| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Evet uzun bir zaman olmasa da iyi bir süreçti benim için yazıyaz,nicel birikimlerin nitel sıçranmasını yarattığını söyliyebilirim en azından.Sonun bukadar yakın olacağını bende tahmin etmemiştim arkadaşlar.. Pişmanlık duygusu taşımasam da üzgün olduğumu bildirmek isterim,gidiş nedenim biri yada birileri değildir belirtmek isterim.Ancak demokrasiden söz etmek için kavramak ve yaşamda harekete geçirmek gerektiği inancındayım. Sevgili Emre geri dönmen için epeyi dil dökmüştüm yazıyı okuyunca 'şimdi bu ne?' dediğini duyar gibiyim,ama denildiği gibi 'işte geldik gidiyoruz' seni tanıdığım ve senin şahsında forumu tanıdığım için çok mutlu olduğumu bilmeni isterim.. Sevgili İlkiz,senden öğrenilecek çok şey olduğunu düşünüyorum,en baştada deneyim.. Sevgili Barış,................................... Aslında söz etmek istediklerim var ancak tabiri caizse yazıya dökmekte zorlanıyorum,anlayışla karşılanacağınada eminim.. Sanırım geriye tek cümle kaldı HOŞÇAKALIN... (alanlarda görüşmek umuduyla..) |
| #2 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Sevgili Kinem,yazıyazdan ayrılmanız gerçekten çok üzücü bir olay.Demokrasi anlayışı, bazen kişilerin kendi bencil duygularıyla karışınca özünden uzaklaşabiliyor.Sanırım bunu bu forumda fazlasıyla yaşıyoruz.Ama yinede çözüm forumu bırakmak değil,kendinize göre haklı nedenleriniz dahi olsa,bırakmak hiç birşeyin çözümü olmayacaktır.Yaşamın içindede bu böyle değilmidir? Yinede umut ediyorum ki ayrılığınız uzun sürmez... __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| gelecek... ![]() __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Antalya
| Küçük, küçücük bir kızken Unutacak mısın yüreğim Bir kurdele bir pabuç yüzünden Unutacak mısın yüreğim Şimdi de onulmaz korkundur Evde ekmeğin tükenmesi Un biter, ekmek biter, gelsin ödünçler Unutacak mısın yüreğim Başın dönerdi sabahları Her atılan bomba bir parça Yiyecek alır giderdi İkinci Dünya Savaşı sırtından geçti Unutacam mısın yüreğim Birçokları kahraman oldular Büyük oldu adları Kara binitleri sırtından geçti Unutacak mısın yüreğim Şimdi çocukları doyurup giydirdikçe Parklara, çarşılara götürdüğünde Kendini, kendi çocukluğunu Unutacak mısın yüreğim Dünya uçurtmayla balonken Kırmızı ve mavi tayfın bütün renklerini Sana zehir zindan edenleri Bağışlayacak mısın Sen, senin adına bağışlayabilirsin O zaman Ottan ve açlıktan ve bilcümle haşereden Cümle dertten hastalıktan Ölenler ve kalanlar seni bağışlamayacaklar Duyuyor musun yüreğim Unutma sakın unutma Bağışlama sakın Sakın düşmanını sevme, sakın susma Bekle büyük kavgayı bekle Anlıyor musun yüreğim. Gülten Akın ilkiz Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-03-07 13:03 . |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| "Hoşçakalın" Eyvallah,kendinize iyi bakın. __________________
- Allah bizi yarattı,atatürk bizi kurtardı,devlet bizi okuttu,ordu bizi koruyor ..... -Kredi kartı geçiyor mu? |
| #6 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Bu kadar seveni varsa kesinlikle dönmelidir diyorum... __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
| #7 | |
