Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Teknik sorun forumda mı benim bilgisayarımda mı ? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski25-02-07, 13:24  #1
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Teknik sorun forumda mı benim bilgisayarımda mı ?

Son günlerde, forumda ''cevap yaz'' kutusunda yazarken, kutuda yer alan kalın yazma, italik yazma, renkli yazma ve alıntılama gibi işlevlerin hiçbirini kullanamıyorum. Yazdığım yazılarda sıra bile atlayamıyorum. ne yazsam yan yana çıkıyor. Bir de yeni konu başlığı açtığımda araya reklam giriyor. Benim bilgisayarımda bir sorun mu var yoksa yaziyazla ilgili geçici ya da kalıcı bir durum mu söz konusu olan ? Bilgisi olan varsa, lütfen yardım etsin ! Şimdiden teşekkür ediyorum.
Eski25-02-07, 13:53  #2
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Kişisel olabileceğini düşünüyorum.Benimde aynı formatta olan başka bir forumda durumum aynı.Sanırım bazı özellikler bazı üyeler için aktif değil.Bunlar ayarlarda değiştiriliyor olabilir.
özedönüş is offline  
Eski25-02-07, 14:34  #3
ilker
Yazıyaz Kurucu Üyesi

ilker'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: MD, ABD

Öyle bir düzenleme yapılmadı ya da sorundan sözeden olmadı şu ana kadar.

Tarayıcınızın önbelleğini temizleyebilir misiniz?

Internet Explorer için Araçlar > İnternet Seçenekleri > Dosyaları Sil > Tüm çevrimdışı içeriği sil

Firefox için SHIFT + CTRL + DELETE Tuşlarına aynı anda basınız. Çıkan penceredeki seçeneklerin tamamını işaretleyip bilgilerinizi temizleyin.

Yukarıdakileri yaptığınız takdirde sorun büyük ihtimalle hallolacaktır.

Ayrıca diğer arkadaşlar da aynı sorunu yaşıyorlarsa lütfen söylesinler.

Bu arada, ayarlarda kişisel bir düzenleme yoktur. Eğer bir yazar bir sorun yaşıyorsa diğer yazarın da aynı sorunu yaşaması gerekirdi. Çünkü forum ayarları kullanıcı gruplarına göre yapılmaktadır. Bir yazarın hakları neyse diğerininki de odur.
ilker is offline  
Eski25-02-07, 16:51  #4
bbucak

Giriş Tarihi: Oct 2006

Sayın Gılgamış'ın yaşadıklarına şahit olmadım, ancak sistem farkı buna nasıl etki eder anlamadım. Hangi versiyon tarayıcı (browser), ve hangi işletim sistemi kullanıyorsunuz sn.Gılgamış? Belki yardımcı olur...

Karşılaştığım iki sorun...

* Dışardan kopyala-yapıştır ile gelen ve stili olan bir sözcüğü silmeme rahmen, silinen karakterden sonra ne yazarsam o stili alıyor. Tahminen stil etiketi silinemiyor ve silmek de mümkün değil. O yüzden dışardan kopyala-yapıştır yaparken dikkat etmeli.

* Bir kaç gündür, ender de olsa yazarken bir "ağırlaşma" yaşıyorum. Bunun nedeni sistemden de olabilir, editörde "javascript" veya benzeri tabalı yeni bir eklenti varsa, bu da neden oluyor olabilir. Herkes yaşadığı sorunları paylaştıkça anlaşılabilir sanırım.
bbucak is offline  
Eski25-02-07, 18:38  #5
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ilker şöyle demiş:

Mesajı Göster
Öyle bir düzenleme yapılmadı ya da sorundan sözeden olmadı şu ana kadar.

Tarayıcınızın önbelleğini temizleyebilir misiniz?

Internet Explorer için Araçlar > İnternet Seçenekleri > Dosyaları Sil > Tüm çevrimdışı içeriği sil

Firefox için SHIFT + CTRL + DELETE Tuşlarına aynı anda basınız. Çıkan penceredeki seçeneklerin tamamını işaretleyip bilgilerinizi temizleyin.

