"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| ![]() Kur'an'da yaratılışa aykırı hiçbir şey görmedim. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Yıldırım Koleji'nin öğrencilerine, konferans veren Camukova, 3,5 yaşındayken Kur'an-ı Kerim'i öğrenme hikâyesini anlattı. Camukova, Kur'an-ı Kerim'i Moskova'da öğrendiğini belirterek, "Bir Tatar'ın evine misafirliğe gittik. O zaman dini konular açıktan dışarıya yasaktı. Oradaki beyefendi, Sinbat'ın maceralarını Arapça'dan Rusça'ya çeviriyordu. Sesli çeviri yaptığı için biz de dinliyorduk. Ben orada farklı bir yazı gördüm. Dikkatimi çekti. O ne okuduysa ben de onu okudum. Sonra çeviri yapan çay içmeye geçti. Ben de kitabı aldım okumaya başladım. Benim okuduğumu gören çeviri yapan kişi, babama bu Arapça biliyor mu dedi. O da benim özel durumumu anlattı. Sonra çevirici bana birkaç ayet öğretti. Daha sonra aynı kişinin yanına birkaç kez gittim. Sonraları da gitme ihtiyacı hissetmedim. Okuduğum için ezbere öğrendim. Kalın kitaplar hoşuma gidiyordu. O zamanlar 3,5, 4 yaşındaydım. Ardından Kur'an-ı Kerim'in anlamını bilerek okumaya başladığım zaman 16 yaşındaydım." dedi. Haberin devamını şu linkten okuyabilirsiniz. http://www.livehaber.com/habergoster.asp?id=4330 __________________
Zayıf ve köksüz inançlar ,şişesi olmayan gaz lambasına benzer.Ufacık bir şüphe esintisinde ışığı hemen sallanmaya ,titremeye başlar.Şiddetli bir esinti karşısında sönebilirler. SaBıR_GüLü Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-02-07 21:42 . |
| #2 | |
| Kim onu dünyanın en zeki insanı ilan etti? Hangi zeka çeşidine göre bu ünvanı almıştır? Sayısal mı sosyal mi mekanik zekaya göre mi bu sıfatı almıştır? Her 3,5 yaşında Kuran'ı öğrenen dünyanın en zeki insanı mı olacaktır? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Zeka birinciligi ezber yeteneginden degil ezberindekilerin icinde kuran da oldugundan. ![]() |
| #4 | |
| Katılıyorum size Sayın Hoca. __________________
| #5 | |
| Dünyanın en zeki insanını müslümanlar seçmemişler değerli arkadaşlar. öyle bişey olsaydı dünyanın zeki insanlarının çoğu müslümanlar olurdu heralde . çünkü çoğu müslüman Kuranı ezbere biliyor. Düntanın en zeki insanının Q seviyesine bakarsanız eğer 199.37 miş. sn Barış Akar 3,5 yaşında Kuranı ezberledi diye Dünyanın en zeki seçilmemiş. hani sık sık verilen bir örnek var, bardağa dolu tarafından bakın birazda. __________________
Zayıf ve köksüz inançlar ,şişesi olmayan gaz lambasına benzer.Ufacık bir şüphe esintisinde ışığı hemen sallanmaya ,titremeye başlar.Şiddetli bir esinti karşısında sönebilirler. SaBıR_GüLü Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-02-07 21:52 . |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: Kadıköy
| Ben onun Erdal Demirkıran olduğunu sanıyordum :P __________________
*Savaş herşeyin babasıdır! *Cesaretini kaybetmiş insan herşeyini kaybetmiştir! *Şeytanı yenemezsin, sadece karşı gelirsin. O yüzden şeytanla savaş bitmez... |
| #7 | |
| Bu kadının dünyanın en zekisi olduğunu dünyada kimler onayladı? Hem IQ'nun zekayı tam olarak belirlemediği ortadadır. Son olarak hafızayla zeki olunmuyor. __________________
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Ben de 4 yaşındaylen kuran okuyordum.(tabi amme cüzündeydim o zaman) Bence hiç te anormal bir durum değil. "Kuranda yaratılışa aykırı bir şey görmedim" cümlesi de bir ilginç.Sorun yaratılışın olup olmaması... |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: ankara
| tartışılması gereken nedir arkadaşlar ben anlamadım yaahu ![]() 3,5 yaşında kuran ogrenen insan zeki midir mi ? umarım bu değildir ? ! ? __________________
aşk olsun size çocuklar, aşk olsun !!! |
| #10 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Feb 2007
| galiba linke hiç tıklamadınız kadın gerçektende eşine çok az rastlanan birisi bende şaşırdım 25 yaşında prof olmuş birçok üniversite bitirmiş ve tıpı 2 senede bitirmiş 10 a yakın dil biliyor 3000 kitabı ezbere biliyor bence güneş balçıkla sıvanmaz boşuna çabalamayın arkadaşlar bu kadın belki dünyanın en zekisi olmayabilir ama ilk 10 a girer |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|