"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Uzaklaştırıldı
Giriş Tarihi: Feb 2007
| Dilimizde günlük hayatta çok sık kullandığımız bu kelimenin herhangi bir karşılığı varmı ? Yani örneğin çocuğunuz size "ne demek bu " dese nasıl bir açıklama getirirsiniz? gerçekten merak ediyorum bunu ! |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| oglan, adam gibi manalara geliyor. ingilizcedeki 'man' hitabinin karsiligi. |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Bildiğim kadarıyla "oğlan" dan gelir. Ruslar bu kelimeyi atlı Asyalı askerler için kullanır imiş zamanında. Hala kullanıyorlar mı bilmiyorum... __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Katılıyorum.ulan-batur'daki ''ulan'' da büyük olasılıkla aynı kökten türeme... __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 |
| #5 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| saygıda kusur etmiyen centilmen erkeklerin favori sözcüğü... her eve lazım her şeyin yerini tutan bir sözcük. tdk sözlüğünde "ünlem,kaba konuşmada" açıklaması var __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| türkcede bu sözcüklerin kullanimi, tipki almanya ve ingilizde kulanilan, gercekten bir sözlük anlami olmayan sözcüklerdir almancada PRATIKEL olarak adlandirilir Üc dilde partikeller (Fucken, mann mann, shit, brrr, püfff, ulan, de git, achuu, waaaww, üüüvvv..) gibi. Bu arada, kas göz beden dili kulanlilir, dil cikarmak, ses tonunu degistirmek gibi. Partikeller cok fazladir, konusma sirasinda kendiliginden ara yerlere serpilirler. kimi toplumlada ise ayip karsilanir. __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Kadınlar "ulen" der,erkekler ulan.aynı şey eskidenn len-lan için de geçerliydi ama zamanla kadınların kullanmamasıyla birlikte erkekler len'e sahip çıktı,hatta lan'ı tek etti. |
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Oğlan anlamına gelir diyebiliyorum.Normalda alışkanlık olmuş |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Anlamsız kelimeler, yani Türkçe'de bir anlamları yok. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|