"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Tanrı'nın eksikleri ya da yanlışları nelerdir ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #2 | |
| Hadi ilk yorum benden olsun. Dünyada'ki haksızlıkları engelleyebilecekken engellememesi ve masum ya da güçsüz insanların zarar görmesine seyirci kalması. __________________
| #3 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Alıntı:
![]() | |
| #4 | |
| Böyle bir konu açtığıma göre onun varlığını kabul etmiş oluyorum, Bazen ailem de bana haksızlık yapıyor ama onlara inanmadığım anlamı çıkmıyor değil mi? Böylece ortada bir paradoks olmamış oluyor. Bu arada konu taşınmış, keşke taşınmasaydı. Bu bölüm daha çok din ekseninde tartışmaların yapıldığı bir alan neyse artık idare edeceğiz. __________________
| #5 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sayın turker'e katılıyorum ![]() Varlığını kabul etmiyorsak,var olan kötülükleri varlığını kabul emediğimiz bir varlığa yüklemek,kendimizi kandırmak olacaktır ![]() Aksi halde var olan kötülükler,varlığını kabul ettiğimiz bir Tanrı'ya yüklüyorsak,ters düşecektir Tanrı'yı kabul etmemizi. Ha tabi,doğrusuyla yanlışıye bir Tanrı'yı kabul ettisysek o başka. Ama genel olarak kabul edilen Tanrılar hep iyi olmuştur. Yeni bir çığır açılıyor sanırım bu konuda ![]() __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| #6 | |
| Sizin inandığınız ideolojilerin yanlışları yok mu; elbette var her şeyde mutlaka bir yanlışlık ya da eksiklik olacaktır; ama bu ona inanmanızı engellemiyor değil mi? Tanrı konusu için de bu geçerlidir. Tanrı'ya nekadar inanırsak inanalım onun da yanlışları eksikleri vardır. __________________
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İst.Mltya.Bingöl..
| Ne haksızlığı eğer Allah herşeye müdahale etseydi yani dünyadaki işlere müdahale etseydi..gelmememizin amacı ne olurdu.. Hem müdahale etseydi sen O'nu yargılayabilirmiydin..? Yanlışlarıymış..Sen bunu söylüyebiliyorsun işte daha ne olsun.. Asıl haksızlık bu.. Senin ulaştığın ve açıkladığın düşündüğün bütün kavramları yaratanda o.. Sana yanlışı öğretende yanlışı doğruyu yaratanda o.. Mantıksız bir topik olmuş.. İnanmayan insan bari saygısızlık ve polemik amaçlı topikler açmasın.. __________________
Bu dünya kimseye kalmadı kalmaz..Herşey güzel hoş da sen ölüme çare bul ölüme..! |
| #8 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
Bu kafayla gidecekseniz hiç bu felsefeye göz atmayın ozaman. Ayrıca benim inanıp inanmadığımı ya da konu açıp açmamama ne zamandan beri siz karar veriyorsunuz? Yaratıcı bir şey yazamayacaksanız kendinizi böyle göstermeye çalışmayın bari. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-02-07 19:05 . | ||
| #9 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Yanlışları varsa ideolojiye bağlanmam,ki zaten bana göre bir ideolojiye takılmak zzaten saçmadır.Yanlışı varsa,ben yanlışı neden istiyeyim? Doğruları cımbızlar hepsinden alıp onlara inanırım. Eğer Tanrı'da eksiklik varsa,ve ben bu Tanrı'ya inanıyorsam,gülünç olur bu durum. __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Tanrı haksızlıklara müdahale etseydi,cesur insanla korkak insan arasındaki fark ortadan kalkardı. __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|