Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sloganlar yargıya taşındı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski22-02-07, 13:30  #1
Bektaşi
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007
Sloganlar yargıya taşındı

Sinop’ta Haber 57 adlı yerel gazetede çalışan bir gazetecinin, cenazede atılan sloganlar ve pankartlar nedeniyle Sinop Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede, “Hrant’ın katili 301. madde” yazılarak TCK’ya hakaret edildiği de iddia edildi...

http://www.ntvmsnbc.com/news/400716.asp

Kör [bir gazeteci] güneşe değil değneğe [TCK'ya hakarete] inanır
Bektaşi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-02-07, 12:39  #2
Dynein

Dynein'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: İstanbul

İşin en komik yanı cenazeye katılanların ırkçılık yaptığı iddiası bence. Şu anda gülmekten yerlere yatıyorum desem yeridir..
Eski23-02-07, 16:03  #3
musaaykan

musaaykan'nın Avatarı

Bu yolun sonunu iyi görmüyorum Suistimal kapısı aralanırsa, sonu kadar zorlanacaktır.
Çok yakında meydanlarda "Hepimiz APO yuz, Hepiimiz PKK lıyız" diye bağıranlar çıkacaktır. Yada buna benzer sloganlar.

Benim bu olaydaki asıl dikkat çekmek istediğim nokta, olaydan yarım saat sonra, ceset yerde yatarken, orada toplanan kalabalığın " Katil Devlet" naraları atmalarıdır. Devletine katil diyen bireyler, sonunda nereye kadar gider bilinmez.

Bu gazetecinin yaptığı her ne kadar sivrilik olsa da, pek de iyi niyetli gelmese de bana, o sloganın arkasındaki mesajı milletin kendi bizzat almış ve bir yerlere not etmiştir. Yeri ve zamanı geldiğinde sormak üzere.
musaaykan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-02-07, 16:06  #4
fenerbahçeli

Bahsettiğiniz protesto olaydan yarım saat sonra değil beş saat sonra olmuştur.
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-02-07, 17:43  #5
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Hele şükür açtı biri davayı

Gene sokaklarda bir ton insan katil 301 diye bağıaracak.

Yarısı 301'i bir kere bile okumamış,

davayı açanların da okuduğunu pek sanmıyorum.
Eski23-02-07, 17:54  #6
musaaykan

musaaykan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın drm şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bahsettiğiniz protesto olaydan yarım saat sonra değil beş saat sonra olmuştur.
Canlı canlı televizyonlardan seyrettiğime mi inanacağım yoksa sizin yazdıklarınıza mı. Orada toplanan 50-60 kişilik kalabalık sanki önceden haberleri varmışcasına organize oluverdiler, olaydan bir kaç saat sonra posterler ellerde resimler yakalarda dolaşmaya başladı.
Neden acaba.

Davanın açılması iyi birşeydir demedim. Yazdığım mesajı iyi okuyup anlamaya çalışsaydınız, işinize geldiğince cımbızlama yapmasaydınız iyi olacaktı. Kişisel polemiklere girmekten nefret ederim. Fikrimi beyan edip çıkmışken bana atıf yapılması nedeni ile bu mesajımı yazdım. Lütfen yazacaksanız beni baz almayın, konuya odaklanın...
musaaykan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-02-07, 00:01  #7
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Alıntı:
Sayın musaaykan şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu yolun sonunu iyi görmüyorum Suistimal kapısı aralanırsa, sonu kadar zorlanacaktır.
Çok yakında meydanlarda "Hepimiz APO yuz, Hepiimiz PKK lıyız" diye bağıranlar çıkacaktır. Yada buna benzer sloganlar.

Benim bu olaydaki asıl dikkat çekmek istediğim nokta, olaydan yarım saat sonra, ceset yerde yatarken, orada toplanan kalabalığın " Katil Devlet" naraları atmalarıdır. Devletine katil diyen bireyler, sonunda nereye kadar gider bilinmez.

Bu gazetecinin yaptığı her ne kadar sivrilik olsa da, pek de iyi niyetli gelmese de bana, o sloganın arkasındaki mesajı milletin kendi bizzat almış ve bir yerlere not etmiştir. Yeri ve zamanı geldiğinde sormak üzere.

sayın musa
Hangi yoldur sonu iyi görünmeyen?Sloganlar yada bağırmalardan niye
korkuyorsunuz?Bireyler nereye kadar gidebilir sizce?Bireyler değilmidir
devletin sahibi?Herkezin kendine göre bir devlet anlayışı olduğu
sürece,devleti yönetenlerin bile çok farklı devlet anlayışları olduğu
ortada olduğu sürece,binbir kılığa giren bu devlete ne kadar devlet denir?
Benimde anlayamadığım şey;insanlarını bile düşünemeyen zihniyetin
aman devlete bir şey olmasın düşüncesi.Siz bana adam gibi bir devletin
tanımını yapın bende ona karşılık; insanın ne olduğunu tanımlayayım size.
Ölen devlet değilki devlet adına üzülüyorsunuz.
Sen o milletin notlarına güvenirsen aradan geçen zamanda notların
yerine başka şeyler ile karşılaşçağına emin ol.Bu milletin karşısına
geçip binlerce yalan söyliyenler yine bu milletin oyları ile tek başına
iktidar olmuşlardır.İnsan ile sürüleri birbirine karıştırmıyalım.
MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-02-07, 14:09  #8
Dynein

