| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Faklılıklar mı,ayırmak mı? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
| Anket Sonuçlarını Göster: ayırıyormuyuz birlik ve bütünlüğü koruyormuyuz? | |||
| evet | 2 | 66.67% | |
| hayır | 1 | 33.33% | |
| Oy Verenler: 3. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Farkılıkları görmek mi yoksa birlik ve bütünlüğünden kopararak ayırmak mı önemlidir? Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-02-07 18:21 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Ne için olduğuna bağlı azizim, bilim; farklılıklar arasındaki benzerlikleri, benzerlikler arasındaki farkları ortaya çıkarma uğraşıdır zaten. İkisine de ihtiyaç vardır bir bütünü görebilmek için. Fakat siyasal açıdan soruyorsanız ki amblemden dolayı söylüyorum, bu durumda farkların sahiplenilmesi, sahiplenen ve sahiplenilenlerin arasında bir bütünlük kurulmalıdır derim. Biz ayrılığı istemeyiz,ayrılık kabul edilir olsaydı gün gelirdi aileler arasında bile bölünmeler ardından ailelerin bile yok olması fikri gerçek olurdu ! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bence farklılıkların ayrımına varmak önemlidir. Çünkü parça bizim insiyatifimiz dışında bütüne aittir. Bütünün yaratıcısı olmayan insan bütünün sadece bir parçasıdır. ve bu analiz sonunda bütünlüğün üstündeki tüm perdeleri kaldırabilmek ve gerçeği göstermek mümkün olabilir. saygılar __________________
içimizdeki sahil |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Farklılıkları ayırmaya sanımca 3 yaşında başlıyoruz.önce nesneleri ayırmak daha sonrada bütünsel anlamda ayırmak gibi.İnsan bilinçi farklılıkları ayırmayı kendi bilinç seviyesine göre hatta toplumsal kurallar gelenek ve göreneklere göre de yapar. Ancak makro evreni algılamak bütünsel anlamda bütünü algılamak ve soyut ve somut kavramları birbirinden ayırmak zaman alır. Tüm farklılıkları görmek içinde bütünden ayrılmadan neden ve niçini gözleyerek karar verir.En azından ben farklılaşmayı gözlemlemeyi bütün çercevesinde degerlendiriyorum...marimari |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Farklılıkları bir bütünü zenginleştiren parçalar olarak görmeli, varlığını yadsımamalı ama bütünden de ayırmamalı... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|