"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| KanalTürk'e maliye yoluyla baskı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı
Giriş Tarihi: Feb 2007
| Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, Maliye Bakanlığınca Kanaltürk Televizyonuna ait şirketlere yönelik ”mali gözaltı” uygulaması olduğunu iddia etti. Sarıhan, yaptığı yazılı açıklamada, olayın “sansür” olduğunu öne sürerek, şunları kaydetti: “Maliye Bakanlığının Kanaltürk televizyonuna ait tüm şirketleri ve kanalın kurucularını 'mali gözaltına' alan girişimlerini, cumhuriyetçi basına yöneltilmiş açık bir sansür olarak kabul ediyor ve bu uygulamaları emredenleri bu olumsuz işlem ve eylemlerinden vazgeçmeye davet ediyoruz. Tuncay Özkan ve diğer yöneticilere yöneltilmiş olan bu sansür, bağımsız ve demokratik cumhuriyet isteğine yöneltilmiş bir sansürdür.” ( Hürriyet Gazetesi 19-02-2007 .. alıntıdır) </B>İşte AKP iktidarının kafa yapısını gösteren bir belge. "benden değilsen sus,yoksa ezerim " ne demokratlık ama ! Devletin kurumlarını baskı ve tehdit unsuru olarak kullanmak ve siyasi iktidarını sürdürmek için araç haline getirmek de bir yolsuzluk sayılmazmı ? Renk Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-02-07 12:58 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Tıpkı DP gibi, kaçınılmaz son geldikçe bütün odaklara baskı artacak ve herşeyi kendi lehlerine kullanmaya çalışacaklar... Umarım sonları benzemez... Sonumuz benzemez... |
|
| #3 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| KanalTürk'e yapılan baskı ve yıldırma,susturma politikalarını boşa çıkarmak için hem maliye bakanlığına,hem rtüke , hem başbakanlığa kınama mesajları,telefonları açalım, KanalTürk'ü daha fazla sayıda insanın izlemesini sağlayalım. Farklı sese, muhalif sese tahamülsüzlük, bu iktidarın da sonunun geldiğini, kendine güvenini kaybettiğini gösteriyor. Muhalif seslerin susturulmasına seyirci kalmayalım. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Her gün televizyonda kurumları, belediyeleri, şahısları hırsız ilan eden, bunları araştıran, bunlar hakkında işlem yapın diye bağıran KANALTÜRK TV kendilerini araştırmadan, soruşturmadan muaf mı sanıyorlar acaba? niye gocunuyorlar? herkese "hesap ver" "aklanda gel" diyenlerin sözkonusu kendileri olunca hemen ortalığı velveleye vermeleri çok ilginç? niye korkuyorsun kardeşim? aklan da gel! |
|
| #5 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Hangi iktidar din sömürüsüne dayanmışsa,yıkılmıştır bu da yıkılacaktır da,verdiği zararları nasıl atacağız üstümüzden,işte asıl mesela bu.__________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bu bir saçmalık ve yolsuzluk olmaz olur mu, elbette öyle. İzleyebildiğimiz doğru düzgün kaç kanal kaldı ki? Bu kadar da bariz bir susturma çalışması, sadece pes diyorum, ama tabi ki tepki olarak. Yoksa pes etmesi gerekenler, hadlerini aşanlardır. |
|
| #7 | ||
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
![]() __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| #8 | |
Uzaklaştırıldı
Giriş Tarihi: Feb 2007
| Olay aslında bir başka boyutuyla vahim. Böylesine "benle işbirliği içinde olmazsan ezerim"ci bir zihniyete her gün sallayan bir kanalın ve yöneticilerinin öyle kendilerini okkanın altına atacak işler çevirecek kadar aptal olduklarını sanmıyorum da, işin asıl hedefi aba altından sopa gösterip açığı olanlara göz dağı vererek seçimlerden önce aleyhte yayın yapmalarını önlemek bana kalırsa...Şimdiden garantiye alıyorlar . Kısacası tam bir ortaçağ zihniyeti şu anda ülkenin başında. Eh aslında temelinde kafalarındaki rejim demokrasi falan olmadığı için çok fazla yadırgamıyorum aslında.İdeallerindeki rejim zaten öyle veya böyle dayatma esaslı. Asıl yadırgadığım ellerindeki özgür ve demokratik ortamın farkında olmayıp böylesine yasakçı ve haktanımaz bir zihniyete resmen koşa koşa destek veren kesim.Bir gün bu arkadaşlarla ters düşmeleri halinde aynı haksız ve baskıcı tutumun kendilerinede uygulanacağı gerçeğini göremiyormu bu insanlar ? Hele kadınlar:!!! kadınları toplumda eşit birey haline getiren bu rejimden memnun olmayıp , kendilerini 2. sınıf insan pozisyonuna düşürmeye nasıl bu kadar hevesle koşuyorlar anlamak mümkün değil! Renk Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-02-07 13:32 . |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| sayın bozkır; bunu kemal unakıtana da yazarım, zamakıtanada yazarım veya bir başkasına da yazarım. hiç kimse benim için sorgulanamaz, yargılanamaz, hesap sorulmaz değildir. buna gazetciler de dahil, televizyoncularda dahil. her gün çıkıp televizyonlarda, gazetelerde hesap verin, aklanın diyenler de her zaman "buyrun ben buradayım, araştırın, soruşturun, benim alnım ak, başım dik" diyebilmelidirler. |
|
| #10 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| sn redyellow eğer bu samimiyete sahipseniz lafımı geri aldım.Ama adam kollamacılık Türkiye de yaygın bir hastalık. AKP dört yıldır iktidarda.Kemal Unakıtan en azından 10 af yasasından yararlandı.Şimdi kendi hesabını veremeyen bir adamın başında olduğu bir bakanlık muhalif bir basın-yayon organını sorguluyorsa bunda kesinlikle bir art niyet vardır.Buna inanmamakta Türkiyede biraz saflık oluyor saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|