Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski02-09-05, 09:54  #1
spartaküs

Kuranda çelişkiler var mı?

maide-5-51. Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.

maide-5-14. "Biz hıristiyanlarız" diyenlerden de kesin sözlerini almıştık ama onlar da kendilerine zikredilen (verilen öğütlerin veya Kitab'ın) önemli bir bölümünü unuttular. Bu sebeple kıyamete kadar aralarına düşmanlık ve kin saldık. Yakında Allah onlara yaptıklarını haber verecektir.

maide-5-69. İman edenler ile yahudiler, sâbiîler ve hıristiyanlardan Allah'a ve ahiret gününe (gerçekten) inanıp iyi amel işleyenler üzerine asla korku yoktur; onlar üzülecek de değillerdir.

maide-5-82. İnsanlar içerisinde iman edenlere düşmanlık bakımından en şiddetli olarak yahudiler ile, şirk koşanları bulacaksın. Onlar içinde iman edenlere sevgi bakımından en yakın olarak da "Biz hıristiyanlarız" diyenleri bulacaksın. Çünkü onların içinde keşişler ve râhipler vardır ve onlar büyüklük taslamazlar.

bakara-2-62. Şüphesiz iman edenler; yani yahudilerden, hıristiyanlardan ve sâbiîlerden Allah'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp sâlih amel işleyenler için Rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur. Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir.

hac-22-17. Mümin olanlar, yahudi olanlar, sâbiîler, hıristiyanlar, mecûsîler ve müşrik olanlara gelince, muhakkak ki Allah, bunlar arasında kıyamet gününde (ayrı ayrı) hükmünü verir. Çünkü Allah her şeyi hakkıyla bilendir.
bu çelişkileri açıklayın

Eski02-09-05, 10:00  #2
spartaküs

oldumu şimdi hadi çelişkileri açıklayın dost mu?düşman mı?
sence biz kafirler cehennemliksek başka çok tanrıya tapan pardon tanrılara tapan sabiiler cennete gider mi?gitmez mi?bu ayet her halde cehennemlik der mi?acaba

ali imran-3-85. Kim, İslâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır.

Eski02-09-05, 12:07  #3
spartaküs

Müslumanlar Yahudileri tekrar yenecekler ve onlarin üstüne tekrar galip geleceklerdir. Zira Rasulullah söyle vaadetti.
"Müslumanlar Yahudilerle savasmadikca ve onlari öldürmedikce kiyamet kopmaz. Öyle öldürecekler ki, Yahudi, tas ve agac arkasina saklanacak. Sonra tas ve agac Yahudilerin ´garkad´ agaci haric Müslümana ; Ey Allahin kulu arkamda bir yahudi var. Gelde onu öldür diyecektir." (Muslim)
bu hadis yahudilere yapılan beni kureyza katliamını ispatlıyor her halde
kuran devam edecek ee birazda hadislere dalalım nedense bu forumda kendi kendime konuşuyormuşum pardon yazıyormuşum hissine kapıldım yanlış mı düşünüyorum acaba?

Eski02-09-05, 12:17  #4
petricli

Öncelikle sabiiler sözünden ne anlıyoruz ona bakalım.

Aşağıdaki linklerden sabiiliğin ne olduğunu görebilirsiniz. (Yer kaplamaması açısından link vermenin uygun olacağını düşündüm. Ayrıca tarafsız olarak karar verilebilmesi açısından İslama küfreden sitelerdende linkler bulunmaktadır.)

http://www.beyan.com.tr/arsiv/mayis2004/tefsir.htm
http://www.islamiyetgercekleri.org/oruc.html
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=sabiiler
http://www.harran.edu.tr/yerleske.htm
http://www.turkdunya.de/forum/read.p...=82770&t=82770
http://dunyadinleri.com/sabailik.html

Özellikle en son linkte (açılması biraz zaman alıyor) detaylı olarak sabiiliğin ne olduğunu görebilirsiniz.

