Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?
 

 

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.



Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > Doğa Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Güneşin Patlaması / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji...

Cevapla
 
Konu Araçları
Eski20-02-07, 13:20  #1
il_bilge
 
il_bilge'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 2,238
Güneşin Patlaması





Güneş Böyle Patlayacak

Hubble Uzay Teleskopu, tıpkı bizim güneşimize benzeyen bir yıldızın patlamasını görüntüledi. Bilim adamları, bir gün bizim güneşimizin de aynı şekilde patlayacağını ve dünyadaki hayatı sona erdireceğini söylüyorlar.

Ancak bu 5 milyar yıldan önce olmayacak. Hubble projesinden Dr. Lars Christensen, "Güneş büzülüp soğuyacak ve ölecek" dedi.


http://www.hurriyet.com.tr/yasam/598...rid=3432&oid=8
__________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki...
il_bilge is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-02-07, 13:36  #2
Hoca
 
Hoca'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Oct 2006
Mesajlar: 2,343

Bu dev patlamadan uzaya kimbilir ne kadar meteor, basibos atesten parcalar, kozmik toz ve bulut yayildi belirsiz...
saygiyla
__________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir."
E.Fromm
Hoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-02-07, 22:55  #3
felitsa
 
felitsa'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 365

güneş de her saniye yaklaşık olarak 619 miyon ton hidrojen 614 milyon ton helyuma dönüşüyor.helyum zamanla daha ağır elementlere en sonunda da kurşuna dönüşür.merkezdeki yüksek çekim ancak hidrojenin helyuma dönüşmesi sırasında açığa çıkan büyük patlamalarla dengelenir.
yaklaşık 5 milyar sonra hatta 3 milyar yıl sonra güneşimiz yavaş yavaş şişmeye başlayacak barındırdığı tüm elementler kurşuna dönüştüğü için artık merkezdeki yüksek kütle çekimi dengelenemeyecek ve dış yüzeyini uzaya savurarak sadece beyaz cüce denilen bizim güneşimizin dahil olduğu sınıfta olan yıldızlrın sonunda geleceği hale gelecek.

bildiğim kadarıyla güneş de büyük bir patlama olmayacak bu ancak güneşimizden daha büyük yıldızlar için geçerlidir.bu yıldızlar süpernova denilen ve patlaması esnasında güneşimizin parlaklığının 100000 katına ulaşan çok güçlü bir patlamayla hayatlarını sona erdirirler.merkezleri ise yoğun kütle çekim altında çökerek bir karedeliğie dönüşürler.
felitsa is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla


Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Bu sitede yazılan her yazıdan yazarları sorumludur. Yazıyaz Forum'da yer alan tüm içeriğin her hakkı Yaziyaz.com'a aittir. İzinsiz kopyalanamaz ve yayınlanamaz.
Evrim | Evrim nedir? | Mutasyon nedir? | Küresel ısınma | Yazı yaz