"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Gelenek, engel midir? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Gelenekler, toplumsal gelisim önünde engel midir, engel ise neden? Ya da neden engel degidir? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Gelenekler yeniliğe kapalı oldukları için gelişimin önünde de engeldir. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| |
|
| #4 | |
| Bugün ben de açtığım bir konuya anket koymaya çalıştım ama ben de yapamadım. Halbuki önceden koyabiliyordum. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #5 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Feb 2007
| gelenekler ? yada yenilikler ? şunun dışına cıkmak bence mantıksızlık olur ; şu anda dünyadaki yenilikleri getiren insanlar kapitalistler,evet kapitalizm kötü oldugu kadar da yeniliklere sahip ama nasıl ? mesela artık topragımızın,hiç bir unsuru kalmadı ,hepsinin içi boşaltıldı ,küreselleşmeden dogan bir sacmalık var.Özümüz kalmalı burdan beselene biliriz ama ben asimile olmak istemiyorum.Bu içinde bir cok kavramı barındırıyor ama bu aralar net duruşmuzu göstermemiz lazım. __________________
Basit yaşa ki başkalarıda var ola bilsin |
|
| #6 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| gelenekler engeldir, hatta gelişmenin önündeki en büyük engellerden biridir denilebilir. İşin ilginç yanı toplumun bazı kesimleri gelenek ve töreleri kültürün bir parçası olarak algılıyorlar. Bana göre geleneklerin bir toplumun kültürüyle hiç ilgisi yoktur. Hani derler ya bir toplumu bir arada tutan o toplumun kültürüdür diye. İşte bu kültür içine gelenek denen hurafeler girmiyor Toplumu geriye götürmesinin nedeni uzun yıllar öncesinden süregelen alışkanlıklar olmaları ve çoğunun dini değerlere göre belirlenmeleridir. Geleneklere karşı gelenlerin toplumda marjinal kişiler olarak görülebilmeleri geleneklerin topluma zarar verdiğinin ve hoşgörünün gerilemesine neden olduğunun en açık kanıtıdır.__________________
Türkiye soluna en çok zararı veren; farklı ülke koşullarını göz ardı etmesi ve Lenin sonrasında SSCB'de karşı-devrimin (irticanın) olduğunu savunması nedeniyle Trotsky olmuştur! esitlik Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-02-07 17:54 . |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Aydın-Erzurum
| Bence sadece gelenek değil, bilimsel veriler bile insanları belli bir yöne yöneltiği ve özgür düşünmesini kısıtladığı için engeldir. Ama geleneksiz yaşamakta açıkçası, her baba yiğidin harcı değildir. Geleneksizlik hayatı yeniden yargılamak, yeni değerler yaratmayı gerektirir ve bu da güçlü insanların işidir. SEVGİLER... __________________
Kural Kuralsızlıktan Daha İlgi Çekicidir! |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Kapitalizm ekonomik bir değişime yol açabilir en fazla. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel | |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Aydın-Erzurum
| Alıntı:
SAYGILAR... __________________
Kural Kuralsızlıktan Daha İlgi Çekicidir! | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Ama bunu sadece kapitalizme bağlamak doğru olmaz demek istemiştim. Ayrıca ekonomik değişimler ancak dolaylı olarak toplumlarda değişimlere neden olabilir. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|