"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Hoşçakal İki Gözüm- Hrant Dink

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski23-02-07, 12:00  #1
voldemort

voldemort'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007
Hoşçakal İki Gözüm- Hrant Dink

Hrant Dink öldükten sonra "Son Veda" başlıklı bir yazı yazmıştım. Ölümünden kısa bir süre sonraydı. İçine girdiğim duygusuzluktan kurtulmaya çalışıyor, cinayetin üzerimdeki etkisini, içimdeki öfkeyi yenmeye çalışıyordum o günlerde. 19 Ocak'ta tam da NTV'yi izlerken bir anda kırmızı-siyah flaş haber teması süsledi TV ekranını. Sadece okudum ve sustum. Diyecek bir şey yoktu. Kelimeler düğümlendi ve belki ölmemiştir ümidiyle gözlerim ekrana kilitlendi. Lakin her geçen dakika, ümitlerin yok olmasına, düşünememeye itti beni. Ekrandaki yazı değişmemişti. "Hrant Dink Öldürüldü."

O günden bugüne 1 ay geçti. Bazı şeyleri daha iyi anlıyorum artık. Ona karşı duyduğum sevgiyi fark ettim mesela. Kimdi Hrant Dink benim için? Bir kere NTV'de izlemiştim. Görüşlerini ise Hasan Cemal'in köşesinden biraz da olsa anlamıştım. Ve aynı köşeden nasıl insafsızca 6 aya mahkum edildiğini okudum. Ben de bir yazı yazmıştım bu mahkumiyet için. Agos'un sitesini ziyaret etmiştim. İşin açıkcası onu bu kadar tanıyordum. Ne yazık ki geçmişini pek bilmiyordum. Aslında bu neyi değiştirirdiki. O sevgi seli bir insanda. Bu gerçeği ne değiştirebilirdi ki?

1 ay geçti. 30 gün demek bu. Ve bu cinayetin etkilerinin bazılarının kalıcı olduğunu fark ettim. Dink'in fotağrafını her gördüğümde duygulanıyorum. Yüreğime bir acı oturuyor. Çünkü o artık yok. Ermeni meselesi ve Türkiye denilince ilk akla gelen insan artık hayatta değil. Giderken sevgisini, barışa duyduğu özlemi, halkların kardeşliğine duyduğu inancı dünyaya bıraktı. Gitmişti fakat çok şey bıraktı. Yaşarken vermek istediğini, ölürken bir insanlığa bırakmıştı. Ölümü de yaşamı gibi onurlu olmuştu aslında.

Ve ben. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı kanısındayım. Ne yazık ki; bu olumlu anlamda değil. Çünkü, artık bu topraklarda öfke tohumları zehirli çiçeklerini topluma sunmaya başladı. Bir kısım insan dediğimiz bu insanlar, her geçen gün çoğalıyor, ve koca bir devlet sadece izliyor.

Diğer yazılarım için:
http://abdussametkandemir.blogcu.com
Eski24-02-07, 15:13  #2
voldemort

voldemort'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Sizin ne hissettiklerinizi merak ediyor ve yorumlarınızı bekliyorum...
Eski24-02-07, 15:20  #3
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Bu cinayeti hakli göstermeye calisan düsünceye lanet olsun..

söylenecek o kadar cok sey var ki....
Yaziniz yeterince acik ve dolu.
tesekürler

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 07:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)