"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Kenan Evren/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: Kenan Evren Sizce Nasıl Biriydi? | |||
| Amerikan piyonu, sıradan bir diktatör | 24 | 96.00% | |
| Sağ - Sol çatışmasını durduran bir lider | 1 | 4.00% | |
| Oy Verenler: 25. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Kenan Evren nasıl biriydi; neden ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| * Hiçbiri Soğuk savaş dönemi Türkiye'sinde, kaos ortamında, siyasal tıkanıklığında "darbe" hareketini yöneten ve sonrasında hareketin siyasi temsilciliğini yapan bir kişi. Zamamında atılan temel; 82 Anayasası, Türkiye'yi bu tıkanlıklıktan kurtaracağı yerde, bambaşka bir koas ortamına itmiş. Siyasi bir liderden çok, bürokrat olarak görüyorum kendisini ve mevcut dünya politikaları doğrultusunda gelişen süreçte Türkiye'ye olumlu bir katkı sağlamadığını , aksine ciddi zararlar verdiğini düşünüyorum. Özetle, kendisinin bir "lider" olarak anılması ve 12 Eylül suçlusu olarak gösterilmesinin bir aldanış olduğunu, Evren'e hak etmediği bir "liderlik" yakıştırılmasının yapıldığını düşünüyorum. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| bbcuaka sonuna kadar katılıyorum kendisi ataturkcuyum dıyip ataturkun mirası olan turk dil kurumunu ve tarih kurumunu kapatmistir devletin icine seriatcıların dolmasına ızin vermistir ve butun bunları ben demokrat ataturkcuyum dıye yapmıştır |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Din derslerini de o zorunlu yapmıştır. Ozaman Atatürkçüyüz deyip Atatürklüğü mahvedenlerden diyebilir miyiz? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #5 | |
| Bence de hiçbiri. Bu kişiyi direkt piyon olarak nitelemek doğru değiil. 80 darbesinde ABD'nin etkisi çok büyük. Bunu kabul ediyorum. Ama aynı konumda başka komutan olsaydı o da aynısını yapacaktı. Yani onlar kendilerine göre normal bir sürecin parçasıydılar. __________________
A.Samet Kandemir |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
![]() Sayın barış Atatürkçüyüz demekle Atatürkçü olunmaz.Atatürkün ilkelerine sahip çıkmayan sözlerinde ve eylemlerinde Atatürkçülüğü yansıtmayanlar asla Atatürkçü değillerdir.Onlarınkide, sadece Takkiyedir. 1938 den günümüze kadar gerçek Atatürkçüler hiç bir zaman iktidara gelmemiştir.Atatürkün özüne sahip çıkmayanlar asla Atatürkçü olamaz. Efsunlara inanan kişilerin,gençleri "asmasakta beslesekmi"diyen bir zihniyetin Atatürkçülükle hiç bir ilgisi olamaz. Saygılar | |
|
| #7 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bugün ülkenin içinde bulunduğu durumdaki en büyük pay sahibi,bu yüzden tebrik etmek lazım onu. Ayrıca bana göre,asker seçilirken zeka seviyesine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğinin bir kanıtı! __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #8 | |
| Maraş katliamından sonra açıklama yapan Kenan Evren ''ben bu kadarını beklemiyordum''sözleri onun nasıl bir siyasi ideolojiye sahip olduğunun açık birgöstergesidir. Saygılarımla.. __________________
Hüznün Sayısız Tonu, Bir Çok Yüzü Vardır; Çiçekler, Kuşlar, Rüzgarlar gibi... Yılmaz Güney |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Konuyu aciklamaktaki inceliginizi takdir ediyorum sayin Remat. haklisiniz. Bazi durumlarda söylenecek söz bulunamiyor? saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Ben de sayın bbucak'ın düşüncelerine katılıyorum ve bu başlıkta olmasa bile çokca yapılan TSK'yı karalama, önyargılı olma konusunda da yanlış yapıldığını hatırlatmak istiyorum. Tek kişinin hatası tüm kuruma mal edilemez. Sanıldığının aksine despot, kültürsüz, dar görüşlü olmayan pek çok değerli yetkililer vardır TSK'da. Böyle gösterilmeye çalışılıyor bazen, o yüzden hatırlatmak istedim. Bunlardan eski Genel Kurmay Başkanlarından birisini ve eski Güney Deniz Saha Komutanı'nı yakından tanıyorum ve diğer bazılarını da, oldukça kültürlü, seviyeli, esprili, onurlu, dürüst, zeki, işlerini son derece ciddiye alan, demokrasinin gereklerini kavramış ve cana yakın insanlar olduklarını biliyorum. İşleri gereği soğuk görünmeleri normaldir belki ama önyargılar iyi değildir. Yine işleri gereği siyaset lideri gibi görmememiz gerekir. Tabi darbe gibi bir durum söz konusu olduğunda akıllıca ve ilerisini görerek düşünüp, davranmak zorundalar. Bunun bilincinde olmayan çok enderdir sanıyorum. Gökçe Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-02-07 14:20 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|