"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Size ilginç gelen ve hala çevrenizde tanık olduğunuz hurafeler var mı?Yaşamın her dalı için söz konusu-Doğum-Ölüm-Düğün-Çocuk-İnsan uzuvları vs...Paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler |
| #2 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| erkekler çok kıllı olduğunda zengin bir kızla evlenecek derler, hangi mantıkla söylüyorlar bilmiyorum, ama umarım doğruluk payı vardır Avucun kaşındığında para çıkacak olması. bunun ayrıntısı vardı; sol avucun kaşınması para almayı, sağ avucun kaşınması para harcamak zorunda kalmayı işaret edermiş. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
| #3 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Anadoluda bir söz varmış,anneannemin bir yakının düğününde duymuştum yaşlı bir kadından, "Kadının kıllısı ayıdan,erkeğin kıllısı peygamber soyundan" Bu tarz birşeydi. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #4 | |
| |
| #5 | |
| Valla küçükken olduğu için bu olay,sorgulamayı pek düşünmeyip oyuna dalmışımdır muhtemelen:p Erkek kıllıdır,kıllıysa iyidir kadının kıllısı kötüdür gibi bir mantıktır herhalde. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #6 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| En popüleri şeytan kulağına kurşun deyip parmağını tahtaya vurmak sanırım ![]() __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Kaynak ve daha fazlası: http://arsiv.hurriyetim.com.tr/tatilpazar/turk/98/02/28/eklhab/02ekl.htm Bunlar bana ilginç gelenler... Ancak bir de kendi toplulumuzun batıl inançları var elbette. Örneğin nazar bir batıl inanç olmasa da (çünkü Kuran'da da geçiyor), nazar boncuğunun nazardan koruyacağı inancı bir batıl inançtır. Türbe ziyaretleri, muskalar vb. İslam'la ilişkilendirilerek meşrulaştırılmaya çalışılan batıl inançlarımız. Bir de modern batıl inancımız var tabi... Örneğin dijital saatlerde saatle dakika aynı rakamı gösterirken saate bakarsak sevdiğimiz kişinin bizi düşündüğüne inanırız. 20.20, 14.14 gibi... __________________
"Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen" yazarkedi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-02-07 20:18 . | |
| #8 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| 13 sayısı Hristiyanlar için uğursuz sayılır. Nedeni ise İsa'nın son yemeğinde 13 kişinin olması ve birinin ona ihanet etmesidir. ayna kırılması inancı da eski çağlara dayanır. Aynada yansıyan görüntünün ruhun yansıması olduğuna inanılmış ve aynanın kırılmasıyla birlikte ruh dışarı çıkarak sağlığın bozulacağı görüşü yaygındır. ruhun tekrar düzelmesi için de 7 yıl geçmesi gerekir inanca göre. |
| #9 | |
| muskalar batıl inançlar mıdır? __________________
geçti istemem gelmeni,yokluğunda buldum seni,bırak vehmimde gölgeni,gelme artık neye yarar? |
| #10 | |
| __________________
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|