| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Ne istiyoruz? Neyi yapıyoruz?! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
| Anket Sonuçlarını Göster: yapmak istediklerimizle yaptıklarımız arasında ki farka neden olan nedir? | |||
| ekonomi | 2 | 16.67% | |
| toplumsal yapı | 5 | 41.67% | |
| aile yapısı | 0 | 0% | |
| hayatın karışıklığından doğan kişisel istençlerin belirsizliği | 5 | 41.67% | |
| Oy Verenler: 12. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| neden genellikle yapmak istediklerimizle yaptıklarımız arasında dağlar kadar fark vardır. yapmak istediklerimiz bulunduğumuz toplumsal yapı ve ekonomik durumumuza göre çok mu uçuk, yoksa başka nedenler mi var. benim düşencelerime göre insan eğer elinden yapmak istediği şey gelmiyorsa onun yerine bir alternatif düşünür ve kendini mutlu eder.örnek vermek gerekirse; elinde belli bir miktar parası olan bir çocuk bu para ile bisküvi alamk ister ama parası ancak şekere yettiği için şeker alır.burda çocuk aslında bisküvi almak istiyordu ama şeker aldı.bazılarımız ekonomik yönüne bakarak neden her ikisinide alamıyor diyebilir.ama dikkat etmek gerekirse çocuğun almak istediği önce bisküviydi.örnekler daha da çoğaltılabilir. peki sizler bu bu duruma nasıl bakıyorsunuz? |
|
| #2 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| ben topluma daha yararlı olabileceğim bir bölümde okumak istiyordum fakat iş bulabilme kaygısı yüzünden patronlara kar getirmek için uğraşmak zorunda kalacağım bir bölüme girdim. Geçen seneki kız arkadaşımla da aile yapısından çok toplum yapısı yüzünden ayrılmıştık diyebilirim. Yine de karamsar bir tablo çizmemek gerekiyor dostlar. İnsanoğlu istedikten sonra dağları yol edermiş. Ben çoğu işimizde şıktakilerin hiçbirisinin engel olabileceğine inanmıyorum. __________________
"Beyaz gelinlik giydireceğim kendi ellerimle o nazlı yare Gülden gelinlik giydireceğiz kendi ellerimizle güzel vatana" ALİ ASKER |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| İnsan çok şey ister az şey yapar. Yukarıdaki maddeler de zaten çok şey isteyip az şey yapan ardından da bir aile ve toplumsal yapıyı ekonomik açıdan belirlemeye hak kazanmış insanların ardından gelip mütevaziliği seçmiş insanlarla beraber kardeşçe yaşamasıyla meydana gelmiştir sanırım |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Şartlara göre alternatifler oluşturuyoruz... Ama imkansız yok, çoğu zaman biz kolayına kaçıyoruz hayatın(Şahsi konularda)! __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #5 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Cevabım : Siyaset Elektrik Elektronik meslek lisesi okudum. Fizik okumak istedim ÖSSde bayağı puan kırdılar. Kalktım bir hışımla önce web tasarımı için Photoshop, Dreamweaver, HTML, Javascript, PHP, MYSQL vs. öğrendim. Ardından C, JAVA ve şu anda devam eden .NET, C# kurslarımla ilerledim. Etik Hackerlık kurslarına gittim. Lise 1'den beri gittiğim kişisel gelişim kurslarına daha önem verdim. Girişimcilik kurslarına gitmeye başladım. Yakındada inşallah biriktirdiğim parayla Bosna'ya Fizik okumaya gideceğim. Yapmam gereken projeleri yapıp gerisi Allah kerim.. Biliyorum mesele AMELE işgücünü sağlama almaktır bu politikada fakat en büyük iki yanlışlıktan biridir bu, diğeri ise Türbanlı kızların üniversitelere alınmaması. Dikkat ederseniz Amerika'ya bizim burdan Garson gidiyor. Birileri bizi AMELE olarak kullanıyor. Garsonlar aylık 5milyar civarı para alıyor. Ve birçok genç kızda maddi durumu iyi ise başörtüsü sorununda dolayı yurtdışında okuyor. İşte bana olunan engel ve sevdiğim insanlara olan engeller. Özgürlük bu meselelerde neden konuşulmuyor?! __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- |
|
| #6 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| İsteklerimize göre değil şartlara göre yaşıyoruz. Yapmak istediklerimizle şartlar paralel gitmiyor; bu nedenle biz değil şartlar bizim neler yapabileceğimizi belirliyor, ama güçlü olmak gerekir yine de isterse insan isteklerini de gerçekleştirebilir. Sadece biraz fedakarlık gerekir. __________________
"Yaptıklarımız hiçbir zaman anlaşılmaz, sadece övülür ya da yerilir." Nietzsche lachesis Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-04-07 00:53 . |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Sayın Felitsa sorunuzun cevabı bence; Önümüze yanlış-eksik tercihler konması ve bizim de bunlardan birini seçmek zorunda kalmamız. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Sadece ekonomik durumlar değil ki yapmak isteyip de ikame etmek zorunda kaldıklarımız... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|