"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski22-02-07, 21:44  #1
edakacar

edakacar'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Batıl itikatlar

Size ilginç gelen ve hala çevrenizde tanık olduğunuz hurafeler var mı?Yaşamın her dalı için söz konusu-Doğum-Ölüm-Düğün-Çocuk-İnsan uzuvları vs...Paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
edakacar is offline  
Eski23-02-07, 12:20  #2
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

erkekler çok kıllı olduğunda zengin bir kızla evlenecek derler, hangi mantıkla söylüyorlar bilmiyorum, ama umarım doğruluk payı vardır
Avucun kaşındığında para çıkacak olması. bunun ayrıntısı vardı; sol avucun kaşınması para almayı, sağ avucun kaşınması para harcamak zorunda kalmayı işaret edermiş.
Eski23-02-07, 17:34  #3
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Anadoluda bir söz varmış,anneannemin bir yakının düğününde duymuştum yaşlı bir kadından,

"Kadının kıllısı ayıdan,erkeğin kıllısı peygamber soyundan"

Bu tarz birşeydi.
Eski23-02-07, 17:38  #4
edakacar

edakacar'nın Avatarı

ilginç:)

Alıntı:
Sayın ReMaT şöyle demiş:

Mesajı Göster
Anadoluda bir söz varmış,anneannemin bir yakının düğününde duymuştum yaşlı bir kadından,

"Kadının kıllısı ayıdan,erkeğin kıllısı peygamber soyundan"

Bu tarz birşeydi.
Peki sordunuz mu neden böyle bir tabir kullanılıyormuş?
edakacar is offline  
Eski23-02-07, 19:13  #5
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın edakacar şöyle demiş:

Mesajı Göster
Peki sordunuz mu neden böyle bir tabir kullanılıyormuş?
Valla küçükken olduğu için bu olay,sorgulamayı pek düşünmeyip oyuna dalmışımdır muhtemelen:p

Erkek kıllıdır,kıllıysa iyidir

kadının kıllısı kötüdür gibi bir mantıktır herhalde.
Eski23-02-07, 19:26  #6
Dilara
Ayrıldı

Dilara'nın Avatarı

En popüleri şeytan kulağına kurşun deyip parmağını tahtaya vurmak sanırım
Eski23-02-07, 19:40  #7
yazarkedi

yazarkedi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Bazı Batıl inançlar...

Alıntı:
SÜPÜRGE Süpürgeyi süpürürken birisinin ayağına değdirmek o kişinin kısmetini kapatır.
SIPA Özellikle Güney İtalya'da mafyaya karşı bir koruyucu sayılır. Her köy evinde mutlak bulunur.
YARASA Ortaçağda gece yarasanın çarptığı kişinin yedi zamanda vampirin tecavüzüne uğrayacağına inanılırdı.
AY Ay çıktığında görünce değerli bir maden veya taşa bakılırsa refah ve zenginlik getirir.
MERDİVEN Altından geçmek uğursuzluk sayılır. Geçmek zorunda kalınırsa seksek atlayarak geçilir. Altında elle boynuz işareti yapılarak uğursuzluktan kurtulunur.
ONÜÇ RAKAMI ABD'de uğurlu bir rakamdır. Ancak Avrupa'da uğursuzluk kabul edilir. İstanbul'un fethinin yılının rakamlarının toplamıdır: 1+4+5+3= 13. Özellikle sofraya 13 kişi oturmak, bir araca 13 kişi binmek uğursuzluktur.
ONYEDİ RAKAMI En kötü rakam sayılır. Hele cuma gününe gelirse beterdir. Akdeniz ülkelerinde ve özellikle İtalya'da 17 numaralı hane veya kapı numarası bulunmaz. Uçaklarda, otobüslerde 17 sıra atlanır. Romalılar zamanından kalmadır. Romen rakamlarının yer değiştirmesi ile ‘‘VIVI’’ yani ‘‘Yaşadım o halde öldüm’’ anlamına gelir. Kara kedi kadar uğursuzdur.

Kaynak ve daha fazlası: http://arsiv.hurriyetim.com.tr/tatilpazar/turk/98/02/28/eklhab/02ekl.htm

Bunlar bana ilginç gelenler... Ancak bir de kendi toplulumuzun batıl inançları var elbette.

Örneğin nazar bir batıl inanç olmasa da (çünkü Kuran'da da geçiyor), nazar boncuğunun nazardan koruyacağı inancı bir batıl inançtır.

Türbe ziyaretleri, muskalar vb. İslam'la ilişkilendirilerek meşrulaştırılmaya çalışılan batıl inançlarımız.

Bir de modern batıl inancımız var tabi... Örneğin dijital saatlerde saatle dakika aynı rakamı gösterirken saate bakarsak sevdiğimiz kişinin bizi düşündüğüne inanırız. 20.20, 14.14 gibi...

yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-02-07 20:18 .
yazarkedi is offline  
Eski05-03-07, 23:39  #8
lachesis
Felsefe

Giriş Tarihi: Apr 2006

13 sayısı Hristiyanlar için uğursuz sayılır. Nedeni ise İsa'nın son yemeğinde 13 kişinin olması ve birinin ona ihanet etmesidir. ayna kırılması inancı da eski çağlara dayanır. Aynada yansıyan görüntünün ruhun yansıması olduğuna inanılmış ve aynanın kırılmasıyla birlikte ruh dışarı çıkarak sağlığın bozulacağı görüşü yaygındır. ruhun tekrar düzelmesi için de 7 yıl geçmesi gerekir inanca göre.
lachesis is offline  
Eski07-07-07, 22:08  #9
edakacar

edakacar'nın Avatarı

muskalar batıl inançlar mıdır?
Eski07-07-07, 22:30  #10
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın edakacar şöyle demiş:

Mesajı Göster
muskalar batıl inançlar mıdır?
Neye göre?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 07:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)