"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Mortgage / Morgıç nedir? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Kamuoyunu yakından ilgilendiren, yaygın adıyla "Mortgage yasası", resmi adıyla "Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı"nın yasalaşması 2006'nın ilk çeyreğine kaldı. 28 Kasım 2005'te Bakanlar Kurulu'ndaki imza sürecinin bitmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ye gönderilen tasarı 1 Aralık'ta komisyonlara sevk edildi. Tasarı, Adalet Komisyonu ile Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu 'tali', Plan ve Bütçe Komisyonu ise 'esas' komisyon olarak belirlenmişti. http://www.mortgagebilgi.com/modules...article&sid=79 __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #2 | |
| Halkın da heyecan ile beklediği yasa yeniden gündemde.. Düşük gelirlinin ev sahibi olması için bu yeterli mi ? sizce Yeterli olsa dahi neden bu kadar aksama oldu? __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Morgıç / Mortgage, yani ipotekli ev alımı düzenlemesi hakkındaki görüşleriniz nedir? Sizce bu düzenleme dar gelirliye nasıl yansıyacaktır? |
|
| #4 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Masal sadece masal anlattılar insanlara.Dar gelirliler zaten karınlarını doyurmakta zorlanıyor,bir de ev alacaklar.Buna sadece gülünür.Çıkardıkları yasa ile ev alacakların buna ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.Ayrıca konut fiyatları yasa çıkıyor diye iyi tavan yaptı.Başka neler var arkasında diye düşünmeden edemiyorum nedense. Olmuşken evin yanında bir de araba verselerdi,daha iyi olurdu.En azından anahtarlar çiftlenirdi. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #5 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sernayenin ve zengin patronların emperyalizmle işbirliği içinde yönettiği bir ülkede fakire yardım niteliğinde bir yasa çıkarılacagını düşünebiliyor musunuz siz? Ben çok çabaladım ama olmadı, kandıramıyorum kendimi. Fakir ezilmek içindir bizim ülkemizde, kullanılmak içindir.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #6 | |
| Bu gün izledim Unakıtan diyor ki '' Ben bir seye hayır diyorsam onda halkın bir çıkarı var '' diyerekten net bir şekilde bu yasaya olumsuz tavrını medya karsısında belitti.. __________________
|
| #7 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| İnşaatlarda yumurta kullanılsa böyle konuşur muydu acaba? __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #8 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Gerçekten Kemal Unakıtan'ı eleştiri için harika bir cümle olmuş.. Ama belli olmaz. Yıkılan binalardan deniz kabukları çıkıyor belki de şimdi de duvarlar tutsun diye yumurta kullanırlar.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-02-07 23:12 . |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Burada yine yanlış anlama var.. Yahu bu adamlar bunu ..Bu ülke vatandaşı için mi çıkardılar.. Ülkemizdeki YAZLIK yerleri ..nasıl pazarlıyacaklar ... İşte size sistem.. Her Avrupalı.. Bodrumda.. Marmariste.. Antalyada.. çeşmede.. Alanyada ..bu sayede ev alacak... Maaşı 3-4 milyar olanlarda.. yararlanacak tabiiki.. Benim Tarlada çalışan ''NAZİFE'' ninem de.. Bu Morgıçlıları... uzaktan seyredecek.... Mukadderat...:p |
|
| #10 | |
Uzaklaştırıldı
Giriş Tarihi: Feb 2007
| Ben çok mu çatlak kafalıyım bilmiyorum ama aklıma basit basit çözümler geliyor.Biri beni silkeleyip haddimi bildirsin ! Örneğin aklıma şöyle bi fikir geliyor acaba siz ne dersiniz? Yabancıların Ege ve akdenizde mülk sahibi olma gibi bir hevesi olduğu malum.Özellikle güneşi az ülkelerin insanları rağbet ediyor ülkemizde mülk almaya. Devletimiz bir yasa çıkartsa ve ülkemizde arazi almak isteyen yabancılara hazine arazilerinden tahsisat çıkartsa ve bu araziler karşılığında para almak yerine örneğin İstanbul'da toplu konutlar yapmalarını şart koşsa ve bu konutları yine örneğin 15-20 bin ytl gibi cüzi rakamlara evi olmayan vatandaşlara dağıtsa olmazmı ? Böylece olası depremde ölebilecek binlerce insanın kurtulmasıda sağlanabilir belki! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|