Dynein'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Alıntı:
Sayın musaaykan şöyle demiş:

Mesajı Göster

Hepimiz Hrant'ız demekle hepimiz APO'yuz demeyi aynı kefeye koyduğunuz için sizi kınıyorum. Biri bir terörist, diğeri bir aydın, halkların kardeşliğinden yana bir insan.

Emin olun olan olaydan birkaç saat sonra yürüyüş yapan insanlar toplumsal duyarlılığa sahip oldukları için orada toplandılar. İnanın bana işten eve dönerken durumu öğrenip de yürüyenlere katılmak hiç de örgüt bağlantısı, planlama falan filan gerektirecek durumlar değildir.

Katil devlet sloganının neden atıldığını hiç sorguladınız mı? (Soruşturmada bugünkü yere bakarak?) Şimdi düşünüyorum da, kimi genellemelerden yola çıkılarak yapılan genellemeler hedefi ne kadar da kolay buldurtuyor. Onlar olaydan birkaç saat sonra "katil devlet" dedi, daha sonra olayın arkasından derin devlet çıktı. Tayyip Erdoğan bile derin devletin önüne geçilmesi gerektiği konusunda demeçler verdi.

Eğer toplum bu sloganı hatırlayacaksa, arkasındaki mantığı anlayarak hatırayacaktır. Dayanışmanın ne olduğunu en iyi bilen insanların ülkesinde yaşıyoruz. Halkımız salak değil ki "Hepimiz Ermeniyiz" sloganının insanların dayanışmasından başka birşey olmadığını düşünsün..

Aksini iddia ediyorsanız Türk halkına salak ibaresini yapıştırmış olacaksınız. (Ki bu da Türklüğe hakaret'e girer sanırım)
Eski24-02-07, 14:16  #9
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın Dynein şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hepimiz Hrant'ız demekle hepimiz APO'yuz demeyi aynı kefeye koyduğunuz için sizi kınıyorum. Biri bir terörist, diğeri bir aydın, halkların kardeşliğinden yana bir insan.

Emin olun olan olaydan birkaç saat sonra yürüyüş yapan insanlar toplumsal duyarlılığa sahip oldukları için orada toplandılar. İnanın bana işten eve dönerken durumu öğrenip de yürüyenlere katılmak hiç de örgüt bağlantısı, planlama falan filan gerektirecek durumlar değildir.

Katil devlet sloganının neden atıldığını hiç sorguladınız mı? (Soruşturmada bugünkü yere bakarak?) Şimdi düşünüyorum da, kimi genellemelerden yola çıkılarak yapılan genellemeler hedefi ne kadar da kolay buldurtuyor. Onlar olaydan birkaç saat sonra "katil devlet" dedi, daha sonra olayın arkasından derin devlet çıktı. Tayyip Erdoğan bile derin devletin önüne geçilmesi gerektiği konusunda demeçler verdi.

Eğer toplum bu sloganı hatırlayacaksa, arkasındaki mantığı anlayarak hatırayacaktır. Dayanışmanın ne olduğunu en iyi bilen insanların ülkesinde yaşıyoruz. Halkımız salak değil ki "Hepimiz Ermeniyiz" sloganının insanların dayanışmasından başka birşey olmadığını düşünsün..

Aksini iddia ediyorsanız Türk halkına salak ibaresini yapıştırmış olacaksınız. (Ki bu da Türklüğe hakaret'e girer sanırım)
Tamamen haklisiniz sayin Dynein, olay hala inatla anlasilmak istenmiyor.
Bu ülke az aydin yitirmedi.
Yok edilen her aydin, ya bölücü komünist ya da terörist damgasi yedi.
Bakis acilarina göre düsünüyorlar ama cok yaniliyorlar.
Eski24-02-07, 19:03  #10
voldemort

voldemort'nın Avatarı

APOyla PKK'yla Ermeni milletini bir tutan anlayışı kınıyorum.
Ne demek "Hepimiz PKK'lıyız, Hepimiz Ogünüz" demek nasıl "Hepimiz Ermeniyiz" demekle eş tutulur. Bu Atatürk milliyetçiliğine yapılan bir saygısızlıktır.
Bir Ermeni yazar ölüyor, ona duyulan saygı var. Ve onun kimliği yüzünden öldürülmesi söz konusu. O zaman tabiki "Hepimiz Ermeniyiz" derim.
Herkesin demesini de beklemem. İsteyen der, isteyen demez.
Ama kimse bu sloganla ben "bebek katiliyim, ben katilim" diyen bir sloganı bir tutamaz.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı