"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Başlıklara Dikkat! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Site yöneticilerine duyurmaya çalışıyorum sesimi...Sitede açılan konu başlıklarını bir kez dah gözden geçirmenizi dilerdim.Konu başlığı şöyle''Atatürk'ün dikkat çektiği tehlike komünizm''.Kendi adıma bundan ötürü rencide oldum.Burası bir tartışma forumudur,haklısınız.Fakat:Atatürk'ün böyle bir tehlikeye ''dikkat çektiği''ni Sn.Erdi belirtmiştir.Fakat:kanıtı yoktur.Ve bir ideolojiye Atatürk'ün karşı çıktığını söylediğinde bunu kanıtlaması gerekir diye düşünüyorum.Kanıtlamıyor ise:kesin yargılara varmamalı,konu ile yeni tanışlanları da yanlış yola itmemelidir. "- Efendiler, iki türlü önlem alınabilirdi. Birisi doğrudan doğruya komünizm diyenin kafasını kırmak; diğeri Rusya'dan gelen her adamı derhal denizden gelmiş ise vapurdan çıkarmamak, karadan gelmiş ise, sınırın dışına atmak gibi zorlayıcı, şiddetli, kırıcı önlem kullanmak... Bu önlemleri almak, iki noktadan yararsız görülmüştür. Birincisi, iyi ilişkilerde bulunmayı gerekli saydığınız Rusya Cumhuriyeti tümüyle komünisttir. Eğer böyle zorlayıcı önlem uygularsak, o halde kayıtsız koşulsuz Ruslar'la ilişkide bulunmamak gerekir. Oysa biz, birçok siyasal düşünce ile birçok neden ve etkenden dolayı Ruslar'la temas ve ilişkide bulunmak ve görüşmek istedik ve istiyoruz ve isteyeceğiz. O halde uygulayacağımız önlemlerde dostluğunu istediğimiz bir ulusun, bir hükümetin ilkelerini tahkir etmemek zorundayız. İşte bunun içindir ki zorlayıcı önlem kullanmak istemedik. İkinci bir noktadan da zorlayıcı önlem kullanmayı yararlı görmedik: Bildiğiniz gibi bu düşünce akımlarına karşı, düşünceye dayanmayan kuvvetle karşılık vermek, o akımı yok etmedikten başka, herhangi bir kişiyle, herhangi bir insanla konuşulduğu zaman onun herhangi bir kişiyle, herhangi bir düşüncesini kuvvet zoru ile reddederseniz, o ısrar eder. Israr ettikçe kendi kendini aldatmakta daha çok ileri gidebilir. Bunda dolayı, düşünce akımları cebir ve şiddet ve kuvvetle reddedilmez. Tersine takviye edilir. Buna karşı en etkili çare, düşünce akımına karşı düşünceyi oluşturmak, düşünceye düşünce ile karşılık vermektir. Bundan dolayı, komünizmin memleket için, milletimiz için, dinimiz için, kabul edilmez olduğunu anlatmak, yani kamuoyunu aydınlatmak en yararlı çare görülmüştür..." Bu sözler Atatürk'ün komünizmi zehir olarak görmediği manasındadır.Atatürk ne komünisttir ne bolşevik.Doğru!!!Fakat bir komunizm düşmanlığı yoktur. Bunu burada yazmak doğru değil,peki neden burada yazdım.Çünkü:bu konuyu oraya taşıdığımda Sn erdi'nin aşağılamaları ile larşılaşıyorum.Bakınız,şimdiye kadar hiçbir şey söylemedim.Fakat gerçekten burada bizler rencide oluyoruz.Karşı çıkabilir ama Sn.Barış'ın düşünceleri ile dalga geçtiğini gördüm.Che rozeti konusunda bana da yapmıştı aynı şeyi.Bunu nereye yazacağımı bilemedim.Kimseye bir kasıtım yok,asla!Fakat konu başlığının değiştirilmesini istiyorum,siz de inceleyiniz...Kesin yargılara varıp,Atatürk'ün böyle tanıtılması hoş sdeğildir.Aynı şey komünizmde de olsaydı,sosyalizmde de...yine tepki verirdim.İnsanlarla dalga geçer tavırlar takınması,bizleri konudan uzaklaştırdığı oranda üzüyor da.. Şimdiye kadar sitemizde aksaklıklar çözümlendi bunun da çözümlenmesini diliyorum. Saygılarımla... __________________
sÜpÜrGeSiNi eLiNdEn dÜşÜrMeYeN BiR cAdInIn lAnEtİ oLmAlı bU...yA dA kOcA bİr şEhRe TanRıNıN iHaNeTi... |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Nilsu arkadaşımıza tamamen katılıyorum. Uydurmaca başlıklarla ve kendince kaynaklarla absürd konular açmak, tamamen üyeleri tahrik etmek amacı taşıyan ve doğruluk payı başından sonuna kadar tartışılan bir konunun, ayrıca konuyu açan üyenin kaynaklarını forumda ondan başka kimsenin görmemesi (araştırmama rağmen benim de ulaşamam) tartışılması gereken bir konudur. Eğer iddialı açıklamalar yapılacaksa ciddi kaynaklar gösterilmeli ve kaynaklara inanacak şekilde bunları foruma sunmak gerekir diye düşünüyorum. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #3 | |||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
(Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, C. III, 2. Baskı, s .20) (A.g.e., c. 3, 2. Baskı, s. 99) (31 Ekim 1920, SD, IV, s. 360-361, Ali Fuat Cebesoy'a yazdığı mektuptan) (Medeni Bilgiler ve M. K. Atatürk'ün El Yazıları, Afet İnan, s. 68) (Atatürk'ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti, Sabiha Gökçen, s.155) Bunlar başlıca alıntı kaynaklarıdır... Bilimsel arastırma kurumları ve milli mücadele kahramanlarının kendi çıkardıkları kitapları....v.s M.Kemal'in el yazısı vardır... ________________________ Konuyu açan arkadasımızın alıntısındaki M.Kemal'in konusması hakkında; Söz konusu konusma mecliste olmustur ve Atatürk dönemde şiddeti önlemek için bu tür yargılarda bulunmuştur doğrusuda budur fakat onamadığı burada da belirtmiştir... Tehlike olarak gördüğü bu konumadan da bellidir.. Alıntı:
NOT Oturum gizlidir M.Kemal konustuklarının uzun süre ortaya çıkmayacağını bilerek rasyonel önlemler almaya dikkat çekmiştir halka karşı olan konusma ile aydınlar arasında olankonusma farkıda yanı sıradır fakat burada da tehlikeye karsı rasyonel önlemlere değinmiş.. __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... erdi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-02-07 20:07 . | ||
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Bu karşı çıkmak değildir Sn erdi...Düşünceye karşı çıkmak ile ''kabullenmemek''farklı şeylerdir.Kaynaktan bahsederken de,yazılanlar değil,yorumların kesinliğinden söz ediyorum.Bu sözü ben de doğrulayabilirim.Atatürk zamanın şartlarından bahsetmiştir ki,yeniliğin arkasında bir lide3rdir O.Buraları geçiyorum. Anlatmak istediğimi tekrar söylüyorum.Kendi yorumlarınızı kattığınız şeyleri Attürk açısından kesin bir dille söyleyemezsiniz. *Kendi görüşlerinizi savunurken(bu sadece benim görüşüm)diğer insanların düşüncelerine saygı göstermelisiniz. *Bir siyasi ideolojiye Atatürk bunu belirtmediği halde karşı gösteremezsiniz.Sizin yazdığınız rejime zıt kavram olarak değil,uygulanamaz olarak bakmıştır O. Ben aynı şeyleri tekrarlıyorum siz aynı şeyleri eleştiriyorsunuz.Bu başlık rencide edicidir,değiştirilmesini istiyorum... Saygılarımla... __________________
sÜpÜrGeSiNi eLiNdEn dÜşÜrMeYeN BiR cAdInIn lAnEtİ oLmAlı bU...yA dA kOcA bİr şEhRe TanRıNıN iHaNeTi... NİLSU Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-02-07 20:14 . |
| #5 | |
| Yazdıklarınızı ülküclerin formundan alıntı yapmadığınızı söyleyebilir misiniz, Sayın Erdi ? __________________
| #6 | |||||
| Alıntı:
Aksini iddia etmek iftiradır, kanıtlayın kaynakları orada belli Kanıtlaymazsanız İftira olarak kalacak.. Alıntı:
Alıntı:
'' '' da açık olarak belirtilen alıntılardır eğer bir eksik ya da fazla varsa tamam ama bulamazsanız buda bir iftira olrak kalıcak Alıntı:
Onlar rencide olmadan siz bu kadar zaman sonra!!!! neden rencide oldunu? Konunun açılış amacı bellidir.. Gülmiyim diyorum ama komik ![]() ![]() ![]() __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | ||||
| #7 | |
| Bahsi geçen konu için mi? yoksa başka mı ya da genel mi? __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
| #8 | |
| Konunun ilk mesajının büyük kısmı. __________________
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Başlık daha farklı olabilirdi elbette sonuçta bu bir tartışma konusuysa kesin yargılar belirten başlıklar konulmamalı. Kesin yargılar varsa o konu tartışmaya açık değil demektir zaten. Bu konunun başlığı şöyle olabilirdi: "Atatürk Komünizmi tehlike olarak mı görüyordu?" ya da "Atatürk'ün Komünizm'e bakışı" Ancak bu sayede tartışılacak bir mevzu olabilir ortada. Eğer tartışılacak bir mevzu değilse zaten foruma taşınmasına da gerek yok. Moderatörlerin gözünden kaçmış veya bu şekilde bir uygulama daha önce yapılmamış olabilir. Ancak yazarların da artık otokontrol uygulaması gerektiği kanaatindeyim. Yazaradaylığından yazarlığa kabul edildiyse artık daha dikkatli yazmalı. __________________
"Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen" |
| #10 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2006
| http://www.ulkuocaklari.org.tr/ataturk/010.htm Yazının tamamı buradan alınmış. Başlık da buna dahil ! Alıntı kurallarının ihlali söz konusu olsa gerek. __________________
Sözümüz silahımızdır ! |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|