| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
İzdihamda 600den fazla ölü.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şiiler'in 7. İmamı Musa Kazım'ı anma törenleri tam bir faciya dönüştü. Anma törenlerinde çıkan bir söylenti yüzlerce insanın hayatına maloldu. Irak'ın başkenti Bağdat'ta Dicle nehri üzerindeki köprüde çıkan izdihamda ölenlerin sayısının 637'ye çıktığı bildirildi. Güvenlik kaynakları, El Ayma köprüsündeki izdihamda 637 kişinin öldüğünü, 238 kişinin yaralandığını belirtti. Bir polis kaynağı da Reuters ajansına yaptığı açıklamada, izdihamda 537 kişinin öldüğünü, 255 kişinin yaralandığını söyledi. Sağlık Bakan Yardımcısı Celil El Şumari, Sünni Ademiye ve Şii Kazımiye mahallesini bağlayan Dicle nehri üzerindeki El Ayma köprüsünde çıkan izdihamda 500 kadar kişinin öldüğünü açıklamıştı. Köprüdeki izdihamın, kalabalık arasındaki bir intihar bombacısının eylem yapmaya hazır olduğu söylentisi üzerine çıktığı bildirilmişti. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Son gelen haberlere göre ölü sayısı 1000 olmuş galiba. __________________
[B][I]İlerlediğiniz yolda hiç bir zorlukla karşılamıyorsanız, o yolun sizi doğruya götürmesi mümkün değildir[/I][/B] [url]http://www.subatsogugu.web.tr/[/url] |
|
| #3 | |
| Irak ta insanlar artık o kadar kötü bir psikolojideler ki, en küçük bir kıvılcım insanı öldürüyor da öldürtüyorda. İşte ABD nin getirdiği özgürlüğün bilançosu! __________________
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Acaba bu bilanconun gercek sorumlusu ABD mi, ülkelerini emperyallere peskes ceken is birlikci arap hükümetleri mi? Ev sahibinin 1400 yildan bu yana hic mi sucu yok?????? Cagdas olmamak icin adeta direnen toplumlarin basina, degil abd, kücücük israil bile türlü sorunlar yaratabiliyor. |
|
| #5 | |
| BU kadar takıntı da gerçekten fazla. 3-5 değil bine (1000) yakın insan ölüyor, arkadaşım hala 1400 rakamına takmış. Çağımızdaki evsahipleri bunu yapmış olabilir, kalkıpta bununla 1400 ü nasıl bağdaştırıyorsunuz, anlamak için galiba mantıksız olmak gerekiyor. NErede kaldı insani duygular... Bu düpedüz, bir izdihamı ve sonucunda ölen yüzlerce kişiyi ideolojiye alet etmektir. __________________
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| slm. Irak daki bu olay gerçekten üzücü. Bir söylentinin hangi boyutlara ulaştığını en açık şekilde gösteriyor. Ben neden niçin ve kim den fazla bu insanların ölmesine üzüldüm. Bu tip olayları gerçekleştirenleri de kınıyorum. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|