"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Türkiye dünyada fikir özgürlüğünün en fazla yaşandığı ülke

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski23-02-07, 19:17  #1
Renk
Uzaklaştırıldı

Renk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007
Türkiye dünyada fikir özgürlüğünün en fazla yaşandığı ülke

Vatan hainlerinin,bayrağa,orduya,rejime düşman olanların bu kadar rahat konuşabildiği , kendisini ifade edebildiği başka bir ülke var mı acaba ? Bana kalırsa yok! ABD-İngiltere-Fransa-Almanya-İtalya-japonya-Rusya-Çin aklınıza hangisi gelirse düşünün .Bunların hangisinde mevcut sisteme,düzene,sosyal yapıya bu kadar kolay ve fütursuzca eleştiri getirilebilir ? ABD' de bir vatandaşın "George Washington sapıktı, dinsizdi,diktatördü" gibi bir söz söylemeye hakkı ve cesareti olabilirmi acaba ?Yada İngiltere'de bir vatandaş Kraliçenin resmini yaksın! İngiliz bayrağını yaksın Londra ortasında! Bakalım gözaltına alınıp 2 saat sonra salınıyormu! Rusya'da bir Kazak yada Çeçen gurup Moskova'da Putin ve Rusya aleyhine gösteri yapsın görelim!
Renk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-02-07, 19:41  #2
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Kesinlikle haklısınız. Katılmamak elde mi?
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-02-07, 22:21  #3
Redmoon

Redmoon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Ne diyeyim ki? Baskın Oran benim yerime bir şeyler söylemiş burada:http://www.agos.com.tr/index.php?mod...d=50&cat_id=22
Eski23-02-07, 22:34  #4
CilginTurk
Kayıtlı Okur

CilginTurk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006
Ülke / Şehir: trabzon

evet ülkemiz`de fikir özgürlüğü var iyi güzelde bir şartım olacak ülkemiz hakkında bir terbiyesizlik yapılmadığı sürece, bayrağa, dine, dile, ırka küfür edilmediği sürece herkes özgürce fikrini belirtebilir haksız mıyım sizce...
CilginTurk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-02-07, 22:43  #5
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Türkiye

Ne diyebilirimki..
Eski23-02-07, 22:45  #6
bbucak

...

Açıkcası ben ülkelerin, toplumların tutumlarını bu kadar yalın kıstaslar ile kıyaslamayı doğru bulmuyorum. Her toplumun farklı geçmişi, birikimi vardır. Türkiye bugün istediği noktada mıdır? Bence hiç de değildir... İllaki fikir özgürlüğü konusunda atması gereken adımlar vardır. Yaşayarak öğreneceği de çok şey olacaktır. Beni rahatsız eden, ülkenin sosyolojik, tarihsel ve kültürel birikiminden ırak, özgürlüklerinin sınırılarını zorlayanlar. Ortada bir inatlaşma var ve özgürlük adına yapılan bu inatlaşmaları tabiri caiz ise "faşist" bir tutum olarak yorumluyorum...

Türkiye'nin batıdan feyiz alacakları elbetteki vardır, ancak batı medeniyeti fikir özgürlüğü ve demokrasi konusunda mükenmel değildir. Tek taraflı konferanslar düzenleyen, ayrılıkçılığa çanak tutan batıyı gördükçe, bizlerin "fikir özgürlüğü" konusunda çoğu kez daha ileride olduğumuzu düşünmemiz olasıdır, temelsiz de değildir...

Umarım yakın gelecekte Türkiye'den, Campenella gibi bahsedenler yeniden çıkar diye umut ediyorum...

