"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Bosna Soykırımı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Bosna Soykırımı 50 bin müslüman kadına tecavüz Türk Kadınları Kültür Derneği kadınları tarafından Saray Bosna’da yapılan incelemede, binlerce Müslüman Türk kadınının, sadece Müslüman oldukları için Sırplar tarafından tecavüzüne uğrayıp aylarca işkence gördüğü ve onların çocuklarını doğurmak için bir kampta tutulduğu ortaya çıktı. http://www.gazeteoku.com/go.php?link...w.sonsayfa.com Sadece müslüman olduğu için özel kamplarda tecavüze uğrayan ,bu kamplarda çocuk doğurmasını isteyen sapıkça bir anlayış.Avrupa sessiz kalmasındaki neden Müslümanların vahşete uğramasıydı.Aynı olay bir müslüman ülkede olsa bütün BATI ayağa kalkardı.İşte eşitlik ,özgürlük ,demokrasi.Sırplar müslümanlara tecevüz etme sebebi 500 yıl bu topraklarda hüküm sürdünüz onlar için çocuk doğurdunuz artık bizim için doğurun deyip kızları,kadınları ,erkekleri ailelerinin gözleri önünde tecavüz ettiler.Türkiye ise Ermenileri,Kürtleri soykırım yapmakla suçlanıyor.Hemde Avrupa tarafından.Yaşatmadığımız vahşet seneryoları üretiliyor.Güçlünün güçsüzü her konuda ezdiği şu dünyada ben atrık bir şey yazamıyorum..Saygılar... __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
|
| #2 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: antalya
| Gerçekten böyle bir durum karşısında yazılabilecek pek birşey yok. Zaten bize Ermenilerin veya Kürtlerin hesabını soranlar , hesabını sordukları toplumları umursadıklarından değil. Amaç yıllarca kardeşçe yaşamış ve hala bu şekilde yaşamakta olan toplumların arasını bozmaktır. Hem biz hem de biz oyuna getiriliyoruz... Saygılar. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Değerli Arkadaşlar, Ülkemizde çağdaşlık iddiasıyla Batı Tarzı eğitim aldığımızdan bu konuya Ermeni Soykırımı İddiası'na gösterilen duyarlılık gösterilmeyektir;bundan emin olabilirsiniz! Ülkemizde aldığımız eğitim nedeniyle beize öğretilen Pragmatizm(görece kuşkuculuk) Doğu'ya kuşkuculuk olarak öğretilmektedir. Batıyı ise sorgulamadan kabul düsturu vardır. Pek çoğumuz Doğu'ya olan kuşkuculuğumuzu aldığımız tek yanlı eğitimin etkisini üzerimizden ,yanlı Batı normlarında ki yazılı(gazeteler,dergiler,internet),sözlü(televizy on,radyo,internet) ,görsel(televizyon,internet) saldırılarından kendimizi koruyabilirsek üzerimizden o da görece atabiliyoruz. Bu da uzun bir süreç gerektiriyor. Bu süreçte de Batı'yı sorgulamayı öğreniyoruz. Hal böyleyken, Bosna Soykırımı Batı'nın öğrettiği kirli değerler silsilesinin ,virüs örneğinde olduğu gibi yaşayabilecek ortam bulduğu an da Doğu'ya karşı gerçekleştirdiği insanlık dışı eylemlerdir. Bu gün ne Bosna,ne Hocalı,ne Ruanda,ne Cezayir ,Aborjinler,Kuzey ve Güney Amerika Kızılderili(Yerli)Halkları için çok fazla ciddiye alınmaması için ,gözardı edilmesi için,yok sayılması için çalışılmaktadır. Her türlü kitle iletişim araçlarının kontrolü ve menşei Batı kaynaklı yönetimlerin elindedir. Yahudiler'in ve Ermeniler'in bu kadar gündem de olasının nedeni ,Ermeniler'in Hristiyan oluşları,Yahudiler'in de Hristiyanlığın köklerinin temsilcileri olmasından kaynaklanmaktadır. Yoksa Batı'nın işine gelince İNSAN HAKLARINI ısıtıp ısıtıp ne sürerken diğer halkların uğradığı zulümleri dilllendirmemesi, en azından yeni bir sömürgeci kapitilasyon elde etmeden söz etmemesi Batı'nın anamalcı ve ''nalıncı keseri gibi hep kendine yontan'' biçimde davranış sergilemesi anlaşılır bir yaklaşımdır diye düşünüyorum. Bosna Soykırımı onlar için en kısa zamanda unutulması gereken sıradan bir Hristiyan köklü önlem biçimidir! Saygılar, doğançay |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
| #5 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Yugoslavyadan kalan silahlarla Sırplar, dağların arasında kurulu kasabalarda Boşnak Müslümanlar, Avrupalının insan anlayışı, Kimsenin umrunda olmuyor çetnik işaretleri,çünkü oradaki insanların önemsenmemelerini gerektirecek 2 tane ünvanları var Osmanlının torunları birisi,diğeri de inançları,yıllarca materyalist eğitim alanlar,2 günde nasıl da 40 yıllık hristiyan kesildiler,ilginç! Ama en ilginci,Avrupalının seyretmesi mi?Yoksa bizlerin seyretmiş olmamız mı? O öldü bu öldü,ne kadar çok kişiye üzüldük, Srebrenica'da ölenlerden kaç kişinin haberi oldu acaba?Ama ne önemi var,burnumuzun dibinde azeriler katledildi,soykırım diyebildik mi? Ki buna soykırım diyebilelim. İki gün önceki materyalist,yıktığı her caminin yerine haç dikiyor,kilise konduruyor,avrupalı da büyük bir zevkle seyrediyor,işte avrupanın zihniyeti bu,örnek alalım lütfen! Bununla da kalmıyor zaten,"satıcı" Kustiricaların adı aydın oluyor her yerde ve her zamanda olduğu gibi,değişmiyor demek ki bu tanımın altındaki o deriinn anlam. Küçücük Sırp çocuklar gördükleri müslümanlara "çetnik" işareti yapıyor,işte övündüğümüz avrupa kültürü! Aman eklemeyi de unutmayayım,yoksa birileri alınabilir,bunların hepsini ortak paydada toplayalım mı? Hımm işlemler biraz karışık,ben en iyisi sonucu yazıyım,İnsan Hakları! İsteyenler sağlamasını yapabilirler. Neyse burada keseyim en iyisi,ama benim bir idealim var,batılı olacağım ben! Ama ufak bir sorunum var, İnsan denen varlık nasıl bu kadar zalim olabilir,gene de ben olmalıyım sanırım,zaten faşist olduğumdan,fazla uzun sürmeyecektir bu yolculuk! Ama neyse,ben genedebaşkalarının dolduruşuna gelmeden,yolumda ilerleyeyim. Ne de olsa,"Bu çok düşünülmüş ve uzun bir yolculuk",insanlık için! saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|