Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Türkiye'de özgür düşünce (!) / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski24-02-07, 16:25  #1
serserikuş

serserikuş'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: Aydın-Erzurum
Türkiye'de özgür düşünce (!)

HABER MERKEZİ İzleyici olarak katıldığı "Abbas Güçlü ile Genç Bakış" programında "Ben Kürdüm, PKK neden değil, sonuçtur" dediği için hakkında dava açılan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Mehmet Emin Demir 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Demir, programdan 5 gün sonra evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı.
Öğrenci Mehmet Emin Demir'in, 16 Şubat'taki karar duruşmasında, örgütün propagandasını yapmak suretiyle şiddet yöntemlerine başvurmayı teşvik edecek şekilde propaganda suçundan cezalandırılmasına ve suçun işleniş şekli, yeri, zamanı, ağırlığı, kastın yoğunluğu, propagandanın yapıldığı mekan ve ulaştığı kitle, etkilenen insan sayısı göz önüne alınarak 2 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi. Demir'in cezası lehine takdir indirim kullanılarak 1 yıl 8 ay hapis cezasına indirildi.

Konuştuktan 5 gün sonra evine baskın
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu'nda 23 Şubat 2006 günü düzenlenen ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun konuk olduğu Genç Bakış programında "PKK neden değil sonuçtur. Biz katliamlardan geldik. Ben Kürdüm, PKK bir neden değil sonuçtur" şeklindeki sözleri dolayısıyla programdan beş gün sonra evine yapılan baskınla gözaltına alınan Demir hakkında TCK 220/8 uyarınca "Yayın yoluyla örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Duruşma sonrasında açıklama yapan Demir, bu durumun utanç verici olduğunu ve Türkiye'de insanların hâlâ düşüncelerini özgürce dile getiremediklerini söyledi.(http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=8330)

Türkiye'de devleti yargılamak, böyle şeylere neden oluyor. Ne kadar özgür düşünebiliyoruz? Ya da özgür düşünebilmek için neler yapıyoruz? Bu soruları tekrar değerlendirmek gerekir
Eski24-02-07, 17:20  #2
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Türkiye'deki özgürlük birilerine bağlı; o isteyince özgür istemeyince olamıyoruz.
Sonuçta özgür olmuş olmuyoruz.
Eski24-02-07, 18:00  #3
07fatma

07fatma'nın Avatarı

Ülke / Şehir: antalya

birileri nutuk çeke dursun aydın olma yolunda, gelişme,ilerlerleme yolunda.düşüncenin özgür olmadığı bir ülke nasıl gelişecek ve ilerleyecek.Ben de üniversite öğrencisiyim ve nerede ne konuşacağıma dikkat etmek zorundayım,herkes gibi, ama birilerinin de konuşması gerekiyor artık. ben ülkemi çok seviyorum ama çok üzülüyorum bu durumuna.biz konuşmak istiyoruz halkımız için ülkemiz için birşeyler yapmak istiyoruz ama her yerde engelleniyoruz bu konu çok uzar aslında, konuştukça aynı yerlere geliyoruz ve hiçbirşeyi degiştiremiyoruz
07fatma is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-02-07, 18:07  #4
SaBıR_GüLü

SaBıR_GüLü'nın Avatarı

Türkiye'de özgür düşünce kesinlikle yok. mesela artık YÖK ü eleştirmekte suça giriyor.sonumuz hayır olsun...
Eski24-02-07, 18:46  #5
voldemort

voldemort'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Bu durumu kınıyorum. İnsanlar hala şiddet ve hakaret içermeyen eleştirilerinden dolayı yargılanıyor, hatta cezalandırılıyor. Bu gelişmemiz önündeki en büyük engeldir. Ne yazik ki, Türkiye'de orta çağ zihniyeti hala etkili ve resmi ideolojinin bir parçası.
Eski24-02-07, 20:56  #6
merih

Giriş Tarihi: Feb 2007

Ben cok uzgunum, bu cehalet nasil giderilecek.
Eski24-02-07, 23:00  #7
Gökçe

Giriş Tarihi: Jan 2007

Peki nedir sebep, gerçekten bu insanlar düşündüklerini özgürce ifade ettikleri için mi suçlanıyorlar gerçekten. Ben de diyorum bu ülkede insanlar istedikleri, layık oldukları gibi yaşayamıyorlar. Ama bu yüzden de insan öldürmüyorlar. Bu Kürtlere mahsus da bir özellik değil. PKK'nın insan haklarına olanak tanınmadığından kaynaklandığını da düşünmüyorum, haksızlıkların olduğunu söylediğim için de tutuklanmıyorum. Gerçekleri söylemekten kaçtığım için mi? Hiç alakası yok, inandığım herşeyi savunurum.

Ben de insan haklarını savunuyor ve yanlışları dile getiriyorum, neden ben tutuklanmıyorum? Yönetimde tanıdıklarım, torpilim mi var? Kesinlikle hayır, o zaman farklı bir durum söz konusu. "PKK neden değil sonuçtur" ne demek bir düşünün. PKK neyin sonucudur bunu açıklayın. Neyin sonucudur PKK? İnsan hakları mı aramaktır?
Gökçe is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)