"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Sizce gelecek 15-20 yılda neler olacak?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2007
| 'Gaybı ancak ALLAH bilir' benim bu yazım tahminden öteye geçmez.yazılarıma türkiye ile ilgili tahminlerimden başlamak istiyorum. kuzey ırakta türkmenler katliama tabi tutulacak. bunun neticesinde türkiye kuzey ıraka girecek bazı başarılar elde etsede kürt devletin kuruluşunu engelleyemeyecek.bilirsiniz devletler savaşlar neticesinde kurulur.türkiyenin bu harekattan tek getirisi PKK bitmiş olması.bu olay neticesinde ABD nin kürt devletine verdiği destekten dolayı türkiye ile arası açılacak ve türkiye yüzünü AB ye dönecek. AB türkiye için yeni bir pazar olacak. bor mineralleri ve değerli yeraltı kaynakları AB tarafından işlenecek.bu arada doğudaki savaş bitmeyecek. yer yer sınır ihlalleri olacak. ırak için bir şeyle yazmak istiyorum. ıraktan ABD ve müttefikleri en kısa zamanda çekilecek. ve asayişi yeni kurulan ırak ordusuna bırakacaklar. ırak ordusu direnişçilere malup olacak ve ırak halkı esaretten kurtulacak.ABD hemen müdale etmek isteyecek ama AB buna şiddetle karşı çıkacak. ırakta direnişçilerin kazandığı zafer filistinede yansıyacak. filistin halkı inşallah esaretten kurtulacak. malumunuz soğuk savaş bittikten sonra meydan ABD ve AB ye kalmıştır. ABD ve AB şimdilik müttefikmiş gibi görünsede kürt devletinin kurulmasıyla çıkarları çatışacak. inşallah dinler arası dialog ve dünyaya açılan türk okulları sayesinde dünya islamla şereflenecek ; yalnız yahudiler yani ALLAH'ın lanetine uğrayan millet dünyanın islamlaşması ile dünyada etkinliklerini kaybedecek.malumunuz dünyayı şu an yahudiler yönetmekte. |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bence 15-20 yıla dahil çok uzun vadeli öngörü yapamayabilirim ama şu bir gerçek ki önümüzdeki bir kaç yıl bilemediniz bir kaç ay içinde IrakIn başına gelenler iranıda bekliyor. Bunun temelleri atılıyor görüyoruz... |
|
| #3 | |
| sevgili kardeşim iran ile abd antlaşmalı devletlerdir. bugün ırak ı karıştıran irandan destek alan şii muktedir sadrın ordusudur.ayrıca irandan kürtlerin kerküke göçmesine izin veren irandır.günümüzde iran rus güdümündedir. abd ortadoğuda rusya ile soğuk savaşı iran üzerinden yapıyor. rusya abd ye güç yetiremeyeceğini bildiği için irandan desteğini çekecek ve iran yaptırımları uygulamak zorunda kalacak selametle |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Sevgili Arkadaşım düşüncelerine naçizane bir kaç eleştirim var. 1) Türkiye K. Iraka girerse Kürt Devleti planları en az 30 yıl geriler... Bunu bildiklerinden sokmamak için çırpınıyorlar zira girse dahi kurulacak olsa bu kadar karşı çıkılmaz aksine girilmesi istenir çünkü "Türkler bize saldırdı olacaktır." Ayrıca Kürdistan dediğimiz sözde devletin sözde sınırları Türkiyenin güney sınırıyla bitmiyor. Suriye sınırları içinde kendilerine kalan bir bölge var buraya "batı Kürdistan" diyorlar. İran sınırları içinde kalan bir bölgeleri var kendilerince ve buna "Doğu Kürdistan" diyorlar. Birde bizim sınırlarımız içinde kalan geniş bir bölge var buna "Kuzey Kürdistan" diyorlar. Yani şu anda K. Irakta kurulacak bir Kürt devleti, kurulması planlanan devletin sadece güneyi... Hal böyleyken mücadele birimleri PKK da asla bitmez... PKK biter Kadek çıkar. Geçtiğimiz ay da Talabani kürt devletinin hyal olduğunu çünkü hem iranda hem suriyede hem Türkiyede Kürdistanın toprakları olduğunu ve bu 3 devletten birden topraklarını alamayacaklarından dolayı bunun bir hayal olduğunu söylemişti. 2) Irak halkı esaretten kurtulacak diyorsunda hangi halktan bahsediyorsun onu anlamadım. Irakda yaşayanlarda biz Iraklıyız bilinci var mı sence? Şiiler İran güdümünde Bağdatda normal nüfusdan çok servis ajanları nüfüsü var, Kuzeyde Kürtler Amerikanın elinde Sunniler bölünmüş yanlız başına Türkmenler kendi derdinde... Iraka bu kadar müdehale varken Irakda tekrar kanın durmasını ancak yine bir diktatör sağlayabilir, üzgünüm... 3) Filistin de kanın duracağını hiç sanmam... Filistinin kurtulması demek İsrailin olduğu yerde sayması demek... Fırata kadar olan topraklarda bir şekilde gözü olan İsrailin ve onun kuklası Amerikanın Filistine bir bağımsızlık şansı tanıyacağını hiç sanmam... Kimyasal silah kullanırlar yinede buna izin vermezler... Filistinin makus talihi bu, ki bunu derken içim acıyor inan.. 2. ve 3. maddedki eleştirilerime ek olarak yine bu maddeler bağlamındaki eleştirdiğim düşünceleri sadece senin görmek istediğin şeyler olarak yorumluyorum. Bir analiz olarak değil... 