| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Sokrates / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Çanakkale
| Sokrates Sayın forum üyeleri; Sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum. Bir arkadaşımdan Sokrates hakkında ilk sağcılık ve solculuk fikrini ortaya atan kişi oldugunu duydum... Hatta iddasına göre şöyle bir sözü varmış. "Sol gözümü kapatıp sağ gözümü açtıgımda insanları sürekli inançlarına tapan ve ibadet eden, dinlerine baglı kişiler olması gerektiğini görüyorum. Sağ gözümü kapatıp sol gözümü açtığımda ise insanlar açık, medeni, dine bağlı olmayan ve zamanlarını bilim için harcayan kişiler olması gerektiğini görüyorum." demiş... Bu konu hakkındaki yorumlarınızı umarım esirgemezsiniz arkadaşlar... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Sol düşünce Sanayi İnkılabına tepki olarak çıktı ama solun temelleri 1848 İhtilali'nde atıldı. Sokrates ise milattan önce yaşamış bir filozof. Sokrates'in o sözünü de ilk kez duydum ondan bir bilgim yok ama sağ - sol ideolojilerle ilgili olduğunu sanmıyorum. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #3 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sokrates'in bu sözünü hiç duymadım, Sokrates'in görüşlerini incelemiş olduğum halde. Zaten Sokrates'e ait hiçbir yazılı kaynak olmadığı için de sanmıyorum. Sokrates daha çok ahlak felsefesi ile ilgilenmiş ve insanların bildikleri sandıkları bilgileri aslında bilmediklerini göstermeye çalışmıştır. |
|
| #4 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Çanakkale
| verdiğiniz cevaplar için sağolun arkadaşlar... |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Sağ, sol ayrımıyla Sokrates'in bir ilgisi yok... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|