"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
İki ayrı Türkiye/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2007
| Atığım başlığa baktığınızda bu adam iki ayrı Türkiye söylemiyle ne demek istiyor diye bilirsiniz. ..... yanıtlayayım. Bu ayrımı kaderine terk edilmiş.Doğu, tüm imkanlar seferber edilmiş batı olarak ayırmak daha doğru olacak sanırım. altı ay kar altında bin bir türlü sefaletle boğuşan türkiyenin diğer yüzü doğuda insanlar çaresizlikten yurtlarını baba ocaklarını terk edip.üç kuruş kazanmak için türkiyenin çağdaş(bence değil) diğer yarısına geliyorlar. üç kuruş için kültüründen kopuyor.toprak kokan ,sevgi saygı kokan .birlik beraberlik kokan kültürünü medeni olduğunu söyleyen türkiyenin diğer yanına kaptırıyor. anlamdığım sibiryaya gibi bir yere yatırım yapılyor. benim doğumun ,güney doğumun ne eksiği var.bu sibiryadan... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| sayın epoksi bu görüşünüze katılmıyorum çünkü devlet doğuyu birşey yapmaya kalktığında bu engelleniyor.Doğudaki insanların çoğu ne elektrik ödüyor ne de bir vergi veriyor yani bu doğudaki PKK olayı çözülmediği sürece devletin kalkıp da doğuya yatırım yapması boşa giden bir yatırım olur bence.Bu nedenle önce bu Pkk meselesini çözmek ondan sonra da orayı çağdaşlaştırmak gerekiyor bence |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Batıda Şıh yok. Batıda Aşiret yok. Batıda Ağada yok. Anladın simdi? |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Ama batıda burjuva var.Doğunun şıhlarının arkadaşları.Anladınız şimdi? __________________
Bir çıkınca dağlara Bir düşünce toprağa İki olur gerillanın düğünü.. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Doguda doktor yok. Doguda ogretmen yok. Doguda is yok. bu yuzden; Doguda sih var. Doguda asiret var. Doguda aga var. Anladinizmi simdi? __________________
dusune bahcemizde hakimiyet kuramadikca bilincalti zararimiza calisacaktir. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
![]() Batıdaki burjuvaların milliyeti yokki. Burjuvanın,Emperyalin vede işbirlikçinin ne bölgesi,ne dili nede dini vardır.Onlar için önmeli olan tek şey sermayedir. Batıdaki burjuva ne kadar batılı yada ne kadar doğuludur? Sizin anlamadığınız belli oluyor.Doğunun kalkınmasına engel olan güçlerden söz etmiştim.Belki şimdi anladın sen onu ![]() | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Zaten anladım ben onu.Ben de "dogunun kalkınmasına engel olan güçlerin" işbirlikçilerini,dayanaklarını,var olma sebeblerini söylemeye çalıştıydım.Onların ilişkisi mutualisttir.Kaybeden ise ne ağa ne de patron olan ben ve sen. __________________
Bir çıkınca dağlara Bir düşünce toprağa İki olur gerillanın düğünü.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|