"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski01-03-07, 21:19  #1
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006
Yoksa Tanrı Öldü mü?

Devinimden bahseder dururuz peki bu devinim Tanrı'yı da etkilemez mi ya da onu da öldüremez mi?
Eski01-03-07, 21:28  #2
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Tanrı'dan bir madde veya basit bir olgu gibi bahsediyorsunuz sayın Akar,
Benim inandığım Yaratıcı her şeyin üzerinde, maddeden ötedir. Ama sizin inancınız ne yöndedir veya eğer varsa inandığınız Tanrı'nın özellikleri nelerdir, bilgilendirirseniz fikir yürütebilirim.
Dağlı is offline  
Eski01-03-07, 21:43  #3
barış

Benim Tanrım da belki sizin Tanrı'nızla aynı yöndedir.
Ama bu felsefe yapmamızı engellememeli değil mi?
Eski01-03-07, 21:49  #4
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Böyle bir anket yaptığınıza göre aynı yönde olduğunu kabul edemem. Çünkü ben "Allah"a inanıyorum ve Allah'ın bizlere özgü sıfatların ötesinde olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Allah üzerinde ölüm gibi tartışmaların mantıksız olduğuna inanıyorum.

Acizane bir tavsiyem var size, daha verimli konularda felsefe yapınız bence. Sadece tavsiye, haddimi aşmak istemem.
Dağlı is offline  
Eski01-03-07, 21:54  #5
göktürk

Giriş Tarihi: Mar 2006

Tipkisinin aynisi yani bizi suretinde yaratmis yaratan ölümsüz yaratilan ölümlü oluyor demekki.
göktürk is offline  
Eski01-03-07, 22:16  #6
barış

Alıntı:
Sayın babacana şöyle demiş:

Mesajı Göster
Böyle bir anket yaptığınıza göre aynı yönde olduğunu kabul edemem. Çünkü ben "Allah"a inanıyorum ve Allah'ın bizlere özgü sıfatların ötesinde olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Allah üzerinde ölüm gibi tartışmaların mantıksız olduğuna inanıyorum.

Acizane bir tavsiyem var size, daha verimli konularda felsefe yapınız bence. Sadece tavsiye, haddimi aşmak istemem.
Eleştirinizi güzel bir üslupla ifade ettiğiniz için sadece hatanız üzerinde duracağım.
Bu tartışmada mantık hatası yok; Tanrı'ya inanan biri Tanrı'nın ölüp-ölmediğini tartışmaya açabilir ve burada çelişki olmaz.

barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-03-07 22:18 .
barış is offline  
Eski01-03-07, 22:35  #7
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Özür dilerim sanırım bir kısmı atlamışım. Benim inancım açısından mantıksız. Konuyu daha fazla sulandırmadan bu başlıktan ayrılıyorum.
Dağlı is offline  
Eski02-03-07, 09:25  #8
sinsiati

sinsiati'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Felsefe boşa yapılmaz, daha doğrusu felsefe yapılmaz, felsefe ister deneyim tabanlı ister salt fikirsel a priori bir varsayım üzerinden kurulsun, onun ham maddesi sadece bu taban üzerine kurulan ve örneklemelerle de bazı durumlarda desteklenebilecek bir neden-sonuç örgüsü olabilir sadece.

Bu bağlamda felsefe kurulur ve onu gerçektende bilgelik sevgisi olarak görenler için yaşam tarzı haline getirilir. Bunları dikkate alalım
sinsiati is offline  
Eski05-03-07, 20:15  #9
lachesis
Felsefe

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Devinim, uzayda nesnelerin, cisimlerin yer değiştirmesidir. felsefe de ise Tanrı, bir nesne olarak algılanmadığı için tabi ki devinimden etkilenmez. Devinimin varlığı, herşeyin değişkenliğiyle açıklanır ve Heraklietos'un "aynı ırmağa iki kez giremezsin" sözü devinimin varlığını kanıtlar niteliktedir.
lachesis is offline  
Eski06-03-07, 11:15  #10
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Ölmüyorsa Tanrımdır,ama ölmüşse bırak gitsin,zaten o hiç benim Tanrım olmamıştır:p

Böyle bir söz vardı,sevgili için söyleniyordu sanırım.

Tanrı kavramını nasıl düşündüğümüze bağlı diyorum ben yine.Herkes kafasında kendi Tanrısını düşünür,gerçektekine ne kadar uyar,onu bilmiyorum.Bu yüzden de,birinin Tanrı'sı ölürken,diğerininki yaşayabilir.

Ama bn şuan buradaysam,ya da birileri buradaysa,gerçek olan ölmemiş demektir.

saygılar

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 13:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)