"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Okullardaki Tek Tip Kıyafet Uygulaması / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Türkiye'de okullarda uygulanan ''tek tip kıyafet'' uygulamasını nasıl değerlendiriyorsunuz ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #2 | |
Kültür&Sanat ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Cevabı aslında cümle içinde vermişsin sevgili Barış,tek tip insan yetiştirme anlayışının ürünü olarak görüyorum.. __________________
“kadınım” demek suçtur, yasaktır ve utanma ve tecrit ve ölüm sebebidir! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Aslında anket hazırlıyordum ama bu sefer yapamadım, sanırım anketi yayınlamadan mesaj yazmışsın. Baya hızlısın anlaşılan. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #4 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2006
| Bu tek başına bir anlam ifade etmeyebilir. En azından anti tezi rahatlıkla çıkartılabilir. Bu nedenle ben buna bir de erkek öğrencilere uygulanan saç uzunluğu sınırlamasını eklemek istiyorum. Tek tipleştirme anlayışını pekiştiren bir uygulamadır kendisi. __________________
Sözümüz silahımızdır ! |
|
| #5 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| ben yerinde fakat eksik bir uygulama olarak görüyorum. İlk ve orta öğretim kurumlarında çocukların zihinsel olgunlukları oturmadığı için serbest kıyafet uygulamasına geçilirse zengin çocuklarının giydiği şık kıyafetlere özenebilirler ve arkadaşlarını kıskanabilirler, sonrasında arkadaşlıkları bile bozulabilir bu nedenden dolayı belki de. Herkes aynı üniformayı giyerse giysilerin güzel ya da çirkin olmasından kaynaklanan kıskançlık sorunları ya da yoksul öğrencilerin mutsuz olması engellenecektir. Yüksek öğretimde bireyler zihinsel olgunluğa ulaşmış olduklarından kıyafetin güzel ya da çirkin olması öğrencileri pek etkilemeyecektir. Fakat eksik bir uygulamadır, çünkü bazı ailelerin o üniformayı almaya yetecek kadar bile parası olmayabilir. Üniformalar devlet tarafından öğrencilere bedava dağıtılırsa işte o zaman çok güzel ve tam yerinde bir uygulama haline gelecektir. Herşeyi pat diye eleştirmeye başlamamak gerekiyor bence. Saygılar. __________________
Türkiye soluna en çok zararı veren; farklı ülke koşullarını göz ardı etmesi ve Lenin sonrasında SSCB'de karşı-devrimin (irticanın) olduğunu savunması nedeniyle Trotsky olmuştur! |
|
| #6 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2006
| Alıntı:
Olaya bana kalırsa 80 öncesi ve 80 sonrası diye bakmak gerek. 80 öncesinde sizin dediğiniz geçerli olabilirdi. 80 sonrası değişen ekonomik anlayış ile orta sınıfın tasviyesi ile birlikte zaten farklı gelir grupları arasındaki uçurum artmış ve mekanda ayrışma gerçekleşmiştir. Gelir düzeyi belirli bir seviyenin üstünde olan kişiler sitelerde ikamet edip , çocukları özel okullarda ya da bağlı oldukları site veya çevrenin belirli seviyedeki okullarında öğrenim görmekteler. Belirli bir seviyenin altında olan kişiler de çocuklarını ikamet ettikleri gecekondu yakınındaki ya da çevre semtlerdeki okullara gönderiyorlar. Okullarda kayıt parası adı altında alınan para da bu ayrımı ortaya koymak için uygulanmakta. Zihinsel olgunluk vurgunuz yerinde ancak yetersizdir. Mekanda ayrışmanın önünü açan devletin bu uygulamayı sürdürmesinin yegane sebebi tek tipleştirerek devlet eliyle yaratılan bu sınıfsal ve mekansal ayrışmanın gözler önüne sermektir. Bütün öğretim süreci başta aşağı ideolojiktir. Çünkü okullar, devletin ideolojik aygıtlarıdır. Üniformalar , saç kontrolleri devletin ya da sistemin tek tipleştirme, itaat etme anlayışının bir ürünüdür. Kaldı ki 80 sonrasındaki bu dönüşüm içerisinde üniformanın savunulacak pek de bir yanı kalmamıştır. Artık zenginliğin göstergesi kıyafetler değil teknolojik ürünlerdir. Çocuklar onun niye kırmızı papucu var da benim yok diye üzülmüyor artık onuın cep telefonu var da niye benim yok diyor. Saygılar __________________
Sözümüz silahımızdır ! gramsci Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-02-07 12:22 . | |
|
| #7 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2007
| TEK TİP KIYAFET Bu konuda dikkat edilmesi gereken aslında öğrencilerin bunları isteyip istemediğidir. Öncelikle öğrencilere sorulmalıdır. Devlet bu konuda esas adamların fikrini almalıdır. il_bilge Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-02-07 16:38 .Sebep: Yazım hataları |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Liseye kadar tek tip kıyafet olmalıdır.En azından öğrenci olan ile olmayan arasında fark açıkça ortaya çıkar.Öğrenciler arasındaki gelir farkı en az olarak okula yansır.Eğer tek tip uygulaması kalkarsa tamahkarlık artar ''onun var benim neden yok?'' sorusu ortaya çıkar.Buna hiçbir ana hiçbir baba çocuklarını anlatmaz.Çocuğunu istediği şeyi alamaz.Zaten toplum çok gergin sefalet hat safada.Birde evdeki huzur bozulursa artık ben gerisini düşünemiyorum.Yani sizin anlayacağınız bir öğrenci üniforması ne işlere yarıyor. __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! Atilla Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-02-07 12:25 . |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
|
| |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Ilk ve ortaokul ve liselerde tek tip okul giyisisine, sayin dogancay´in da ekledigi; tek tipte cesitlilik iceren giyisiden yanayim. Cocuklarin, ruh sagliklarinin, ekonomik yaplarina bakarak bozulmasini önledigi gibi, arkadasliklari da engellememis olur tek tip okul giyisisi. Avrup ´da bu sorun 2000 li yillarda kamuya sunulmus, tartisilmis, bir cok okul tek tip ünifrma.sivil karisimi güzel giyisiler yaratarak uygulamaya baslamitir bile. Nedenleri de aynen topikteki arkadaslarin belirttigi nedenlerdir. Giyisi farkliligi, pahali ve vasat giyisilerin, cocugun okul basarisini dahi etkiledigi ortaya cikmistir. saygiyla | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|