"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Dokunmak / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Biz insanlar sosyal ve duyarlı canlılarız, hepimizin bildiği gibi. Sevinçlerimizi, üzüntülerimizi, özellikle karşımızdaki insanlara karşı olan duygularımızı çeşitli şekillerde gösteririz. Bazen kardeşimiz olur, bazen arkadaşımız, bazen bir öğrencimiz, bazen eşimiz, dostumuz... Tepkiler veririz onlara karşı, hareketlerine karşı. Bazen sarılır, bazen elimizi bir omza koyarak konuşuruz, bazen sarılır öperiz samimi bir şekilde. İnsan duygularını ifade ederken beden dilinin dışında bir de "dokunma"yı kullanır. Siz nasıl kullanırsınız bunu? Hoşlanır mısınız bu beden dilinden ve dokunarak ifadelerden? Yoksa temasa gerek olmadığını düşünenlerden misiniz? Toplum içerisinde olsun veya arkadaşlarınızla olsun bu tarz ifadelerden hoşlanmayanlardan mısınız? Sevgilerimle... __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
sevmektir dokunmak.... __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #3 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Dokunmak duyguların içindedir zaten. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Dokunmak bir sosyalleşme aracıdır ve duyguların karşı tarafa geçirilme isteğidir. __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Düşüncelerin eylemleşmiş halidir(birbirimizi kandırmayalım). ![]() __________________
Herkes dünyaya mutluluk getirdi; kimi geldiğinde, kimi gittiğinde... |
|
| |
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| İçine hüzün çökmüş bir arkadaşımızın yaşlar gözlerinden akarken onun omzuna dokunduğumuzda ya da bir sevgilin eline içimizde akan aşkı ona da yansıtmak için dokunduğumuzda ya da bir sevinci paylaşmak için sarıldıgımızda kelimelerle ifade edemeyeceğimizi anlatmış olmaz mıyız karşımızdakine? "sevmektir dokunmak...." HOCA... __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bazen hic konusmadan dokunarak anlatir insan hislerini,dokunmak baska bir dil diyebiliriz bence... __________________
dusune bahcemizde hakimiyet kuramadikca bilincalti zararimiza calisacaktir. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Dokunmak ilişkilerde samimiyeti anlatabilmenin en kolay ve en güzel yoludur. __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
|
| #9 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #10 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Dokunmak sevgiyi anlatmanın en güzel yoludur.. __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|