyütebiliriz içimizde arınmış duygularımızı. Hoş bir seda aksın içimizdeki duygulardan ve dinlemeliyiz onları yemegini vermeliyiz kat kat büyümeleri için. Haset duygular beslememliyiz içimizde bize zarar verende hasetin tam kendisidir. , Her gün ama her gün varsa eyer kökleşmiş agresifliklerimiz başoltmalıyız onları birer birer.... Hedef yaşamaksa eyer ayakta kalmak tekamülü yükseltmekse sınıflarımızı bir bir geçmekse kalbimize karşı saygılı olmalıyız. Hakikat dedigimiz realiteyi yaratırken soyutlanmamlıyız çevremizden.onlarla iç içe ama duvar örerek yapmalıyız tüm içten duygularımızı. Hedefimiz gözler olsun ginede çook şey anlatırlar onlar bakarak konuşmalıyız insanlarla gözlerinin içine bakarak kelimelerin istüne yumuşakca basarak konuşmalıyız. Her denilen söze kulak kabartım onlaara inanmamalıyız içlerinden en güzellerini en tazelerini alarak kalbimize sormalıyız asla kalbimize sormadan onları içimize almamalıyız. Her zaman yeni arkadaşlıklar kurarak kendimizi yenilemeliyiz.. her yeni insanda bir evren saklıdır çünkü.. Harikalar yaratmanın tek yolu kendimiz olmalıyız o yüzden kendimizi her gün güncellemeliyiz... Güneşin çocukları marimari... | |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Farkındalık özbenliğinizin bilincine varmanızdır... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|