"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Devinimden bahseder dururuz peki bu devinim Tanrı'yı da etkilemez mi ya da onu da öldüremez mi? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Tanrı'dan bir madde veya basit bir olgu gibi bahsediyorsunuz sayın Akar, Benim inandığım Yaratıcı her şeyin üzerinde, maddeden ötedir. Ama sizin inancınız ne yöndedir veya eğer varsa inandığınız Tanrı'nın özellikleri nelerdir, bilgilendirirseniz fikir yürütebilirim. |
| #3 | |
| Benim Tanrım da belki sizin Tanrı'nızla aynı yöndedir. Ama bu felsefe yapmamızı engellememeli değil mi? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #4 | |
| Böyle bir anket yaptığınıza göre aynı yönde olduğunu kabul edemem. Çünkü ben "Allah"a inanıyorum ve Allah'ın bizlere özgü sıfatların ötesinde olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Allah üzerinde ölüm gibi tartışmaların mantıksız olduğuna inanıyorum. Acizane bir tavsiyem var size, daha verimli konularda felsefe yapınız bence. Sadece tavsiye, haddimi aşmak istemem. |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Tipkisinin aynisi yani bizi suretinde yaratmis yaratan ölümsüz yaratilan ölümlü oluyor demekki. |
| #6 | ||
| Alıntı:
Bu tartışmada mantık hatası yok; Tanrı'ya inanan biri Tanrı'nın ölüp-ölmediğini tartışmaya açabilir ve burada çelişki olmaz. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-03-07 22:18 . | |
| #7 | |
| Özür dilerim sanırım bir kısmı atlamışım. Benim inancım açısından mantıksız. Konuyu daha fazla sulandırmadan bu başlıktan ayrılıyorum. |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Felsefe boşa yapılmaz, daha doğrusu felsefe yapılmaz, felsefe ister deneyim tabanlı ister salt fikirsel a priori bir varsayım üzerinden kurulsun, onun ham maddesi sadece bu taban üzerine kurulan ve örneklemelerle de bazı durumlarda desteklenebilecek bir neden-sonuç örgüsü olabilir sadece. Bu bağlamda felsefe kurulur ve onu gerçektende bilgelik sevgisi olarak görenler için yaşam tarzı haline getirilir. Bunları dikkate alalım |
| #9 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Devinim, uzayda nesnelerin, cisimlerin yer değiştirmesidir. felsefe de ise Tanrı, bir nesne olarak algılanmadığı için tabi ki devinimden etkilenmez. Devinimin varlığı, herşeyin değişkenliğiyle açıklanır ve Heraklietos'un "aynı ırmağa iki kez giremezsin" sözü devinimin varlığını kanıtlar niteliktedir. |
| #10 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ölmüyorsa Tanrımdır,ama ölmüşse bırak gitsin,zaten o hiç benim Tanrım olmamıştır:p Böyle bir söz vardı,sevgili için söyleniyordu sanırım .Tanrı kavramını nasıl düşündüğümüze bağlı diyorum ben yine.Herkes kafasında kendi Tanrısını düşünür,gerçektekine ne kadar uyar,onu bilmiyorum.Bu yüzden de,birinin Tanrı'sı ölürken,diğerininki yaşayabilir. Ama bn şuan buradaysam,ya da birileri buradaysa,gerçek olan ölmemiş demektir. saygılar __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|