| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Toplumsal Cinnetimizin Ana Sebebleri/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| Toplumsal bir cinnet halindeyiz Cumhuriyet tarihimiz boyunca yaptığımız sosyal psikolojik hatalar sizce nelerdir ? Apartman hayatı bize neler kazandırdı neler kaybettirdi ? Çekirdek aileye geçiş ve dede nineleri dışlamamızla neler kaybettik ? Televizyon ile kazandıklarımız kaybettiklerimiz neler ? İnancımız <<beşikten mezara ilim öğrenin>> hadisi doğrultusunda olmayılken 50 yılda kültürde nasıl krolaştık ? Atatürk <<köylü milletin efendisidir >> derken öyle bir çalışın ki, köyleri şehirleştirin demek isterken biz nasıl şehirleri köyleştirdik ? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İZMİR :)
| Üstad biz herşeyde ABD ve Ab den hızlıyız. Onların 100 senede yaptıklarını biz 50 senede yaptık. Köylü de kendini şehirli sanan da malesef uygar yaşamdan habersiz şehir adı altında bir insan yığını oluşturdu. Örnek veeryim: ben izmirde yaşıyorum. bazı yerlerde yaya yolu dardır- malım plansız çook hızlı bina dikilen bir şehrin en önemsi sorunu- ama millet yolu 3 - 5 kişi yanayana yürüyerek kapatıyor, sanki o yolu kullanan başkası yok ben de inadına üstlerine yüyüyorum, savullunn bre şehirde yaşayan dağ ayıları!!!!! Bu da sorun mu yani dimi . Ama sorunun temeli de bu , insanlar daha yolda yürümesini bilmiyorum üstadım!!! Televizyonu daha sonra yazayım. Diğer arkadaşların da düşüncelerini hörelim önce . Sağlıcakl kalın. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|