"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
İnsan Ömrü.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Hoş bir hikaye okumanızı tavsiye ederim. Tanrı önce eşekleri yaratırken eşeğe demiş ki, “Sana 60 yıl ömür veriyorum, ömrün boyunca itaat edeceksin, dayak yiyeceksin, sürekli çalışacaksın.” Eşek cevap vermiş, “60 yıl ömür bana çok fazla, bunun 35 yılını kesin. 25 yıl bana yeter.” Kabul edilmiş. Sonra sıra köpeğe gelmiş. Tanrı köpeğe demiş ki; “Sana 30 yıl ömür veriyorum, her an sadık olacaksın, ne verirlerse yiyeceksin, evleri bekleyeceksin.” Köpek de cevaplamış: “30 yıl ömür bana çok fazla, bana 15 yıl ömür yeter, 15 yılını kesin.” Kabul edilmiş. Sıra maymuna gelmiş. Tanrı maymuna demiş ki; “Sana 20 yıl ömür veriyorum, ömrün boyunca şaklabanlık yapacaksın, daldan dala atlayacaksın.” Maymun da demiş ki, “20 yıl ömür bana çok fazla, 10 yılını kesin, bana 10 yıl yeter.” Kabul edilmiş. Sıra insana gelmiş. Tanrı insana demiş ki; “Sana 20 yıl ömür veriyorum, herşeyin sahibi sensin, herkes sana itaat edecek.” İnsan demiş ki: “20 yıl ömür bana çok az. Şu 20 yıla eşeğin almadığı 35 yılı, köpeğin almadığı 15 yılı ve maymunun almadığı 10 yılı ekleyelim.” O da kabul edilmiş. İşte bu yüzdendir ki, insanlar; 20 yıl insan gibi yaşadıktan sonra 35 yıl eşekler gibi çalışıp emekli olur, 15 yıl köpek gibi evi bekler, Son 10 yılını da maymun gibi şaklabanlık yaparak, torunlarını eğlendirir.Onlara şaklabanlı yaparak hayatını geçirir. Siz insan ömrü hakkında ne düşünüyorsunuz?Mesela sonsuz olsa yorulmaz myıdık hayattan?Ya da daha mı kısa olmalıydı? __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Öncelikle bu güzel paylaşım için teşekkürler. Eğer bir sonsuzluk içinde yaşasaydık,yorulmazdık sanırım. Çünkü insanlar sona yaklaştıklarında yorulurlar. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: ..
| Hiç yaşlanmadan her yönüyle Şu an ki durumumda kalsaydım eğer, sonsuz olan ömrümden yorulmazdım diye düşünüyorum. Ama hikayeyede bakarsak ömür uzadıkça bir bedeli oluyor gibi. Sonsuzluğun bedeli de çok ağır olabilir.. __________________
Kenger toplarken ellerine diken batan çocuklar, bilmezlerdi gözleri bağlanıp kurşunlanan bir aşkın hazin bir ünlem bırakacağını hayata. Yılmaz Odabaşı |
|
| #4 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Bence her dönemin ayrı bir tadı var,yaşlılığında.O günleri görmek zevkli olsa gerek diye düşünüyorum.. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Türkiye
| Onu bunu bilmem 20 yaşında kalmak isterdim __________________
Ya özgür olacağız, ya da kahramanlar gibi öleceğiz. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: ........
| Alıntı:
Ömür dediğimiz şey,bazen iki nefes arası bazen de yaşamdan ne kadar haz aldığımızla orantılıdır...Önemli olan da iki nefes arası molalarda onurlu,dürüst,*insan*ı üstün kılan bir şekilde yaşamaktır... Emeğine sağlık... __________________
... Annem çok küçükken öldü Beni öp,sonra doğur ben. (Cemal SÜREYA) | |
|
| #7 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Şu an biçilen ömür ve yaşanması gerek aralıkları hayranlıkla okuyan binlerce insan olduguna eminim güsel türkiyemiz icinde... Bana göre tanrı insana şöle demiş : '' Sizleri 2 gruba ayırıyorum kiminiz bir hastane odasında doğmayı bile başaramazken, dieriniz gecesi 5ooo$ lık kusursuz hastanelerde başında 3-5 doktor gözetiminde doğucak.. 1. grub insanının adı sadece insan olucak tüm güzel şeylerden mahrum! 2. grub insanına tabiri caizse köpeklik edicek hayatı boyunca onun mutluluğu için çiçeklerini sulayıp çöplerini dökücek. Ve 2. grub insanı bundan hoşnut olmıycak zaman gelicek karnını doyurcağı için 1. grubu moronlastırıp istediği şekilde sömürücek!1. grup insanı bir gün gelip baş kaldırıcak! bu başı ezmek de eski kuşak 2. grup insanına düşücek elbette... İyi hazırlanmış üzerleri zırhlı,ellerinde en az kendileri kadar ısırgan köpeklerle 1. grubu bastırıcak hatta onları ömür boyu pis bir hücrede ölüme terk edicek sırf onlara köpeklik yapmadıkları için... İnsan,tanrım ne diorsun sen bu bi şacmalık diene kadar bu çarkdan çıkamıyacak ve o çark a yeni yeni körpe meyveler büyütüp geliştiricek önlerine sunucak..! Konu gercekten güzeldi tebrik ederim... |
|
| #8 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jan 2007
| ben en çok 50 yaş diyorum. yaşlanıpta ölmenin hiç bir değeri yokmuş kıymeti kalmaz gençliğinde yaptıkların boşa gider .torunların seni dinlemez kısacası sadece hanımının yanında insansın dğerin var. başkada zor. |
|
| #9 | ||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007
| Alıntı:
| |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Korkmak insanların çoğu kaybetmekten korktuğu için, sevmekten korkuyor. sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için. düşünmekten korkuyor, sorumluluk getirecegi için. konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için. duygularını ifade etmekten korkuyor, reddedilmekten korktugu için. yaşlanmaktan korkuyor, gençliğinin kıymetini bilmediği için. unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi birsey vermedigi için. ve ölmekten korkuyor, aslında yaşamayi bilmediği için. Shakespeare SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|