| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Aşk şarkılarının sözleri üzerine / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Eskiden Aşk, müzik dünyasında ciddi ele alınan bir konu iken şimdiki duruma bakın, herkes kafasına göre komik-gereksiz-saçma... sözlerle aşk şarkıları yazıyor. Sizce bunun nedeni - nedenleri ne(ler)dir ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2007
| eskiden sevgiliye kokulu kağıtlarla mektuplar yazılırmış ve günlerce sürermiş sevilenin eline ulaşması...şimdi smsler bile sessiz harflerden oluşuyor....'' mrb,slm,nsln'' bu nedir ya!....birine mektup yazmayalı kaç zaman oldu....... |
|
| #3 | |
| Aşıklar değişse de en azından daha aşk değişmedi. __________________
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007
| |
|
| #5 | |
| Sayın Rabia sanırım beni yanlış anlamışsınız; ben aşkın değiştiğini değil aşıkların değiştiğini vurgulamak istemiştim. Şimdilik aşkta bir değişiklik olduğunu sanmıyorum; gene o istediğini yaptırıyor. __________________
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Romantizme biraz ara verildi de ondan herhalde... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Çoktan Unuturdum Ben Seni Çoktan.. Ah bu Şarkıların gözü kör olsun Emel Sayın'ın bu güzel şarkısında bahsettiği gibi şarkılar kalmadı artık şimdiki şarkılar daha çabuk unutturmak için yazılıyor sanki..__________________
Gitti gidiyor... |
|
| #8 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| diğer sanat dallarında olduğu gibi aşk şarkıları da post-modernizmden ve kapitalizmin boşluğundan nasibini almış. İnsanlar 80 sonrasında hepten tüketim kültürüne odaklandılar, kendileri yeni şeyler üretmek yerine eldekini yemekten vazgeçmiyorlar. maddi varlıklar üzerindeki tüketim çılgınlığı maneviyatı da etkiledi doğal olarak. Maddiyatı daha çok özümseyen insanlık, kendi saf duygularından bile uzaklaştı ve aşk denilen hisler yumağı günübirlik ilişkilere bile verilen ad oldu. Bu yüzden aşk şarkıları da günübirlik ilişkilere ya da farklı amaçlar için kurulan ilişkilere dayalı hale geldi. __________________
"Beyaz gelinlik giydireceğim kendi ellerimle o nazlı yare Gülden gelinlik giydireceğiz kendi ellerimizle güzel vatana" ALİ ASKER |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|