Yukarıdakileri yaptığınız takdirde sorun büyük ihtimalle hallolacaktır.

Ayrıca diğer arkadaşlar da aynı sorunu yaşıyorlarsa lütfen söylesinler.

Bu arada, ayarlarda kişisel bir düzenleme yoktur. Eğer bir yazar bir sorun yaşıyorsa diğer yazarın da aynı sorunu yaşaması gerekirdi. Çünkü forum ayarları kullanıcı gruplarına göre yapılmaktadır. Bir yazarın hakları neyse diğerininki de odur.
İnternetexplorer kullanıyorum. Ancak explorer'in dili Almanca. Bu yüzden söylediğiniz ''araç''lar ve devamındakileri nereden bulabilceğimi bilemiyorum.Sistem düzenleme'den mi... ?Bir de kontrol panelimde şu aşağıdakiler yazıyor. Bu ayarlardan kaynaklanabilir mi sorun ? Eğer sorun ayarlarda ise bu ayarları nereden değiştirebilirim. Görüldüğü üzere, bu konularda çok bilgisizim. Utanıyorum vallahi!..Signature Permissions Allow BB Code HayırAllow HTML HayırAllow Smilies HayırCan Upload Images for Signature EvetCan Upload Animated GIF for Signature Hayır Bu arada: Yaziyaz forum'un kişilere farklı uygulamada bulunacağı aklıma bile gelmez.
Eski25-02-07, 18:41  #6
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın bbucak şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Gılgamış'ın yaşadıklarına şahit olmadım, ancak sistem farkı buna nasıl etki eder anlamadım. Hangi versiyon tarayıcı (browser), ve hangi işletim sistemi kullanıyorsunuz sn.Gılgamış? Belki yardımcı olur...

Karşılaştığım iki sorun...

* Dışardan kopyala-yapıştır ile gelen ve stili olan bir sözcüğü silmeme rahmen, silinen karakterden sonra ne yazarsam o stili alıyor. Tahminen stil etiketi silinemiyor ve silmek de mümkün değil. O yüzden dışardan kopyala-yapıştır yaparken dikkat etmeli.

* Bir kaç gündür, ender de olsa yazarken bir "ağırlaşma" yaşıyorum. Bunun nedeni sistemden de olabilir, editörde "javascript" veya benzeri tabalı yeni bir eklenti varsa, bu da neden oluyor olabilir. Herkes yaşadığı sorunları paylaştıkça anlaşılabilir sanırım.
Sayın Bbucak, Cevap yazma kutusunda ''Milliyet'' eklentisi görünüyor. Youtube eklentisinin hemen yanında...
Eski25-02-07, 18:43  #7
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Önbellek sözcüğünün İngilizcesi nedir arkadaşlar ? Herhalde bu ''araçlar'' kısmı orada. Bu şekilde ''önbellek'' nedir bulabilirim.

Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-02-07 18:58 .
Gılgamış is offline  
Eski25-02-07, 18:59  #8
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Alıntı:
Sayın Gılgamış şöyle demiş:

Mesajı Göster
Önbellek sözcüğünün İngilizcesi nedir arkadaşlar ? Herhalde bu ''araçlar'' kısmı orada. Bu şekilde ''önbellek'' nedir bulabilirim.
"Temporary Internet Files" veya "Cache" gibi birşey olabilir tarayıcınızın tipine göre Sn Gılgamış.

Not: Bu arada mesajınızda herhangi bir işlem yapmadım, alıntı yerine yanlışlıkla "düzelt" tuşuna basmışım. Bilginize...
Papyrus is offline  
Eski25-02-07, 19:35  #9
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Çok teşekkürler arkadaşlar. İnternetexplorer'i kullanıyordum. Değiştirdim, şimdi yaziyaz forum için Mozilla firefox'u kullanıyorum. Firefox'ta aynı sorun yokmuş.
Ben de forumda İnternetexplorer'i kullanmayıveririm, olur biter
Zamanınızı aldığım için kusuruma bakmayın...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 19:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)