| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Komünizm nedir, ne değildir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Komünizm satmak ya da almak değildir, Komünizm paylaşmaktır. Komünizm insanları milletlerine,dinlerine,renklerine göre ayırmak değildir, Komünizm farklılıkları zenginlik olarak görüp beraberce yaşamaktır. Komünizm savaş değildir, Komünizm tüm dünyada barıştır. Komünizm çalışmadan,ter dökmeden kazanmak değildir, Komünizm her insanın emeği kadar kazanmasıdır. Komünizm zenginlerin mahkemelerinde fakirlerin yargılanması değildir, Komünizm herkese eşit adalettir. Komünizm yoksul diye insanların hastahane kapılarında,zenginlerin ise hastane süitlerinde yaşamaları değildir. Komünizm her insana eşit sağlık imkanı sunulmasıdır. Komünizm fakirin okula gitmek için 10km yürümesi ya da baba parasıyla okumak değildir. Komünizm her insana eşit eğitim olanakları sunmaktır. Komünizm hayata baba bursuyla gelip,çalışmadan yaşayabilmek değildir. Komünizm çalışmasını engelliyecek bir sağlık sorunu vs. vs. olmadığı sürece çalışıp yaşamaktır. Komünizm sadece zenginlerin eğlenmesi değildir. Komünizm halkın isteklerine göre kurulan eğlence mekanlarında(diskodan tiyatroya,sinemadan ortaoyununa vs.) herkesin eğlenebilmesidir. Komünizm orduya milyar dolarlar harcanması değildir. Komünizm önceliği insan olan bir ideolojidir. Komünizm etnik kökene ya da dine göre kıyak geçmek değildir. Komünizm her insana eşit yaklaşmaktır. Cagdasdusunce.com'da yayınladığım bir kaç yazım.. - 1 - __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-06-06 22:07 . |
|
| #2 | |
| |
|
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Sayın Essence, yukarıdaki tanımlara genel manada katılmamak elde değil, bunları okuyunca şunu düşündüm, dünyada acaba herkes komünist mi? Çünkü bu tanımlara pek kişinin karşı çıkacağını sanmam. Ancak bununla beraber şunları da merak ediyorum. -Bugün gerçek anlamda komünizm sistemiyle yönetilen, bu sistemi uygulayan ülke var mı? -Geçmişte varmıydı. -Komünizm le yönetilmiş diye bildiğimiz SSCB den bağımsızlıklarını kazanan Türk Cumhuriyetleri ve diğer ülkelerin bugünkü ve o dönemdeki halkları, o dönem ve komünizm hakkında neler düşünüyorlar. Bu sorularıma kısa kısa cevaplar verirseniz memnun olurum. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #4 | |||||
| Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
| #5 | |
| Kore, Küba, SSCB veya diğerleri komünist olmadığı halde, neden bu şekilde tanındılar. Bİr de şunu öğrenmek istiyorum Sayın Essence, kişisel olarak sizin siyasi amacınız nedir? Anladığım kadarıyla, komünizme dayalı bir sistem için emek veriyorsunuz, öyle mi? __________________
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| merhaba ibra geçmişte deneyimler yaşandı.biraz küba var.sscb den ayrılan o ülkeler şu anda açlar ve birer sömürgedir.birbirleirni yiyorlar çeçenler bağımsızlıkları için abd den silah aldılar ne oldu? şimdi açlar. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Özgürlük insanın ruhundadır. Bİr kafeste besleme olmaktansa, bir gün aç bir gün tok yaşamak her insanın en temel isteğidir herhalde. Kaldı ki, bu ülkelerin şu andaki durumları (maddi manevi) her halukarda eski dönemlerinden daha iyi. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
|
| #8 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
| #9 | |
| Sizinle yüksek oranda aynı fikirleri paylaşıyoruz. ![]() __________________
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| o ülkelerin sovyetlere karşı hareketlerinin gereksiz olduğunu tabiki özgürlük kesinlikle olmalıydı ama abd güdümünde yapılan hareketlerin sonucu açlık ve sefaletle boğuşuyorlar kendilerine özgürlük isteyebilirlerdi devlet değil. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|