Özet olarak; sabiilik Hz Nuh veya Hz İbrahimin dininden olup, sonradan musevilik ve hıristiyanlıktan etkilenen, bir kısmı ise güneş, ay gibi gökyüzü elemanlarına tapınan, güneşe tapanların dahi eski ibadetlerini bırakmadığı insanlardır.

Sabiilerin hengi dine mensup olduğu konusunda ihtilaflar olmakla birlikte Hz İbrahim'in Hanef dini kaynaklı olduğu büyük ihtimaldir.

İslama muhalif olan bir site olan (2. linkte) islamiyetgerçekleri.orgda yazan (özellikle muhalif bir siteden alıntı yapıyorum.)

Muhammed de Sabii olarak tanınıyordu

Muhammed'in arkadaşlarından iki kişi bir kadınla konuşuyor:

“Haydi yürü gidelim!” dediler.

“Nereye?” diye sordu kadın.

“Tanrı’nın elçisine” diye karşılık verdiler.

“Haa, şu kendine Sabii denilen kimseye mi?” diye sordu kadın.

“Evet, işte o senin söylediğin kimseye.”

Başka hadisler de aynı gerçeği doğrular.

yazısıda bunu desteklemektedir. Hz Muhammed'in (S.A.V.) peygamber olmadan önce Hz. İbrahim'in (A.S.) Hanef dinine mensup olduğu bilinmektedir. Peygamberliğini ilan ettiği dönemde geçen bu konuşmada sabiilerin Hanef dini kökeninden geldiğini göstermektedir.

Nasıl hıristiyanlar sonradan sapıtıp Hz. İsa'yı (A.S.) Allah'ın oğlu Rab İsa olarak ilan etmişlerse, ve nasıl museviler sonradan Tevrat'a kabbala ve diğer sapık kitaplarından alıntılar sokmuşlarsa, aslen Hanef olan sabiilerde sonradan diğer dinlerden etkilenmiş, kimileri astronomik unsurlara tapmaya başlamış insanlardır.

Sonuç olarak sabiiler kitap ehlidirler.

Eski02-09-05, 12:21  #5
petricli

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

...kuran devam edecek ee birazda hadislere dalalım nedense bu forumda kendi kendime konuşuyormuşum pardon yazıyormuşum hissine kapıldım yanlış mı düşünüyorum acaba?
Sayın Spartaküs,

Siz yazdınız bende açıklamaya çalışıyorum. Konunun tam anlaşılması için detay gerektiğinden ve ben çalışan bir insan olduğumdan detaylı konuları hemen cevaplamamı beklemiyorsunuz herhalde!..

Siz iki satır meal yazıyorsunuz ben ise size onun açıklamasını yapacağım (İnşallah) Bu sebeple cevap sizin yazdığınız kadar çabuk olmayacak. Sabredeceksiniz.

Saygılar,

petricli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-09-05 12:29 .

Eski02-09-05, 12:26  #6
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Alıntı:
kuran devam edecek ee birazda hadislere dalalım nedense bu forumda kendi kendime konuşuyormuşum pardon yazıyormuşum hissine kapıldım yanlış mı düşünüyorum acaba?
Hadislerin çelişkili olduğunu bugün bazı Müslümanlar da kabul etmektedirler. Eğer hadislere girerseniz bu konu tıpkı İlhan Arsel'in kimi yazılarında sadece bazı hadisleri yalanlayarak bir sonuca ulaşma çabası gibi olacak. O yüzden, değişmediğine inancın yaygın kanaat olduğu Kur'an'dan alıntı yapın ve lütfen çelişki iddialarınza ordan devam edin. Böylece daha sağlıklı sonuçlara ulaşabileceğimize inanıyorum.

Saygılar...
Eski02-09-05, 12:40  #7
petricli

Şimdi izin verirseniz sırası ile ayetleri inceleyelim. Fakat cuma vakti yaklaştığından size hemen cevap yazamayacağım.

