| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| bir padişah belli bir bedel karşılığı 9 tane kuyumcudan 10 ar gramlık taneler halinde 1 er çuval altın istemiş. kendini uyanık sanan bir kuyumcu çuvaldaki altın tanelerini 1er gram eksik hazırlamış. olay padişahın kulağına gelince padişah kuyumcuların hepsini çağırtmış. kuyumcuları, getirdikleri çuvalların başında dikili şekilde yanyana dizmiş. veeee... padişah elektronik terazisinde :-) tek tartmada hırsızın hangi kuyumcu olduğunu bulmuş. Nasıl? (amma uyanıkmış bu padişahta) roadrunner Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-09-05 14:48 . |
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| :-) ben bu soruyu pek beğendim, bu ülke kesin ileri medeniyet seviyesine yükselmiştir. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #3 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Haklısın Türker Hocam. :61 Ellerine sağlık roadrunner arkadaş. ![]() |
| #4 | |
| teşekkürler , iyi ama cevap ? biraz çalıştıralım kafaları hadi roadrunner Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-09-05 14:37 . |
| #5 | |
| pek merak eden yok galiba ama ben cevabı yazacam , padişah önüe dizilen tobalardan, 1.tobadan 1 altın , 2.den 2 altın ..... 10.dan 10 altın alır.hepsini bereber tartar. altınlar 10 ar gram olması gerektğinden toplam gramajın son hanesinin 0 olması gerekir. örneğin 3 altın 30 gram eder yani son hanede sıfırdan farklı bir rakam varsa bu 9 gramlık altından kaynaklanıyor demektir. peki kimin yaptığını nasıl buldu. örneğin toplam ağırlık 6 rakamı ile bitiyor. 9(gram)*4(altın sayısı)=36gram olduğundan hileyi 4 numaralı torbanın sahibi yapmış oluyor. yada toplam ağırlık 1 ile bitseydi tooplam ağırlığın değeri 9(altın sayısı)*9(gram)=81gram , demekki 9. torbanın sahibi hile yapmış. |
| #6 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Teşekkürler roadrunner. Düşündüm ama bulamadım. ![]() |
| #7 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Oct 2005 Ülke / Şehir: Feza
| selam beyler buraya belki ilk girişim ama biraz bekleyelim cevap için büle soru sorulmaz lütfennnnn |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|