4) Dinler arası diyalog ve dünyaya açılan türk okullarından bahsettiğin için Fetullahcı olduğunu düşünüyorum yanılıyorsam kusuruma bakma ama dinin diyaloğu olur mu diye sormak istiyorum... Fetullah Gülenin diyaloğu olur zira kendisi 91 deki vaazlarında da bas bas "biz diyaloğa hazırız" diyordu tabi o zamanlar buna pek anlam veren yoktu Diyaloğa gireceğin dinler Hristiyanlık ve Musevilik. Hem dinler arası diyalogdan bahsedip hem lanetli yahudiler demen biraz ironi olmuş. Bunu Fetullah Güleninde ağzından duymak isterdim ama diyebileceğini sanmıyorum. Zira kendisi israile bombalar düştüğünde ağlayan bir zatdır. Diyalog olması için 2 tarafın birbirini tanıması kabul etmesi gerekir. Biz bugünkü hristiyanlığı kabul etmiyoruz onlar bizi hiç kabul etmiyor ee nasıl olacak bu diyalog zira dinimizce bizi tanısalar müslüman olmaları gerekir zaten Ayrıca merak etmekteyim o okullarda hocalık yapan yabancı hocalar hangigizli servisin kimliğini taşıyor? Ayrıca 91 den 2007 ye olan periyottaki bu ok hızlı zenginleşme nasıl oldu? Kimler faiz haram diyip sonra ASYA FİNANSı kurmuş bunu da sormak isterim Biraz uzun oldu sanırım kusuruma bakmayın. Saygılarımla... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
| gelecek 15-20 yılın en büyük sorunu benim işsiz kalmam ve iş bulma uğraşılarım olacak __________________
Karanlığa Küfretceğine Mum Yak |
|
| #6 | |
| 1) türkiye kuzey ırak a girdiğinde amarika bizim subaylarımızı satın alır ve askerlerimizi eli kolu bağlı olarak kürt peşmergelerine teslim eder. PKK bitmesin ben operasyon paramı alayım diye PKK ya silah veren subaylar ABD istiyor diye neden askerlerimizi eli kolu bağlı teslim etmesinler. kurtuluş savaşında bizler nasıl misak ı milli sınırlarını hedef alıp da ulaşamamışsak kürtler de kendi hedeflerine ulaşmayabilir.yani illa ki kürdistanın tamamı kurulmaz güneyi kurulur diğierleri için mücadele edilir. PKK peşmergelere katılır. sözde bitmiş olur türkiye avunsun diye. 2) bügün pazar yerlerinde ölen masum insanlardan bahsediyorum. ayrıca direnişçileride kastediyorum. 3)el kadide ve taliban büyük bir hazırlık içerisinde. afganistan başlayacak olan kurtuluş harekatı filistinde bitecek inşallah.sözlerim yanlış anlaşılmasın. el kaide ve taliban gerilla harekatı sonucu savaşları kazanacak inşallah yani afganistanda ordu kurup filistine ilerlemeyecek. filistinde var olan direniş harekatı , ırakta var olan direniş harakatı, afganistan da var olan direniş harekatı işgal güçlerinin çekilmesiyle zaferle sonuçlanacak. ABD midahele etmek isteyecek ama AB izin vermeyecek. 4)dinler arası dialog u başlatan İkinci Jean Paul dür. ve bu şahısın müslüman olduğu ölümünden sonra açıklanmıştır. günümüzde dinler arası dialog sayesinda binlerce kişi müslüman olmaktadır. yakın bir gelecekte de avrupadaki papazların müslüman olduklarını açıklaması sonucu milyonlarca kişi müslüman olacak inşallah. türk okulları da gittikleri ülkelerin beynini oluşturacak inşallah |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Müslüman olan bir papa ve müslüman olduğu açıklanıyor öyle mi gülüyorum sadece... arkadaşlar Kilise bu kadar güçlüyken bu gücünden vazgeçmez asla... Vazgeçenleride örtbas eder... Biraz daha realist yaklaşım lütfen.... |
|
| #8 | |
| günümüzde bir çok papaz müslüman ama bunu açıklamıyorlar mesela papanın türkiye temsilcisi. papa 2. jean paul u araştırırsan müslüman olduğunu görürsün bu görüşlerim seni şaşırtabilir. ama 15 20 yıl sonra görüşlerimin doğru çıkacağına eminim. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: AB
| Hangi Turk okullari, nerede? Siz gercekten buyuk bir hayal dunyasinda yasiyorsunuz. Muslumanlarin "kafirleri" Muslumanlastirma gorevi kesinlikle yoktur. Birileri sizi fena kandirmis. |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
güzel kardeşim islamın cihad hükmü vardır bunu hiç duymadın mı ? cihad islamı yaymak demektir. yani bir nevi kafirleri müslümanlaştırmak demektir. neyse konuyu dağıtmayalım konuyla ilgili yazılar yazalım lütfen | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|