"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Tanır'lı Aşık Yener'den DEYİŞLER DEMETİ./Kız Sen İstanbul'un Neresindensin? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Tanır'lı Aşık Yener'den DEYİŞLER DEMETİ./Kız Sen İstanbul'un Neresindensin? Ozanın kendi ağzından kitabın kapağında ki kıta; doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-02-07 14:03 . |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
Bu halk şairini daha da yakınmak istiyorum ben de. Tekrar teşekkürler. Sevgiler __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... | |
|
| #3 | |
| Kız Sen İstanbul'un Neresindensin?/1 Kız Sen İstanbul’un Neresindensin?/1 |
|
| #4 | |
| Merhabalar, Bir saatten beri yazıyorum,siliniyor; kopyalıyorum,siliniyor..''Vazgeçmeyeceğim!'' diyerek sonunda şiirin ilk bölümünü foruma taşıyabildim.. Sevgili Ozan'a böyle bir katkım olsun istedim.Forumdaki arkadaşlarla buradan mı ,ruhunun saklandığı ötelerden mi bilemiyorum;GÖNÜL TANIŞMASINDA BULUŞACAKLARINI UMUYORUM! Ozanın gıdası okuyucularına ulaşmak da değil midir? Okuyacaklara sevgilerle.. doğançay |
|
| #5 | |
| Kız Sen İstanbul'un Neresindensin?/2 Kız Sen İstanbul'un Neresindensin?/2 Her tavrın halinle yamansın yaman, Yaradan sana çok ayırmış zaman, Fatih , Yavuzselim , Malta , Dıraman, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Bir tek tebessümün makbul sefadan, Güzel haz mı alır cevri cefadan? Şehzadebaşı'ndan , semti Vefa'dan, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Gerilmiş kem gözler sana her yerden, Alma nasibini beladan , şerden, Süleymaniye'den , Vezneciler'den, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Kirpiklerin ok ok , kaşların bir yay, Acep gelir misin bu semtten her ay? Tekmil Yedikule , Langa , Aksaray, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Yanlış mı görürüm , yanılan ben mi? Melekler mi güzel , yoksa kız sen mi? Cerrahpaşa'dan mı , Haseki'den mi? Kız sen İstanbul'un neresindensin? Sanki beyaz mermer o sütun beden, Durup sana bakar yoluna giden, Şehremini , Çapa , Fındıkzade'den, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Gönüller haz duyar güzelden,hoştan, Gülüşün insanı çıkarır baştan, Laleli , Beyazıt , Çemberlitaş'tan, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Gel söyle doğruyu kurtar zahmetten, Şadolsun ecdadın nurdan , rahmetten, Kadırga , Kumkapı , Sultanahmet'ten, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Kiraz dudakların pembe etlice , Konuşman işveli , dilin tatlıca, Hasköy , Halıcıoğlu , ya da Sütlüce, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Tanır'lı Aşık Yener'den, Sürecek... Saygılar, doğançay |
|
| #6 | |
| Kız Sen İstanbul'un Neresindensin?/3 Kız Sen İstanbul'un Neresindensin?/3 Değmesin sana bir yabancı eli, Gerdanda benlerin inci taneli, Kasımpaşa ya da Kağıthane'li, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Ozanın sazı ya dili misin? Aşığa uzanan dost eli misin? Acıçeşme'li , Rami'li misin? Kız sen İstanbul'un neresindensin? Annen de sen gibi böyle şanlı mı? Yoksa cana kıyan eli kanlı mı? Hacıhüsrev'li mi , Okmeydan'lı mı? Kız sen İstanbul'un neresindensin? Kalbini fetheden aşkın seli mi? Gönlünde esen sevda yeli mi? Sarıyer , Tarabya , İstinye'li mi? Kız sen İstanbul'un neresindensin? Bilmem sözlü müsün, ya nişanlı mı? Sevgilin yaşlı mı , delikanlı mı? Emirgan , Bebek'li , Aşiyan'lı mı? Kız sen İstanbul'un neresindensin? Duruşun andırır asil , soyluyu! Hisar ,Kuruçeşme , sahil boylu mu? Arnavutköy'lü mü , Ortaköy'lü mü? Kız sen İstanbul'un neresindensin? Bu ne biçim bakış , bu ne biçim şey? Bakıp da insanı öldürürsün , hey..! Leventler , Etiler , Mecidiyeköy, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Merhametin bahar , yoksa kıştan mı? Kalbin de sen gibi güzel , hoştan mı? Esentepe , Yıldız , Beşiktaş'tan mı? Kız sen İstanbul'un neresindensin? Tanır'lı Aşık Yener'den... Sürecek... Saygılar, doğançay |
