"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

KANALTURK'ten (Tuncay ÖZKAN) AKP'ye tokat gibi yanıt

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski23-02-07, 16:54  #1
username
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007
KANALTURK'ten (Tuncay ÖZKAN) AKP'ye tokat gibi yanıt

Yorumlarınızı bekliyorum ;

Alıntı:
SUÇLUYORUM

Sayın Başbakan,

Müsterihim… Beni yanıltmadınız. Sizin uygulamalarınıza karşı takındığım tavrın ne kadar ahlaklı bir duruş olduğunu zaman bana kanıtladı. Çünkü bir gün sizin bu kadar "kötü" olabileceğinizi yakın geçmişte de anlamıştım. O zaman bana tersini söyleyenlere çokça anlattım ama inandıramadım. Fakat şimdi onlar da biliyorlar ki mazideki inançları, bugünkü gerçekler karşısında yok olup gitmiştir. Sizin geçmişinizle, bugününüz arasındaki paradoks, sizi siz olmaktan çıkarmıştır.
Siz olmadığı gibi görünmeye, göründüğü olmamaya çabalarken, aslında bir siyasi amorf oldunuz.
Biz sizin son "kullanım" tarihinizi danışmanlarınız kadar bilmiyoruz! Sizin "bir deliğe süpürülüp süpürülmeyeceğinizi" de bilmiyoruz. Biz sizden yapabilirseniz başbakan olarak bu skandalın gereğini yapmanızı istiyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na duyduğum derin saygı ile…

Tuncay Özkan
Gazeteci

Kaynak : http://www.kanalturk.com.tr/yazar.php?yazarlar_id=451

Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-02-07 00:25 .
username is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-02-07, 20:06  #2
numancem
Yazar Adayı

Gerçekten Akp hükümetine Deniz Baykadan fazla muhalefet yapıyor Kutluyorumm Kendisini..
numancem is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-02-07, 21:36  #3
Hectoor

Giriş Tarihi: May 2006

bu şekilde 3-5 gazeteci yada sanatçı daha tepkisini gösterirse ondan sonra mecburen bu insanlar korkmaya ve bu milleti rahat bırakmaya başlayacaktır ama halkı bilinçlendirmeden olmuyor ne yazık ki
Hectoor is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-02-07, 13:46  #4
MELOR25
Onay bekleyen
Yazar Adayı

vatanın böyle sağduyulu ve cesaretli insanlara ihtiyacı var bugün onlar sansür tehdidiyle müzdarip yarın her birimize sansür uygulanmayacağı ne malum bir Cumhuriyet çocuğu olarak elbetteki tepkisinde çok haklı iktidarın tek fren mekenizması muhalefet değildir muhalefet ne söylese birilerine batıyor zaten artık halkın ayaklanıp fren mekanizması olmasının zamanı gelmiştir kanaatimce özgürlüğümüzü kolay elde etmedik ki bir kaç amerika aşığına kaptıralım
MELOR25 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-02-07, 16:39  #5
Caner CcC
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Caner CcC'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Tuncay Özkan'dan yine bir başarı abidesi.Türkiye'nin böyle yazarlara özellikle bu dönemde çok ihtiyacı var.Kutlarım...
Caner CcC is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-02-07, 17:04  #6
blacktr

blacktr'nın Avatarı

muhalafet partılerın daha ıyı muhalefet edıyorlar acıkcası
blacktr is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-02-07, 18:55  #7
voldemort

voldemort'nın Avatarı

Maliye'nin bir kanalı denetlemesi kadar normal bir şey olamaz. Tabiki Tuncay Özkan cevap verecek maliyecilere. Nasıl kurdu o kanalı? Kanalın ne kadarı ona ait? İktidara muhalif diye dokunulmazlık mı kazanacak? Bu ülkede yargı var. Yanlış hesap elbet ordan döner ve haklı hakkını alır.
Bunla birlikte; eğer iktidar sadece Kanaltürk'e özel uygulama yapıyorsa bu çok saçma ve hukuk dışı bir olay. Elinde bulundurduğu yetkileri kendi koltuğu için kullanamaz. Bu medyaya dolaylı yönden sansür anlamına gelir. Ki Sansürün her şekline karşıyım. Ve iktidar gücünü medyayı susturmakta kullanmamalı.
Eski24-02-07, 20:46  #8
Gökçe

