"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Midnight Express gerçeği / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: Kadıköy
| Arkadaşlar, Avrupa ve Amerika'da Türkiye'nin ve Türklerin imajını bu denli sekteye uğratan, kurguyu insanların belleklerine gerçekmişçesine kazıyan bu filmin ardındakileri tüm dünyaya, ilk ağızdan aktarımını sağlamak artık bizlerin elinde... Şimdi "Türkiye'de yaşayan azınlıklara -Amerika'daki Ermeni lobisi'nin sık kullandığı itham- zulüm yapılıyor" tablosunun ressamlarının elinden fırçayı alma; "Azınlıklara yapıldığı iddia edilen zulmün gerçeklik payını" finansman sağlayan ermeni lobilerinden, Türkiye'nin başkentini İstanbul sanan Oliver Stone'dan değil; olayın başkahramanı Bill Hayes'ten duyurma zamanıdır... Alinur Velidedeoğlu'nun Billy Hayes ile yaptığı röportajın bu filmde yer alan kurguyla Türkleri özdeşleştiren yüz milyonlarca insana ulaşması için yapacağınız tek şey var; Aşağıda yer alan youtube linkine tıklayıp, Oylamak; Linkin anasayfada yer almasını sağlamak... Kasten link veriyorum. Bilerek direkt videoyu buraya koymuyorum... İşte röportaj linkleri; Altyazılı: http://www.youtube.com/watch?v=WMsNPCVbNhw http://www.youtube.com/watch?v=_JTRs8e-FRk Altyazısız: http://www.youtube.com/watch?v=TweU77cDrgE http://www.youtube.com/watch?v=NqPMI6BnINI __________________
*Savaş herşeyin babasıdır! *Cesaretini kaybetmiş insan herşeyini kaybetmiştir! *Şeytanı yenemezsin, sadece karşı gelirsin. O yüzden şeytanla savaş bitmez... |
|
| #2 | |
|
Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Bu bizim yapacağımız iş değil.Tanıtımın en iyisi sanatçılar yoluyla yapılır.Kurtlar vadisi ile uğraşacağımıza sanatsal çalışmalara(tiyatro,sinema,müzik etkinlikleri vb) yoluyla türkiyenin imajı düzeltilebilir.Kültüre pay ayırmayı gereksiz gören zihniyete işte bir filmin yapacağı etkiyi anlatmak lazım.Sanatı yıllardır solcu kızılların yaptığı boş bir eğlence olarak gören siyasilerimiz ne zaman akıllanır bilmem. saygılar __________________
Sensiz camide, namazda işim ne? / Seninle buluşma yerim meyhane. Benim sevmem de böyle, yüce Tanrı: / İstersen kaldır at cehennemine. En büyük söz Kuran bile / Arada bir okunur besmeleyle. Kadehteyse öyle bir ayet var ki / Okur insan her zaman, her yerde. |
|
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Sayin mipodrall demiski : Avrupa ve Amerika'da Türkiye'nin ve Türklerin imajını bu denli sekteye uğratan, kurguyu insanların belleklerine gerçekmişçesine kazıyan bu filmin ardındakileri tüm dünyaya, ilk ağızdan aktarımını sağlamak artık bizlerin elinde... __________________________________________________ ____________ Ben ne demisim : Boyle bir dusunceye kapilmanizin sebebi acaba Turkiye de yasiyor olmanizmi bilemiyorum ama bu film hic kimsenin bellegine hic bir sey kazimamistir.Eger bugun Avrupa da yada Amerika da bir Turk imaji var ise bunu sebebi oradaki gocmen Turklerdir film degildir.Bu filmi neden bu kadar buyuttugunuzu anlamam pek mumkun degil herhalde bizim tarihimizde bizi elestiren tek film oldugundan olacak.Elestiriye alisik bir millet olmadigimizi hatirlatmak isterim. Gelelim Turk imajina.Kisisel gorusum sudur : Bir yabancinin Turkiye ye gelip yerlestiginde yapmasi gereken nedir sizce?Yani Turk toplumu ondan ne bekler? Basit.Bizim orf,adet ve kurallarimiza uymasini,saygi gostermesini bekleriz degilmi? Peki bizler yabanci ulkeye calismaya gittigimizde genel olarak bu isteklere uyuyormuyuz? Net olarak soyleyeyim HAYIR.Hatta o toplumun kanun ve kurallarini hice sayacak ne var ise yapiyoruz.Belki hepimiz degil ama o kadar cok kisi yapiyor ki Turk imajini rahatlikla Dunyaya tanitiyor.Cunku bu insanlar cahil,egitimsiz dahada onemlisi kendilerini egitmek gibi bir dertleride yok.20 yil once Amerikaya gelmis bu toplumdan hicbir sey alamamis.Hala yemek yerken yalaktan su icen at gibi sesler cikaran,cani istediginde burnunu karistirip eliyle topak yapan ve bunu yaparken kendini ayiplamak icin gozunun icine bakan insanlara aldiris etmeden devam eden,bulundugu ulkenin dilini 20 yil gecmesine ragmen ogrenemeyen,burasi benim memleketim degil deyip cani ne isterse onu yapan,Beraber oldugu kadinlari doven,1 dolarlik Coca Cola icin McDonalds a girip bir su icebilirmiyim deyip insanlarin iyi niyetini su istimal edip kola asiran,bankanin kendisine verdigi kredi kartini hemen paraya cevirip odemeyen,gittigi eglence yerinde mutlaka kavga cikaran,1 kisilik evde 14 kisi yasayan ve bunun kanuna aykiri olduguna bir turlu inanmayan.....Inanin bir kitaptan fazla malzeme cikar.Daha yazmakla bitmez.Iste imajimizi zedeleyende gercekte budur. Sanmayinki 30 yil once cevrilen basit bir film. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|