CAMPENELLA (1568-1639 - İtalyan Filozof)
"Güneş ülkeyi yeryüzünde bulmak mümkün mü?.. Fikir hürriyetine, vicdan hürriyetine, lisan hürriyetine ilişmeyen Türklerin varlığı hiç olmazsa yarın böyle bir ülkenin var olacağını bana hissettiriyor. Madem ki düşünceyi zindana koymayan, hakikat sevgisini zincire vurmayan bir millet, o cesur ve adil Türkler var... Üzerinde yalnız hakikatın, adaletin ve hürriyetin hüküm sürdüğü bir Güneş Ülke - "Civitas Solis", yarın neden vücut bulmasın?"
bbucak is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-02-07, 00:47  #7
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Türkiyede fikir özgürlüğümü yoksa;irade özgürlüğümü yaşanıyor?
Devleti yönetenler kim?Devletine ve vatanına sahip çıkmayanlar kim?
Vatan savunmasını vatandaştan bekliyen bir irade olurmu?
Vatanı pazarlaycam diyen.Babalar gibi satarım diyen bir hükümetin
iradesizliğinin suçu vatandaşamı yani?Gerçi bunları vatandaş seçti.
Bu vatandaşın seçtiği bu kadar oluyormuş demekki.
Bu toplumu hümmet olarak görenlerin;vatandaşıda bu kadar olur.
Örneklerini verdiğiniz ülkelerde halk denen bir kavram var hümmet yok.
Ülkemizde fikir özgürlüğü değil bir fikir karmaşası yaşanıyor.
Çünkü bizde her şeyden önce dokunulmazlık kavramı var.O saydığınız
ülkelerin hiç birinde dokunulmazlık yok.Bizim idarecilerin yaptığının
binde birini yapsalar ya istifaya zorlanıp çekilmek zorunda kalırlar yada
intiharı seçerler."Balık baştan kokar"
Fosilleşmiş,kokuşmuş bir zihniyeti iktidar yaparsan;onun basiretsizlik
lerine katlanmak zorunda kalırsın.
Saygılar
MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-02-07, 01:07  #8
merih

Giriş Tarihi: Feb 2007

sayin face111 bu aksam(23.2.2007 cuma)tv 8 haber bulteninde bush`un kiliginda bir adam sokaklarda yerlerde dolasiyor ve arkasina beni tekmele diye bir yazi yazmis bunu gorunce sok oldum,amerikan vatandaslari busha tepkilerini gostermek icin adami tekmeliyorlardi.Busch`un irak`a saldirisina tepki olmasi icin,yapiyorlardi belki izleyenler olmustur.haber muhabiri de bunun bir kamu hizmeti oldugunu soyluyordu.
Merak etmeyin avrupa ulkeleride bizim kadar hosgorulu..........
Eski24-02-07, 04:02  #9
bbucak

Alıntı:
Sayın merih şöyle demiş:

Mesajı Göster
...amerikan vatandaslari busha tepkilerini gostermek icin adami tekmeliyorlardi.Busch`un irak`a saldirisina tepki olmasi icin,yapiyorlardi... ...Merak etmeyin avrupa ulkeleride bizim kadar hosgorulu.
Sayın merih,

İsveç'de Nobeli ve dünya silah pazarlarında çevirdikleri oyunları eleştirebiliyor, "Scania" halkına yapılanlardan "soykırım" diye bahsedebiliyor, "Ermeni ve Diğer Hıristiyan Grupları'nın Soykırıma Uğramaları" isimli seminerde Türkiye'nin tezini özgürce dillendirebiliyorsanız, batıyı "katıksız" örnek alalım... Batının da tahammül, hoşgörü sınırları var. En demokrat bilinen İsveç'in, Fransız'ın tutumunu son yıllarda "şaşkınlıkla" izliyoruz...

Sanmayın ki "sınır" konmasına karşıyım..
Karşı olduğum bir toplumun kendi tahammül sınırlarını oluşturan birikimini, kültürünü yok sayarak, ütopik "özgürlük", "demokratik" modelleri öğüt verenlere. Bu yüzden yukarda İsveç'i örnek gösterdim.
bbucak is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-02-07, 07:59  #10
berkut

Giriş Tarihi: Dec 2006

Fikir özgürlüğünü bu çerçevede değerlendirmek ne kadar doğru bilemiyorum ama, sağlıksız yetişmiş bir kaç nesil ve ülke içinde 12 Eylül'ün tohumlarını attığı antagonizma, saygı duyulması gereken bayrak gibi kavramlara karşı akıl dışı bir yaklaşımı bu ülkeye taşıdı.
Bu tür yaklaşımların batıda olmadığını iddia etmek ise gülünçtür. Bugün ABD bayrağını beyazsaray önünde yaksanız size kimse birşey demez. Yanlız bazıları bu durumu batıdaki özgürlük ne güzel diye düşünmesin. Çünkü batıda fuhuşa, uyuşturucuya ve cinsi sapıklığa da özgürlük var.
berkut is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 07:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)