"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Töre! ne yapmalı ki bunları kurtaralım ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Töreden 13 kadın kurtarıldı 25 Şubat 2007DİYARBAKIR (A.A)Diyarbakır'da kadınlara yönelik çalışma yürüten Diyarbakır Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezinin (DİKASUM) girişimleri sonucu, aile meclisinden “ölüm” kararı çıkan 13 kadın kurtarıldı. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/60...rid=3429&oid=3 İnsan bilimleri bu insanların bilinçlenmesi için ne diyor? Bunları okul eğitimi ile engellenemediği anlaşılmıştır heralde bu haberlerin çokluğu malumunuz,bölgeleride.. Peki insanlar için olan devletin ve insanların burada rolu ne olmalıdır, yoksa bu insanlar buna mahkummudur? Zaten antik çağdan gelen tarihleri ile töre takıntılarıda çelişmektedir ama bu konudan sapmayalım! __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Inadina egitim sayin erdi egitim, okuma yazma bilmeyenlerin cümbür cemaat okullara cekilip yalnizca alfabe, tabiat bilgisi drsleri almasi demek degildir. okuyan kesimin aileleri egitimli mi? Hayir. Hangi kosullarda nasil bir egitim aldiklarini biliyor myuz? hayir Egitim, bir sistemdir. 6 yilli ilkokul degildir egitim, üc yillik ortaokul da... Ana babalarin da öylesine egitimli olmasi da tamamen yetmez, egitimin ekonomik refah ile sosyal cevreye etkimesi gerekir ki bunun zaman alacagini biliyoruz; o zaman ürünleri alinabilir. Cocuklar okullara gidiyor, aydinlaniyor tamam artik töre cinayetleri olmaz gibi ucuz bakis acisi ancak siyasetci ayaklaridir, yukaridaki gibi yaniltir insani ![]() Törye karsi en az iki egitimli kusak el ele savas acar. Ilk okuyan kusak, ana baba oldugunda, yetisen ikinci ve gelen kusak, sivil toplum kuruluslarini olusturduklari anda, kahrolasi töre cinayetleri azalacak, hatta bitecektir. saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-02-07 15:44 . | |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
Kaldıki D.Bakırda eğitim koşullarının kötü olduğu iddia edilmeyecektir umarım benim bildiği kadarıyla çok iyi durumda, F.Günlen'in bile son teknoloji okulları var D.bakırda.. Eğitim, her insanda aynı tessiri göstermez ama kesinlikle taban bir aşamadır o olmadan da hiçbirşey olmaz.. Saygılar __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #4 | ||
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Alıntı:
Size bir sorum olacak,10 kişiye aynı insanlar tarafından aynı eğitim verilmektedir.Ancak 9 öğrenci başarılı,1 öğrenci başarısız olmaktadır..Peki sorun eğitimdemidir,öğrencide midir? Sorudan ziyade,doğudaki eğitim seviyesini tartışırken birde batıdaki yozlaşmışlığı katmadan olmaz,bir taraf da töre cinayetleri bi tarafta fuhuş bataklığı,çoğuda esas eğitimden yoksunluğun göstergesi.. Şayet 11 senelik sözde eğitim hayatında ezberletilenlerin bunlara hiçbir faydası bulunmamaktadır..Sn Hoca'ya tamamiyle katılıyorum.. saygılar.. | |
|
| #5 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Sn Erdi işlediğiniz konu bu ülkenin kanayan yarasıdır,töre cinayetleri gerçektende işlenmesi gereken bir konu,bunun çözümüne ilişkinde herkesin bir çözüm üretmesi gerekir.Benim anlamadığım neden bu kadar kinayeli yazıyorsunuz?malum bölgeler diye ayırdığınız yerler bu ülkenin toprakları olmuyormu?Ülkeyi bu şekilde bölmeniz sizce doğrumu?Ülkenin doğusundan batısına bir şekilde değişik konularda sorunlar yaşanıyor,bunlar bizim kanayan yaralarımıızdır,ama sorun hepimizin sorunu çözümüde hepimizin katkılarıyla olur. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #6 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sayın erdi bu insanları,bunları,bölgelerini de boşverin siz işinize bakın.Yazınızın içeriğini ve başlığını isterseniz tekrar gözden geçirin.Ötekileşmiş hissediyorum kendimi.Saygılarımla. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Ve bu kabul edersinizki bölgesel nitelikte ama ben bunu vurgulamak istemedim, yanlış anladıysanın özür dilerim.. Saygılar __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bu insanlarin toreden kurtulmalari icin devlet gucencesini sirtlarinda hissetmeleri lazim. __________________
dusune bahcemizde hakimiyet kuramadikca bilincalti zararimiza calisacaktir. |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Öncelikle tam anlamıyla bir eğitim verilmelidir. Aynı şekilde tüm halkımıza dinin, İslâm'ın gerçekte ne olduğunu anlatmamız gerekmektedir. Bunların asıl nedenlerinden biri her konuda olduğu gibi özellikle de dinimiz İslâm'da var olan hurafelerin ortadan kaldırılmasıyla mümkündür. Gerçek İslam oradaki bu yanlışlıkları ortadan kaldırabilir. Tabi ki de o bölgelerimizde ki eğitim seviyesinin de artırılması gereklidir. Bu eşit kollu terazi mantığıyla yapılmalıdır. Ayrıca televizyonlarda gösterilen, konuları hep töre cinayetleridir. Şiddet içerdiği gerkçesiyle sansür uygulanan, bazı gerçekleri anlatan diziler kaldırılıyorda bu töre cinayetinin adeta reklamını yapan diziler neden kaldırılmıyor? RTÜK bu dizileri de kaldırmalıdır. Saygılarımla |
|
| #10 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| diyarbakır için dicle üniv. öğrencileri gönüllü olarak halka konferanslar verebilirler. Diğer şehirler için de aynısı yapılabilir. Belki daha da ileri gidilip tüm üniversitelerdeki öğrenciler birleşip eylem yapabilirler. Türkiye'nin birçok şehrinin alanlarında öğrencileri görmek, insanların kafalarında yanlış giden bazı şeylerin daha açık bir şekilde görülmesini sağlayabilir. Bence töre konusu en umutsuz vakalardan biri. Yüzlerce yıllık bir yaşayış tarzını değiştirmek için insanların değiştirilmesi gerekiyor. Töre baskılarının sık yaşandığı kentlerde ve kırsal kesimlerde çocukların ailelerinden alınıp yaz kış yatılı bölge okullarında kalmaları sağlanabilir. Belki tatillerde ailelerine çocuklarının hiç gösterilmemesi de gerekebilir. Töre kurallarının hüküm sürdüğü ailelerde yetişeceklerine hiç ailesini görmeden yetişseler daha iyi olabilir. Türkiye'de adam gibi eğitim sisteminin yerleşmesi beklenirse daha yüzyıl geçmesi gerekir, bu zaman zarfında da yüzlerce töre cinayetinin işleneceğini göz önüne alırsak eğitim beklenmeden zorlayıcı önlemler getirilse daha kısa yoldan sonuca ulaşılablir. Bir kitapta okumuştum insanlara bazen zorlamayla iyi şeylerin yaptırılması, o insanlar tarafından kendi istekleriyle onları yapmış gibi kabul görebiliyor ve o insanların beynine yerleşebiliyormuş. Birkaç yıl sonra da o kişilerde zorla yaptırılan şeyin yararlı olduğu anlaşılabiliyor ve insanlar bir bakıma eğitilmiş gibi oluyorlar. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|