|
| #7 | |
| Kız Sen İstanbul'un Neresindensin?/4 Kız Sen İstanbul'un Neresindensin?/4 Böyle tek dururda gezmezsen eşli, Avına çıkarlar takıpda beşli, Çağlayan , Gültepe , Bomonti , Şişli, Kız sen İstanbul'un Neresindensin? Bir gonca gül müsün , bir içim su mu? Göreni yakarsın meramın bu mu? Pangaltı , Feriköy , Kurtuluş'lu mu? Kız sen İstanbul'un neresindensin? Ceylan bakışlısın , bir kalem kaşlı, Ağladın mı yoksa , gözlerin yaşlı? Maçka , Teşvikiye ya Nişantaş'lı? Kız sen İstanbul'un neresindensin? Sevda gamze gamze al yanağından, Yanında durayım yer ver sağından. Ayazpaşa , Taksim , Elmadağı'ndan, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Öyle melul melul duruşun neden? Gül güzel gözlerle , gül açsın beden! Cihangir , Beyoğlu , Talimhane'den, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Senin tek yönüne yoktur bahane, Mevla özenmiş de yapmış bir tane! Karaköy , Galata ya da Şişhane, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Ruha neşe verir o güzel sesin, Huri mi , Melek mi , söyle sen nesin? Kartal , Maltepe'li , Pendik'li misin? Kız sen İstanbul'un neresindensin? Tanır'lı Aşık Yener'den... Sürecek... Saygılar, doğançay |
|
| #8 | |
| Kız Sen İstanbul'un Neresindensin?/5 Kız Sen İstanbul'un neresindensin?/5 Güzeller hep böyle sitemkarlı mı? Büyük Çamlıca'nın başı karlı mı? Erenköy , Kadıköy , Üsküdar'lı mı? Kız sen İstanbul'un neresindensin? Varıp konuk olma aleme , yada, Sana benim gönlüm döşenmiş oda, Göztepe , Bostancı , Kalamış , Moda, Kız sen İstanbul'un neresindensin? O pamuk ellerin bir asma dalı, Başka biçimlisin , başka modalı, Kınalı , Heybeli , Büyükada'lı, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Seni gören geçer olan şeyinden, Göster endamını Beylerbeyi'nden, Kuzguncuk , Kandilli , Çengelköyü'nden, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Yüzünü görenler çıkıyor karlı, Duruşun , bakışın edepli , arlı, Kanlıca , Küçüksu yoksa Hisar'lı, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Bir ahu bakışlı , suna boylusun, Gözleriyin rengi hep yosun yosun, Paşabahçe'li mi , Beykoz'lu musun? Kız sen İstanbul'un neresindensin? AŞIK YENER aşksız bade içmiyor, Senin kıymetine baha biçmiyor! Yaş kırkı geçse de , gönül geçmiyor, Kız sen İstanbul'un neresindensin? Tanır'lı Aşık Yener'den... Sürebilir... Saygılar, doğançay |
|
| #9 | |
| Ozan ısrarlı istekler üzerine bu şiire yeni dizeler eklemişti.. Ancak kendi emeğiyle basılmasını sağladığı bu kitapta eklemeler yok. Emel Sayın'ın ve İstanbul resminin üzerine şiirin tamamının yazıldığı yıllık bir poster-takvimde tamamı vardı.Eğer bu poster-takvimi bulabilirsem(Evde bir yerlerdedir!);eklemeleri bu başlık altına taşımak istiyorum. Sonrasında daha sosyal şiirlerinden örnekler de paylaşmaya çalışacağım. Saygılar, doğançay |
|
| #10 | |
| Gurbet Elde Gurbet Elde Felek vurdu gam yükünü, Taşıyorum gurbet elde. Menzilim yok,durağım yok, Koşuyorum gurbet elde. Bahtımdaki siyah perde, Açılmadı hiç bir yerde. Günden güne türlü derde, Düşüyorum gurbet elde. Kör gezerim göre göre, Düşe kalka , elli kere, Kimsem yok ki yol göstere. Şaşıyorum gurbet elde. AŞIK YENER bağrım taşlı, Doğmuşum belalı başlı. Hiç gülmedim , gözü yaşlı , Yaşıyorum gurbet elde... Tanır'lı Aşık Yener'den.. Saygılar, doğançay |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|