| Hepinize çok teşekkür ederim düşüncelerinizden ötürü,bırakmanın çözüm olmadığını bende iyi biliyorum nevarki hiçbir samimi yanı olmadığıda ortada,ancak bu çözümsüzlükten geri dönmeyide düşünmüyorum arkadaşlar.Bu duruma üzüldüğünüzün farkındayım,bende sizlerde aynı duyguları yaşamıştım sizi yarıyolda bıraktığım gibi bir düşünceye kapılmanızı istemem çünkü herzaman yanınızdayım. Bırakışım ani gibi geldi hepinize fakat çokça düşündüğüm şeydi bu,şunu belirtmek isterim bırakmak bir sonuçtur sonuçlara takılmamalıyız,bizleri bu sonuca sürükleyen süreçtir esas olan.Bu süreç sorgulanırken suçlular aranmaz,şayet arayacaksanız suçlu benim bunu unutmayın,çünkü dedim ya bırakmanın samimi tarafı yoktur diye,bundandırki bir suçlu aramaya gerek yok.Somut koşulların somut tahlilini iyi yapabildiğimiz oranda ayakta durabiliriz.Bunu başarabildiğim söylenemez,yine hatalıyım ki açıklamam net ve özeleştirel değildi.Şimdi telafi etmeye çalışıyorum umarım geç kalmamışımdır. Birçok konu tartıştık,yer yer sekterizmin kurbanı olduk,dünyanın en güzel paylaşımını yaşadık bunu söyliyebilirim.Ama şunun çelişkisini yaşamamalıyım, yaşamamalıyız buradan düşüncelerimizi paylaşırken bu düşüncelere hayat vermeliyiz,bu sözümü kimlerin üzerine alınacağını belirtmeme gerek yoktur herhalde ![]() Sizleri tanıdığım için çok mutluyum, İlkiz abi, yazdığın şiir beni çok duygulandırdı,unutmayacağımıda çok iyi biliyorsun zaten.. Sevgili Emre bence prenses konusunu tekrar gözden geçirelim,sanki kül kedisi daha bir uygun gibi nedersin? ![]() Barış,............................... Sevgili Rojin,umarım açıklamalarım seni tatmin etmiştir.. 'Hoşçakalın' derken belirtmeliydim,bu veda sadece foruma,sizlere değil. |
| #8 | |
| Ana Yurdum ağlama yine de döner bahara kış Ana Yurdum ağlama geriye döner göçmen kuşu Saramadım annemin yüzü içimi yakar hala o sızı, oğullarını bekle nazlı Yurdum düşeceğiz yollarına.. Kucağımızda defne dallarıyla bıraktığımız gibi bekle bizi, Delikanlı ömrümü sürgüne verdi geçen yıllar, unutamadım, yine büyüdü sana gelen yollar.. Düşeceğiz yollarına,kucağımızda defne dallarıyla bıraktığımız gibi bekle bizi... Ermeni halk türküsü.. |
| #9 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Güle Güle sayın Kinem, Dilerim bundan sonra ''Yaşam Dağarcığınızda'' ''Türk Halk Türküleri'' ni de öğrenirsiniz.. Hani sosyalizm ''Evrensel'' ya!... O açıdan söyledim.. saygılar. | |
| #10 | ||
| Alıntı:
Siz hiç merak etmeyin,bu topraklarda her etnik kökenden halk türkülerini iyi biliriz biz,ne gerici zihniyetler buna engel olabilir ne de insanca yaşamayı bilmeyenler.. Halk türkülerinin her satırında isyan vardır,her notasında kardeşlik kokar buram buram,işte bu yüzden bizimdir zaten,zaten adı üstünde halk türküleri,kendini halktan soyutlayanların anlamdığı bir dildir,bu gidişlede hiçbirzaman anlayamayacaklar.. Zaten cümleleri okunmamıştır eminim,altında Ermeni yazıyor ya,ağzıyla kuş tutsalarda haindirler,düşmandırlar,pislerdir,kirli kanlıdırlar,insan değildirler,yaşamaya hakları yoktur...tabi bu sadece Ermeni'ler için değil,Türk olmayan diğer tüm ulus ve milliyetler içinde geçerlidir,oysa diğer uluslara laf atan kendini kendi ulusundanda soyutlamaktadır,zaten hoş bizim için hiçbir ulusa mensup olamamaktadırlar..Mensup olabilmek için önce insani onurun olması gerekir,yoksa dil,din,vatan hiçbir önem taşımamaktadır. Yaşam uğruna yaşamını feda edenleri anlamayanlar,(...) halk türkülerini hiç anlayamazlar.. | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|