| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| NEDEN? DEVRİMCİLER VE DEVRİMCİ GEÇİNENLER GENELİNDE BİR TANRI TANIMAZLIK VAR YOKSA DEVRİMCİ LİDERLERİN TANRIYA OLAN İNANÇLARIININ OLMAMASI VE ARKASINDAN GELENLERİN ONLARI TANRI GİBİ GÖRÜP TAKLİT ETMELERİNDEN Mİ KAYNAKLANIYOR hani burda herkes özgürce aklına geleni sorabiliyor merak ettiklerini paylaşabiliyor bende bunu soruyorum bakalım düşünceleriniz ne sayın arkadaşlar saygılar __________________
GÜNEŞ DOĞUDAN DOĞUYORSA DOĞU NEDEN KARANLIK |
| #2 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Konuyu devrimci cepheye saldırı amaçlı, insanları aşağılamak amaçlı açtığınız belli. Çok yazık.. Soruya değineceğim biraz. Alıntı:
İlk önce iyi niyetli olmanız gerekmektedir. Kişiler kimseyi sizin tabir ettiğiniz gibi Tanrı olarak görmez. Bu resmen hakarettir ,inançlarla oynamaktır ve büyük bir ayıptır. Biz kimseyi Tanrı olarak görmeyiz. Bizim yolumuzda Tanrı'ya ayıracak en ufak bir zaman yoktur. Onu düşünmek zaten zaman kaybıdır. Sol cephenin Tanrı'ya yüzde olarak diger kesimlere göre daha az inanmasının sebebi tabi ki Dünya'yı, hayatı sorgulamasında gelmektedir. Her şeyin önüne insanı ve onu geliştirecek olan bilimi koyması etkendir buna. Konu iyi niyetle açılsaydı çok daha güzel bir tartışma ve bilgi aktarımı olabilecekti; ancak çamur atmak amaçlı açılan konuya yazılacak cevaplar da size karşı samimiyetten uzak olacaktır.. Saygıyla.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
| #3 | ||
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Alıntı:
Her zaman savunduğum şey, din yada inanç insanın ruhu için gereklidir. Fakat siyasi görüşü hayattaki duruşunu gösterir.. Bu iki olguyu birbiriyle kıyaslamamakta fayda var.. Aksi takdirde yanlış sonuçlara varmamız kaçınılmazdır. Şimdi konumuza dönersek eğer ben kendimi çizginin solunda hissediyorum ama aynı zamanda tanrıya inancım var. Solu benimsemem tanrıya inanmama engel değil.. Aynı şekilde tanrıya inanmam sola gönül vermemin önüne geçmez. Zaten inanç konusu herhengi bir ikinci şahsı ilgilendirmez, ilgilendirmemelide. Ayrıca bir konuya daha değinmeden edemeyeceğim. Gerçekten solu benimsemiş kişiler için herkes eşittir. Hiç bir insanı ilahlaştırmazlar ve hiç bir öndere gerek duymazlar. Dolayısı ile "DEVRİMCİLER VE DEVRİMCİ GEÇİNENLER GENELİNDE BİR TANRI TANIMAZLIK VAR YOKSA DEVRİMCİ LİDERLERİN TANRIYA OLAN İNANÇLARIININ OLMAMASI VE ARKASINDAN GELENLERİN ONLARI TANRI GİBİ GÖRÜP TAKLİT ETMELERİNDEN Mİ KAYNAKLANIYOR" şeklindeki yaklaşımınızda yanlış birşeyler olduğunu düşünüyorum. Amaç sol'u eleştirmek ise bu biraz daha somut örnekler verilerek yapılabilir. "onlar tanrıya inanmaz" diyerek ortaya bir sav atmak her iki tarafada zarar verir.. Hem inananlara hemde inanmayanlara.. __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... ASYA Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-02-07 08:59 . | |
| #4 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Feb 2007
| Arkadaş yanlı yazmıştır ama haklı olmadığı da söylenemez. sen kimseyi tanrı olarak görmeye bilirsin ama ben çok kemalist devrimci geçinen gördüm benim tanrım kemalizm diyen. Elenorin arkadaşım tanrıya vakit ayırmak demişsin bu nasıl bir yaklaşım anlamak zor tanrıyı unutabilirsin yada sen inanya bilirsin ama inanan insanların yada müslümanların 24 saat namaz kıldığını yada oturup 24 saat tanrıyı düşündüğünü nerden çıkardın yada tanrıyı düşünmenin insanlığı düşünmeye engel olduğu kanısına nerden vardın devrimci cepe derken neyi kastediyorsun devrim yada solculuk işte adı herneyse demek nedir bunu biliyormusun yada solu kim çıkarmış ne için çıkarmış yada neden sol diye hitap edilmiş bunu biliyormusun.. sovyet rusyanın koministleride bu söylevleri zamanında çok kullandı tanrıyı değilde sömüreceğimiz ülkeleri düşünelim diye.. yada hitler ve abd de bilim bilim diye konuşup atom bombası attılar yada kendi hisselerini düşünüp 2. dünya savaşını çıkardılar. çok doğru bir yaklaşım dünyayı sorgulamak... biraz anlatsana ne buldun sorgularken yada neye kanaat getirdin yada hala sorguluyormusun...... yada sende inönü gibi din insanı geliştirmeyen zehir diyenlerdenmisin ve daha sonrasında otomobil ve uçak fabrikasını abd ye devreden inönümü desem.... başlık belki tahrik edici ama devrim derken hangisi liberal olupta para her ülkeye girsin her ülkeden serbesce vurgununu yapıp çıksın diyen solmu.. yada ülke kendini geliştiremiyor buda dinden dolayı en iyisi dini kaldıralım diyen devrim mi.. yada şimdiye kadar hiçbir şekilde (ecevit hariç adamın hakkıı yemeyelim kıbrıs konusunda gayet cesurdu) milli çıkarlarımızı koruyamayan yada bir fetullahı yenemeyen tarikatları şeyhleri bitiremeyen halkı ile kopuk ve halkın nefretini kazanmak için elinden geleni yapan halkın içinde gezmeye çekinen inançlarına saygı duymayan solmu... yada tv lerde entellektüel diye kendini tanımlayan ama biçare düşmüş ülkaden bi haber % 80 i asgari üçretli olan halktan vergi üstüne vergi alan devrimdenmı.. yada yoksa (sonbir ihtimal) halkcı milliyetci cumhuriyetci milli çıkarlarını bile kendi namusu üstünde tutan köylü milletinin efendisi diyen.. egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen Türk olmaktan gurur duyan ve heryerde NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE lafını daima haklı çıkaran ama adı asla sol olmayan soldanmı? Sol-sağ olayını biz aştık biz 82 olaylarında aştık anladıkki biz ayrılmadıkca bölünmeyiz biz bu vatana sahip çıkmak için birleşmeliyiz biz halkın sesine kulak verdikce onlara saygı gözterdikce milli duygularımızı yükselttikce Türk istikbalini Türk milletini Türk cumhuriyetini gönülden sevdikce bir dünya karşımızda olsa bile biz onları gene çanakkaleye gömeriz biz onları gene egeye dökeriz....... |
| #5 | ||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: ankara
| Alıntı:
en azından marxı okumalısın. çünkü bu fikirlerin temelini o atmıştır.(engels ve marxın etkilendigi hegeli de unutmamak lazım tabi) | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Kaburgadan olusma, seytana kanip; güzelim yasak elmayi kocasina yedirerek kandiran, ve bu nedenle seytan dahil cübür cemaat, cennet denen o muhtesem mekandan atilmamiza sebep olan Havvayi ana, Ademi de baba olarak kabul etmedigimiz icin tanri tanimaz olabilir miyiz dersiniz sn mavi ay? Bakiniz, felsefe basadi bile... __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-02-07 11:36 . |
| #7 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Devrimciler'in halkların dini inançlarına saygıları vardır.Dini kişinin kendi iç meselesi olarak görürler.Elbette bu dünya insanının anlamakta zorlandığı idealler için can verirseniz,birileri için örnek teşkil edebilirsiniz.İnsan için katlanılmaz şeylere isyanın temsilcisi olursan,düşünce ve emeği sömürenler boş durmayacaklardır.Saygılarımla. |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Çünkü tanrı ,onların(sol kesimin) karşı oldugu şeyleri koruyan biridir.Daha doğrusu tanrı fikri solculuğun(redikal solu,komünizmi kastediyorum) karşısına dikilir.Haliyle onlar da bu "engeli" tanımıyorlar.Bu bakımdan sayın ASYA'nın yaptığı ayrıma da katılmıyorum.Tanrı insan için bir ihtiyaçtır ama neden insanın böyle bir ihtiyacı vardır?Bu inanç potansiyelinin elbette siyasal etkileri de olacaktır.Sonuçta siyaset değimiz kitlelerin görüşleridir.Tanrı inancı da diğer fikir ve inançlar gibi bir insan tekinde başlayıp biten bir şey değil toplumsal bir olgudur.İşte burdaki sorun da bu olgu ile sol'un karşı karşıya kalmasıdır.(Tanrıya inanan bir solcu olamaz demiyorum.Dediğim inançlar ile siyasi görüşlerin birbiryle alakasız olmadıgı) __________________
- Allah bizi yarattı,atatürk bizi kurtardı,devlet bizi okuttu,ordu bizi koruyor ..... -Kredi kartı geçiyor mu? |
| #9 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Bunu engel olarak görmüyoruz sn.divine,insanı uyuşturduğunu ve afyon etkisi yarattığını söylüyoruz.Ancak saygımızıda duyuyoruz,öyle kendini bilmezlerin söylediği gibi devrimden hemen sonra camileri,kiliseleri ve diğer ibadet yerlerini yerlebirde etmeyeceğiz.Zaten devrim sürecide öyle pat diye gökten inmeyecek,sancılı bir süreç gerektirecek ve bu süreçte değişim-dönüşüm yaşanacak toplumsal olarak.Böylelikle bizim yıkmamıza gerek kalmayacak,insanlık doğrunun farkına varmış olacak çünkü.. saygılarımla.. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Tam olarak anlıyamadım.Afyon etkisi (uyuşukluk) bir engel oluşturmaz mı?Daha dogrusu "uyuşuk" insanlar devrim önünde bir engel değilmidir?Üstelik bu uyuşuklar uyuşuk olmayanlara saldırmakta pek enerjiktirler.Saygı duyma meselesi ayrı. Ama marks ta bunun bir engel oldugunu düşünmüş olmalı ki şöyle demiş:"(insanlar)Kendi beyinlerinin ürünleri, onları yaratan beynin üstüne çıkmıştır. Yaratıcılar, kendi yarattıkları şeyler önünde secdeye varmışlardır. Öyleyse onları, boyunduruğu altında ezildikleri kuruntulardan, fikirlerden, dogmalardan, hayali yaratıklardan kurtaralım. Fikirlerin egemenliğine karşı başkaldıralım." __________________
- Allah bizi yarattı,atatürk bizi kurtardı,devlet bizi okuttu,ordu bizi koruyor ..... -Kredi kartı geçiyor mu? |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|