Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kilo

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski19-02-07, 11:20  #1
CaNem
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007
Kilo

Kiloları azaltmak için ne yapılmalı?

Kiloları azaltmak öncelikle maaşlar az verilmeli ve eve kesinlikle Et,tavuk getirilmemeli...
CaNem is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-02-07, 13:52  #2
rinda

rinda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: ..

Bir insanın kilosundan dolayı maaşını kesmek oldukça saçma ve trajikomik olmazmı. Kilo sorunu olanlar için rejim diye bir şey var.
Doğru uygulanırsa kilolar azalır.
Yılmaz Odabaşı

rinda Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-02-07 20:20 .
rinda is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-02-07, 14:15  #3
il_bilge

il_bilge'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Sağlıklı beslenme ve biraz düzenli hareket birçok şeyin çaresidir. Sadece kilonun da değil, sağlıklı bir yaşamın da aynı zamanda.

Aşırı bir problem var ise ve ciddi bir boyutta bir müdahale gerekiyorsa; televizyondan, kitaplardan, internetten alınan bilgilerle değil, profesyonel bir diyetisyen veya uzman doktor gözetiminde yapılacak olan bir diyetten faydalanılmalıdır.

Bazen normal şartlar altında herhangi bir şekilde problem teşkil etmeyecek kilo durumlarını sorun haline getiren, zamanla bu tarz bir saplantı oluşturan insanlar da var. Hani sürekli diyette olanlar, "tatlı alamayacağım canım, rejimdeyim" cümlelerini sık sık telaffuz edenler...

Oysa tatlı veya ekmek yememek değildir asıl önemli olan. Her birimizin kendine özgü bir vücut çalışma şekli; metabolizması var. Her birimizin bünyesi diğerine göre farklılık gösteriyor. İşte bu nedenle bir diyeti herkes uygulayamaz. Uygulanacak diyet programları kişilerin vücut özelliklerine, bünye öğelerine, geçirdiği hastalıklara, cinsiyetine, boyuna, yaşına...vs vs gibi özelliklerine dikkat edilerek optimal fayda sağlayacak şekilde düzenlenir.

Aksi takdirde çok çeşitli sağlık sorunlarına hatta, anorexia nervosa'ya kadar gidebilir insan. Tedavi edilmediği ve uzman yardımı alınmadığı zaman ölümle de sonuçlanan rahatsızlıklardır.

Aşırı bir kilo sorunu yok ise, bir diyetisyen yardımıyla sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı uygulanabilir. Yani protein, karbonhidrat, nişasta, kalsiyum gibi ihtiyacımız olan tüm gıdaların dengeli olarak bize sunulacağı bir program gibi...

Yanlış diyetler, yanlış rejimler insanın sağlığı için kilodan çok daha tehlikeli olabiliyor.

Sevgilerimle
il_bilge is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-02-07, 22:48  #4
mayıs

Giriş Tarihi: Jun 2006

Peki ya kiloları çoğaltmak için ne yapmalı?
Şu andaki en büyük problemim. Yaklaşık bir aydır rahatsızlıktan epeyce kilo verdim ve şimdi ümidi gittikçe kırılan zavallı diyetisyenimle beraber kilo almaya çalışıyoruz. Ne yapsam olmuyor. Pek yediğim söylenemez ama yesem de almıyorum. İş yerinde yemeğe giden tek bayan benim. Herkes öğle tatilinde spor salonuna, yürüyüşe çıkarken ben yemekhaneye koşuyorum. Hayatım boyunca kilo vermemek için uğraşıp duruyorum. ve hep rejim yapanlara imrenmişimdir. Keşke şöyle kilolu, toparlak bir kız olsaydım da yemek yemeseydim ben de. Yemek yemekten nefret ediyorum.
Benim maaşıma da zam yapılmalı her halde. Bütün param gün boyu yiyeceğe gidiyor.
Eski22-02-07, 23:46  #5
analiz

analiz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Alıntı:
Sayın CaNem şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kiloları azaltmak için ne yapılmalı?

Kiloları azaltmak öncelikle maaşlar az verilmeli ve eve kesinlikle Et,tavuk getirilmemeli...
Çok bağnaz bir düşünce değil mi Sn.canem bu ? İnsan iradesine sahip çıkmalı,maaş azaltmak neye çözüm olsunki?
analiz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-02-07, 08:45  #6
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Sayın rinda şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bir insanın kilosundan dolayı maaşını kesmek oldukça saçma ve trajikomik olmazmı. Kilo sorunu olanlar için rejim diye bir şey var.
Doğru uygulanırsa kilolar azalır.
Bu yoruma doğrusu baya güldüm.
Eski23-02-07, 08:46  #7
barış

Bu arada ben de zayıfım ve kilo alamıyorum ama almak istiyorum.
Eski23-02-07, 09:14  #8
rinda

rinda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: ..

Alıntı:
Sayın Barış_Akar şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu yoruma doğrusu baya güldüm.

Ne güzel,gülebildiğine doğrusu çok sevindim..

Alıntı:
Sayın Barış_Akar şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu arada ben de zayıfım ve kilo alamıyorum ama almak istiyorum.
Bak bu yoruma da gülebilirsin. Alman içinde yemen lazım. Bunun içinde eczanalerde mevcut olan iştah açıcı şuruplar var. Belki yarar sağlayabilir..
Yılmaz Odabaşı
rinda is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-02-07, 09:41  #9
barış

Doğal olmayan her türlü ilaca karşı vücudum tepki gösteriyor ama tavsiyeniz için teşekkürler.

barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-02-07 09:47 .
barış is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-02-07, 00:15  #10
__aLone
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Feb 2007

kilo almak için ne yapmalıyım....bi türlü beceremiyorumm
__aLone is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)