Evet dün gece ben de izledim kanaltürkte basının siyasetle ilişkisini ve buna yönelik değerlendirmeleri. Bir zamanlar demokrat parti tarafından kurulan ve yargının gücünü anayasaya aykırı şekilde oluşturulan tahkikat komisyonu ile gazetecileri nasıl hapise attıklarını . Yaşanan demokrasiye ters işleyişi ve ardından gelen darbe ile ilgili yorumları.

Bu bize gösteriyor ki, demokrasi adına antidemokratik uygulamalar nasıl gerçekleştirilebiliyor ve demokrasi nasıl kötüye kullanılabiliyor. Sizin halktan sakladığınız ve yaptıklarınıza inancınızda bir tereddütünüz yoksa, neden farklı düşüncelerden, halkın gerçekleri bilmesinden korkarsınız ki? Diyelim ki siz bir şeye inanıyorsunuz ve o doğrultuda hareket ediyorsunuz, bunu eleştirenlerden korkunuz nedendir ki, inancınızın yeterince sağlam olmadığından mı? Bence ondan, yoksa muhalif seslerden asla korkmaz ve susturmaya çalışmazsınız. Bakın dün gece gördüm televizyonda, bir komedyen ABD'li ve sokaklarda Bush'u protesto etmek için, Bush maskesi takıp, poposuna isteyen tekmeleyebilir yazıyor. Bu uğurda tekmelenmeyi de umursamıyor. Bir de bakın bizim başbakanımıza tek bir eleştiriye tahammülü yok. Ama demokrasi değil mi, farklı yerlerde nasıl kılık değiştirebiliyor insanların elinde. Bu sadece bir örnek, ABD'deki demokrasi örnektir demek istemiyorum. Yoksa ABD'nin de yönetim olarak demokrasiyi nasıl kötüye kullanabildiğini yakından biliyoruz.
Gökçe is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-02-07, 13:18  #9
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Muhalefet ettiğine şüphe yok zaten '' KanalTürk Baykal'ın ve Chp'nin emrindedir '' sözlerinden safını gösteriyor zaten

Sabah gazeteleri okuyan adam başlıyor Akp'ye saymaya akşam haberler dahil '' yolsuzluk üzerine '' siyasi tartışmadan çok karalama amaçlı bir yığım programla gece 2 lere 3 lere kadar..

Doğruluğu, yanlışlığı tartışılır ama kesinlikle objektif yayın yapmıyor...
Eski25-02-07, 13:41  #10
Gökçe

Kanaltürk'ün avukatlığını yapacak değilim elbette, ancak bir kanal her siyasi kesimden insanları konuşmak için davet ediyor, söz hakkı tanıyorsa, objektif olmadığı ile ilgili yargımızı bir kez daha düşünebiliriz diyorum sayın Erdi. Her zaman söylüyorlar AKP milletvekillerini, liderlerini konuşmaya davet ettiklerini. Gidip gitmemek onların tercihi tabi ama obfektif değil demek bu şartlarda diğer çoğu kanalı da göz önüne alırsak pek adil gelmedi bana. Bakıyorsunuz diğer kanalların bazılarında, bir yetkilinin sözleri son derece kırpılarak aktarılıyor ve gerisi yorum. Hatta belli bir haber çıkarmak bile mümkün olmuyıor, hızlı geçen sözcükler ve beyin fırtınası adeta. Açıkcası diğer kanalların çoğundan ben haber alamıyorum. Genel kurmay başkanının sözlerine hiç yer verilmiyordu bir tanesinde ve kendisine futbolla ilgili soru sorulup, cevabını gösteriyorlardı yalnızca. ABD dönüşü, Büyükanıt sadece bu açıklamayı mı yapıyor diye şaşırmıştım. Elbette değilmiş ve en azından bu bilgilere ulaşabileceğimiz başka kanallar da var diyorum.
Gökçe is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı