| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Her insanın çelişkileri vardır, peki sizinkiler neler ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: ankara
| Özgürlükçüyüm .... ama her defasında.. (itiraf ediyorum).. kız arkadaşımın özgürlüğünü kısıtlıyorum.... __________________
aşk olsun size çocuklar, aşk olsun !!! |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bütün evrenin kendi içindeki bütünlüğünün algılanması ve korunması gerektiğini düşündüğüm halde kendi bütünlüğümü korumak ve yaşatmak adına çaba içine girmeyip ısrarla sigara içmeye devam ediyorum . en büyük çelişkim bu sanırım __________________
içimizdeki sahil |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bir Annenin sessiz çıglındaki çelişki Sayın Barış Akar çelişkileri öncelik sırasına koyarsam eyer.Konuları hatim etmiş sürekli okuyan biri olarak ginede bir hesabım var bu hesap bilmiyorum belkide kendimle ilgilidir. Belkide makro evrenin farkındalıgını algılamış biri olarak neden ve niçinleri silip atamadıgımız içindir. Kendi hayatımda algıladıgım çok da sevdigim biri var onun davranışları benim hayatımdaki öncelikli tek çelişkim.Onun acı çektigi her davranış beni derinden yaralar hayatımı alt üst eder nefes alamam bogulurum ve umudumu keserim yaşam çemberinde.. Onsuz bir hayatı düşünemdeigim gibi onunla olmak bana acı veren tek çelişkidir.Günlerim ve hatta yaşam fonksiyonum ona ayarlanmıştır.Yaptıgı her davranış ama her davranış içimdeki yaşam hüçerelerini bir bir öldürür. Aslında geçen ömrüme bakarsam eyer en çok onunla üzülmüşüm en çok onunla sevinmişim yaşam çemberimde diger oglum ve eşim olmama ragmen o benim için tek çelişki olmuş hayatıma girdigi günden beri kim diye soracak olursan eyer oglum Deniz yüregimin ta kendisi....marimari ![]() |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Günümüz insanının temel çelişkisi; din temelli toplumsal değerler ile neoliberal ekonominin getirdiği değerlerin çatışması sonucu açığa çıkan durumdur. Örnek vermek gerekirse; içki içmeyi seven biri, Ramazan ayında oruç tutar ve içki içmez. Ancak ramazan biter bitmez soluğu meyhanede alır. Oysa İslam dini içkiyi ramazanda değil, her zaman haram kılmıştır. Ya da kurban bayramında kesilen kurbanı ihtiyacı olana dağıtmak yerine, onu buzluğa atıp tatile çıkmak gibi. Benim dini duygularım güçlü olmadığı için böyle bir çelişki yaşamıyorum. Ego tatmini konusunda yaşadığım çelişkiler oluyor kimi zaman. |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Benim çelişkilerm saymakla bitmez ama birkaçını söyleyeyim: Tanrı'ya körü körüne inanırım; ama hiçbir dine inanmam ve her tartışmada kendimi inanmıyormuş gibi gösteririm. Kimsenin kimsenin hizmetini satın almamasına dayanamam ve herkesin sadece kendi ihtiyaçlarını karşılaması ve onun dışında hiçkimsenin bir işini yapmamasını isterim. (Bir süre sonra sömürü başlar) Ama ailem benim işlerim için bir görev paylaşımı yapmış durumda ve işime geldiği için durumu kabulleniyorum. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Söylemle aksiyonu tutturamıyorum. Tamam diyorum bundan sonra şunu da yapacağım bunu da , işte efendim artık bunu da umursamadan şuna doğru ilerleyeceğim falan derken, bunlar hep lafta kalıyor. Hal böyle olunca kendine boş vaat veren bir politikacı gibi hissediyorum. |
| #8 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: ankara
| benim çelişkim bazen arkadaşlarla konuşurken 'ben unutmamam dediğim insanı bile unuttum' diyorum ancak birde bakıyorum ki gözlerim dolmuş hala unutamamışım __________________
her zaman hedefin yüksek olsun ki kendini daha çok geliştirebilesin |
| #9 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007
| acaba bu çelişkiler akıl ve duyuların çatışması olabilir mi? misal herkesin eşit şartlarda yaşamasını isterken en küçük fırsatta bir üst kademeye çıkmaktan gocunmamak ... |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sevgili Abtul haklısınız degişik bir bakış acısı evet biraz da sizin dediginiz gibi oluyor sevgilerimle marimari |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|