"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Yalnızım, yalnızsın ,yalnız/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| insan kendini ne zaman yalnız hisseder.bu gerçek anlamda yalnızlık değil benim tabirime göre" kalabalıklar içinde yalnız kalmak" anlamında.insanlar yalnız kalmayı isteyerek mi yaparlar yoksa zorlanırlarmı? birde şu açıdan bakalım,insan yalnız kalmayı bir kaçış olarak görebilirmi kendine doğru olan bir kaçış.. saygılar... __________________
alem büyük insandır;insan küçük alemdir....FARABİ |
|
| |
| #2 | ||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: ankara
| Alıntı:
Papyrus Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-03-07 00:16 . | |
|
| #3 | |
| Bir insan kalabalikta kendini yalniz hissediyorsa iki sebebi olabilir. 1-depresyon 2-monoton bir hayat __________________
dusune bahcemizde hakimiyet kuramadikca bilincalti zararimiza calisacaktir. |
|
| #4 | |
| depresyon olabilir ama monoton hayat biraz irdelenmesi gerek. tekdüze bir hayat sürenlere bakarsak genellikle büyük şehirlerde yaşayanlardır.sabah kalkıp işlerine giderler akşamda işten evlerine.ama bu halde bile onlar için hayat normal dir.sıkılmaz hayıflanmazlar.belki bunun nedeni alışkanlık olabilir. burda belki şunuda söyleyebiliriz,büyümenin vermiş olduğu sorumluluklar insanların geçmişi özlemesine ve böylece yalnız kalma isteği gütmelerine sebep olabilir. saygılar... __________________
|
| |
| #5 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: ankara
| eğer bir insan kendisini kalabalıkta yalnız hiddediyorsa o insan kalabalıkta kendine ait bi şey bulamıyor demektir.bence bu durumun depresyon ya da monton bir hayatla bi ilgisi olmayabilir. |
|
| #6 | |
| Zaten doktorlar gecmisi dusunen insanin psikolojik sorunlari oldugunu soyluyorlar.Bu yalnizligi istemek icin bir sebep olabilir. __________________
|
| #7 | |
| benimde psikolojik sorunlarım var bende geçmişi düşünüyorum ama tüm insanlar için genelleme yapmamak gerek.insanların geçmişi düşünmesinin altında dediğim gibi sorumlulukların dan kurtulma yatabilir.ama bunun nedeni hayatın getirmiş olduğu sıkıntılar olmaz her zaman. saygılar.. __________________
|
| |
| #8 | |
| Benimde bazi sorunlarim var bende gecmisimi cok dusunurum, sorumluluklarim arasinda sadece iki cocugum var,bu sorumluluklar beni yipratiyor diyemem. Haklisiniz herkesin sorunu hayatin getirdikleri olmayabilir,ama ben kendi hayatima baktigimda gecmisimde yaptiklarim ve yapmadiklarimi,ozlemlerimi dusunurken hayatin bana getirdiklerine kapiyi acmakta zorlaniyorum ve bu beni kendi kendime dusunmeye itebiliyor ,yalnizliga........ __________________
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Kalabalık içinde zorlandığı için isteyerek yalnızlığı seçer. Bir insanın kendi değerlerine sahip olmayan diğerleriyle paylaşabileceği bir duygusal durum olabilir mi normal şartlar altında ? Eğer paylaşım yoksa kişinin iki seçeneği vardır . İlki kendini çevresine adapte etmek, ikincisi de özedönmek ve kendini daha iyi tanımak, diğerleri ile olabilecek ilişkilerinin gereksiz yanlarını ortaya çıkarıp kendini zayıf hissettiren etkenlerin önüne geçmek olacaktır ! |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Bence insanlar sadece kalabalıkta yalnız kalır; çünkü ozaman kendine uzaktır, kendine uzak olunca da başkalarına benzemeye çalışır.(Çalışmak zorunda yoksa uyum sağlayamaz) Bir de bakmış ki bambaşka biri olmuş; aynada kendini tanıyamamış. Tek başına kaldığında ise her zaman kendiyle olur ve olmak istediği kişi olur. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|