Saygılar,

Eski02-09-05, 12:42  #8
spartaküs

Alıntı:
Sayın türker şöyle demiş:

Hadislerin çelişkili olduğunu bugün bazı Müslümanlar da kabul etmektedirler. Eğer hadislere girerseniz bu konu tıpkı İlhan Arsel'in kimi yazılarında sadece bazı hadisleri yalanlayarak bir sonuca ulaşma çabası gibi olacak. O yüzden, değişmediğine inancın yaygın kanaat olduğu Kur'an'dan alıntı yapın ve lütfen çelişki iddialarınza ordan devam edin. Böylece daha sağlıklı sonuçlara ulaşabileceğimize inanıyorum.

Saygılar...
o zaman diyanet bu hadisleri kitapşığından kaldırsın verdiğim hadis en sağlam hadis

Eski02-09-05, 12:47  #9
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Eğer siz hadislerden örnekler verirseniz ben sizin iddialarınızı dikkate alamam. Eğer Kur'an'dan örnekler verirseniz çelişkileri birlikte inceleriz, olumlu ya da olumsuz. Zira diyanet işleri ve hadisler beni zerre kadar alakadar etmiyor.
Eski02-09-05, 12:55  #10
spartaküs

Sonuç olarak sabiiler kitap ehlidirler.
kitabın ismini ver

yazısıda bunu desteklemektedir. Hz Muhammed'in (S.A.V.) peygamber olmadan önce Hz. İbrahim'in (A.S.) Hanef dinine mensup olduğu bilinmektedir. Peygamberliğini ilan ettiği dönemde geçen bu konuşmada sabiilerin Hanef dini kökeninden geldiğini göstermektedir.

Nasıl hıristiyanlar sonradan sapıtıp Hz. İsa'yı (A.S.) Allah'ın oğlu Rab İsa olarak ilan etmişlerse, ve nasıl museviler sonradan Tevrat'a kabbala ve diğer sapık kitaplarından alıntılar sokmuşlarsa, aslen Hanef olan sabiilerde sonradan diğer dinlerden etkilenmiş, kimileri astronomik unsurlara tapmaya başlamış insanlardır.

tek allahı olan kitaplı bir din nasıl oluyorda birden gökcisimlere tapan kitapsız çok tanrılı din oluyor sen bunu mantıklı buluyormusun?

hadi yahudiler değişti kabbala kültürünü sokup talmut yasalarıyla ırkçı bir kitap
ama gene tek tanrı var gene tevrat var gene yahudilik var
tevrat varkende sabiilik vardı

meryem süresini okumuş olman gerekiyor isa allah tarafından yaratıldı
meryem-19-17. Meryem, onlarla kendi arasına bir perde çekmişti. Derken, biz ona ruhumuzu gönderdik de o, kendisine tastamam bir insan şeklinde göründü.

18. Meryem dedi ki: Senden, çok esirgeyici olan Allah'a sığınırım! Eğer Allah'tan sakınan bir kimse isen (bana dokunma).

19. Melek: Ben, yalnızca, sana tertemiz bir erkek çocuk bağışlamam için Rabbinin bir elçisiyim, dedi.

20. Meryem: Bana bir insan eli değmediği, iffetsiz de olmadığım halde benim nasıl çocuğum olabilir? dedi.

21. Melek: Öyledir, dedi; (zira) Rabbin buyurdu ki: Bu bana kolaydır. Çünkü biz, onu insanlara bir delil ve kendimizden bir rahmet kılacağız. Bu, hüküm ve karara bağlanmış (ezelde olup bitmiş) bir iş idi.

22. Meryem ona hamile kaldı. Bunun üzerine onunla (karnındaki çocukla) uzak bir yere çekildi.

hadi hıristiyanlarda değişti ama yine tek tanrı

spartaküs Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-09-05 13:03 .

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı