"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Türkiye Kuzey Irak'ta nasıl bir politika izlemeli?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Türkiye Kuzey Irak'ta nasıl bir politika izlemeli? Saygıdeğer arkadaşlarım kuzey Irak konusu şu anda Türkiye'yi en fazla meşgul eden gündem konusu bizlere bu konudaki görüşlerinizle ufkumuzu genişletmeye yardımcı olun |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| O sınır ticari faaliyetlere kapatılmalı, sert uyarılar verilmeli Baykal'ın dediği gibi zamanında Suriye'ye nasıl durulduysa burada da bu sekilde olmalı zaten bu politika kısa vaadelidir ve iki sonuç çıkar; 1- Ya elde edilir istenen 2- Ya da yaptırımları uygulanmaya başlar ki bu da bölünme halinde hukuki hakkımızdır! __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #3 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jan 2007
| türkiyenin aşiret ağası diye nitelediği adamlar federatif bir yapı yönetiyorlar. biri da koca ırakın cumhurbaşkanı. bana göre en uygun politika oturup konuşmak. biliyorum türkiyede buna pek sıcak bakılmaz hatta tahammül bile edilmez. ama ıraka gireriz hallederiz diye de bir şey bence mümkün değil. orta doğu doğu daha bir berbat olur. ama aynı zaman da ben çözüleceğini de sanmıyorum çünkü bunlar geçici seçim malzemeleri. |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Geçtiğimiz ayda sanırım Talabani'nin times a verdiği demeçte İran Suriye ve Türkiye bizim devlet kurmamızı istemezken bunu yapabilme şansımız yok demişti yani kuzey ırakta kürtlerin devlet kurması bir hayal demeye getirdi. Bu bi yanda dursun tabi mevzu kürtlerin devlet kurup kuramamasından da ibaret değil malesef. Kuzey Irak, ellerini kollarını sallaya sallaya sanki kurulmuş sanal bir devletin güvenlik güçleriymiş gibi hatta kollarında sözüm ona kürdistan bayrağını taşıyarak ve hatta amerika tarafından şehir savaşlarında kullanılmak üzere techizatlandırılan teröristlerin bir yuvası haline gelmiş. Amerika bir yandan dur ben bu teröristlerin kontrolünü sağlarım diyerek önceden haber verdiği bir tarihte kamplarda silah arayadursun diğer taraftan Türkiye K.Irak yönetimine sert mesajlar göndererek bir türlü üstüne alamadığı bölgedeki söz sahipliğini kullanmaya çalışadursun peşmergeler elde ettikleri bu zaman aralığında teşkilatlanma çalışmalarını devam ettiriyorlar. Hani aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık derler ya şimdi koskoca amerikayı karşımıza alıp sınır ötesi operasyonlarla bu kampları bertaraf edip ülkeye tehdit olan unsurları ortadan mı kaldıralım yoksa bu teşkilatlanmaya müsade edip peşmergelerin daha güçlü karşımıza çıkmalarına göz mü yumalım. Yani bana kalsa büyük ülkeler büyük kararlar verirler aslında Türkiye verebileceği hayati bir kararla hem askeri gücüyle bu kampları yok edebilir ve bide üstüne tek ve bağımsız Irak'a bırakılan Musul'u bölegedeki şartların değiştiği gerekçsiyle geri alabilir. Bide üstüne amerikanın büyük ortadoğu projesini baltalamış olur. Bu bana da olabilecekmiş gibi gelmiyor tabiki ama fikir istediniz alın size fikir... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bagimli bir ülkenin kararsiz bekcleri olarak yasamak cok zor olmali? __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
|
| #8 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| türkiyede K.Irak gereksiz yere abartılarak bir korku yaratılıyor.Bundan beslenen birçok da çevre var.Türkiyenin gücü belli.Ne diye bu paranoya harlanıp duruyor.Bu kadar kendine güvensiz ülke de olmaz artık.Biz işimize bakalım.Türkiyenin asıl sorunun bağımsız bir ülke ekonomisi yaratmaktır.Refah düzeyi yükselmiş bir Diyarbakır Talabaninin peşinden gitmeyi bile düşünmez.Azıcık da halka güvenmek gerek __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Peki T.C. de kalleşçe katledilmiş 30 bin vatandaşmızın ve evlatlarını bu vatana şehit vermiş ailelerin de böyle düşünmesini mi bekliyorsunuz? Bunca yapılan operasyondan sonra askeri kanadı büyük hasar görmüş pkk nın tekrar belini doğrultmasına göz mü yumalım? Bunu mu anlamam gerekiyor söylediklerinizden? Hala pkk hemen yanı başımızda tehdit iken Türkiye de nasıl bir refah ortamı hayal ediyorsunuz? Pkk nın şu anda sadece T.C. vilayetlerinden örgüte katılan vatan hainlerinden mi ibaret olduğunu zannediyorsunuz? Pkk nın şu anki liderinin bir suriyeli olduğunu biliyormusunuz? | |
|
| #10 | |
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|