| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
En Kötü Ölüm Şekli/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| haberlerde bazen yanarak ölen insanların yada deprem sonrası koca betonlar arasında sosis gibi duran insanların görüntüleri gelir.Bunları gördüğümde acaba nasıl öleceğim diye düşünürüm.Herkes uykusunda tık diye gitmiyor herhalde. Ölmek Allahın emri ondan kaçış yok.Ama insan güzel bir ölüm düşlüyor ve bazı ölüm türlerinden korkuyor. Şahsen ben toprak altında kalmak yada böyle kapalı bir mekanda kısılıp kalarak ölmekten hep tırsmışımdır. Peki sizin en korktuğunuz ölüm şekli nedir? Allah herkese uykusunda tık diye gitmeyi nasip eylesin.AMİİİİİN !..... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Onursuzca ölmektir en kötü ölüm sekli sayin bozkir. Almanlara kanip Ruslara karsi kara kista Palandökenlerde 90 bin vatan evladini dondurup, ardindan Rusya´ya kacmak; orada arkadasi Cemal Pasa ile yeni osmanliyi kurup, Rus-Politbir baskanina Türkmenistan´dan ayaklanma baslatacagini söyleyip, Afganistan bölgesinde Ingiliz üniformasi altinda ölmüs olmak bence ölümlerin en onursuzudur. saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
|
| #3 | |
| sn hoca siz meseleyi başka bir boyuta taşımışsınız. Enver Paşanın ölümü ile biraz bilgim var.En son Ruslara karşı turan imparatorluğu kurmak sevdasıyla isyancıların başına geçer.Ama rus ordusunun takibi sonucu köşeye sıkışır.Adamlarının hepsi ölmesine rağmen yinede tek başına rusların üzerine yürüyecek kadar yoldan çıkmıştır.Enver Paşa için öyle bir ölüm sanırım onurlu olmuştur ama bu sadece kendisi ile sınırlı.Arkasından bıraktığı milyonlarca ölüyü düşünürsek onurun zerresini bile haketmediği ortadır. saygılar. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Rus arsivlerinde tarih ve isimlerle tane tane yukarida anlattigim dizge gecilmis. y.Kücük bunlari birgüzel toparlayip tarih ve kisi isimleriyle birlikte vermis. Enver ve Cemal beyler´e, kalmalari icin özel bir yer veriliyor. Ünlü Pantürkist Zeki Velidoglu dahi, enver Pasaya, Rusyaya gelmemelerini söylüyor, öldürüleceklerini biliyor cünkü. Ermenistan bölgesinde de Cemal pasa öldürülüyor.Bir anlamda kendilerini Rusyaya davet ettiriyorlar. 1916 planina göre Enver, yeni osmanli´yi kuruyor ve basina da halife Cemal Pasa geciyor. Halki ve ordusu olmayan bir imparatorluk yani ![]() Konu cok uzun oldugundan detaya giremeyecegim, ilgili topigi bulursam bildiririm Hatta bu pasalar Lenin´den firca bile yiyorlar. Lenin; "ülkenize dönün, M.Kemal dostumuzdur,O emperyalizem karsi savas vermektedir, gidin ona yardimci olun diyor.Cemal razi edilse de ülkeye dönemiyor, malum. Bu forumda bu konunun cok ayrintili acilimlarina rastladim, ama hangi topikte, su an tam bilemiyorum. (topigi fazla yoldan cikarmamak gerek) ![]() saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-02-07 13:32 . | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Arkadaşlar ölüm şekillerinden nerelere gelmişsiniz ![]() Hiçbir insanın, sevdiğim ya da sevmediğim, fark etmez, hiçbir insanın ACI çekerek ölmesini istemem. Ölümün de hayırlısını dilemek lazım; Acı çekmeden bir anda ölmek... Ben de öylesini diliyorum... __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| donarak ölmenin ölümlerin en tatlısı olduğunu okumuştum.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Yavaş yavaş gelen bir ölüm donarak ölmek. Önce çok ama çok üşürsünüz, yavaştan bir uyuşma başlar tüm vücutta. Sonra ayaklardan başlayan bir hissizlik tüm vücudunuzu kaplar. Hissizliğin ardından tatlı bir uyku geldiği, bu uyku sırasında halüsinasyonlar da görüldüğü bazı uzmanlar tarafından söyleniyor. Uyku esnasında bir sıcaklık da kaplıyor vücudu... Yani artık üşümediğinizi sanıyorken, yavaş yavaş uyursunuz... İşte o an gelir ölüm... __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
konuyu dağıtacaz gerçi ama... Bu hikayenin gerçekliğini bilmiyorum.Pek çok yerde okuduğum ve çoğunluğu Enver Paşayı nefretle andığı için yani karşı görüş olduğu için bana inandırıcı gelmişti.Ama dediğim gibi gerçekliğini bilemem.İlk çıkış noktası Şevket Süreyya dan alıntılanmış bir yazıydı galiba. Bir de Ruslar bir ara ciddi ciddi Enveri kullanmayı düşündüler.Sakarya Savaşı kaybedilse idi Enver komutasındaki bir ordu muhtemelen kafkaslardan Türkiyeye gelecekti.Bu yönde M.Kemal ve Enver Paşalar arasında telgraf yazışmaları mevcut.Bakü deki Meşhur Doğu Halkları Kurultayında enverciler de vardı hafızam bei yanıltmıyorsa.Neyse bırakalım bu maceraperesti saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
![]() __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Bursa
| yanarak ta kötü boğularakta ama en kötüsü başka bir insan tarafından öldürülmek |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|