"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski03-03-07, 12:50  #1
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006
Din Değiştirme Olayına Nasıl Bakıyorsunuz?

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Eski03-03-07, 13:24  #2
mipodrall

mipodrall'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007
Ülke / Şehir: Kadıköy

Bu inisiyatif bir harekettir. Kimse yargılayamaz. Eğer kişi kötü bir akımın içine girip de böyle yapmış tabiki de yanlış. Ama açık tüm kutsal kitapları okumuş ve sonra da ben şuna inanıyorum demişse, kimse birşey dememeli. Bu kendi seçimidir çünkü...
mipodrall is offline  
Eski03-03-07, 14:04  #3
CilginTurk
Kayıtlı Okur

CilginTurk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006
Ülke / Şehir: trabzon

mipodrall arkadaşın dediklerine katılıyorum herkes inanıp inanmamakta özgürdür, ama şunu söyleyebilirimki islam doğru bir din olduğunu söyleyebilirim her geçen gün islam dini güçleniyor doğru yolu buluyor ama bide islamı karıştırmak isteyenler var buna saygı göstermemiz imkansız islamı karalamaya, yok etmeye çalışıyorlar ama bunlar hep tersine oluyor her geçen gün büyüyor güçleniyor insanlar doğru yolu buluyor...
CilginTurk is offline  
Eski03-03-07, 17:29  #4
Search
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Mar 2007

bence hiç bir sakıncası yok insanlar kendi düşüncelerini benimsediği yerde bulunmalıdır
Search is offline  
Eski05-03-07, 23:58  #5
lachesis
Felsefe

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Kişi eğer aklıyla karar verip gerekli bilgiyi aldıktan, araştırdıktan, sorguladıktan, tüm kitapları okuyup başka bir dinin görüşlerini benimsemişse eğer tabi ki kimsenin yargılama hakkı olamaz. Bazı durumlarda ise araştırmadan, birilerinin etkisinde kalarak din değiştirme oluyorsa bu da kişinin kendi çözmesi gereken, içine düştüğü yanlışı fark etmesi gereken bir durumdur ve bana göre yine kimsenin yargılamaması gerekir. Çünkü dini baskı insanların inançlarını olumsuz yönde etkileyebileceği için, bu durum sadece kişinin çözebileceği ve onu ilgilendiren bir olaydır.
lachesis is offline  
Eski06-03-07, 00:18  #6
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Hiç bir bebek anne karnından "dinli" doğmaz. Dolayısıyla büyürken ona aşılananlar da bir nevi "din değiştirmek" sayılabilir. Bu bebek dinini ne o dinin kutsal kitabını okuyarak seçer, ne de diğer kutsal bilinen kitapların eleştirisini yapar.

Bence olaya bir de bu açıdan baksak faydalı olur.

Siz neden dininizi değiştirdiniz?
Antioksidan is offline  
Eski06-03-07, 00:34  #7
thunder-

Temelsiz olursa boşa olur gibime geliyor. Evlilik icabı falan din değiştirenlerin pek de geçtikleri dini bildiklerini sanmıyorum. Gerçi ben sadece Türkiye'de değil dünya genelinde insanların bir dine inansalar da inandıkları dini doğru dürüst bilmediklerini, kulaktan duyma şeylerle falan kendilerine yetiştirilirken empoze edilmiş inancı bir şekilde koruyarak dünyadaki vakitlerini bitirdiklerini düşünüyorum.
Kaç kişi açıp kutsal kitabını baştan sona okuyor mesela. Benim çevremde yapan yok bunu.
thunder- is offline  
Eski06-03-07, 00:49  #8
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

İnsan süreklilik arzedecek şekilde mevcut yaşamına dini inancının olumlu bir tesiri olmadıgını hatta olumsuz tesirler gösterdigini düşünüyorsa ve dini inancından alması gereken iç huzuru ve mutlulugu alamadıgına inanmaya başlamışsa kendini ve mevcut dinini sorgulayıp yeni açılımlara gidebilir. Bu gayet normaldir. Fakat şu bir gerçekki insanlar çogu zaman kendi psikolojik durumlarından ve yetersizliklerinden kaynaklanan iç huzursuzlugu dine aftediyor ve bi türlü huzura kavuşamıyor lütfen önce psikiyatrımıza danışalım aman dikkat
Eski06-03-07, 11:11  #9
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Din Değiştirmelerin Bazı Algı Biçimleri...!

Alıntı:
Sayın mipodrall şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu inisiyatif bir harekettir. Kimse yargılayamaz. Eğer kişi kötü bir akımın içine girip de böyle yapmış tabiki de yanlış. Ama açık tüm kutsal kitapları okumuş ve sonra da ben şuna inanıyorum demişse, kimse birşey dememeli. Bu kendi seçimidir çünkü...

Sayın mipodral akıllıca bir değerlendirme yapmış.Değerlendirmesine katıldığımı belirtmeliyim.

Günümüzde kimi din değiştirme halleri pop-ikon hayranlığı ve yönlendirmeleriyle de epeyce kendisine yer buluyor.

Zaten bu konu da konuşulan geçmişte Budizm'e geçiş akımlarını kapsıyordu.Avrupa'da-Amerika'da(Özellikle zenciler arasında,ABD'nin ırkçı siyasetlerine de tepkiler söz konusu!)İslam'a geçişler belki çok yoğun olarak değil ama artma söz konusu.
Benzer durum yine Batı tabir ettiğimiz tarafın sık sık soykırıma kadar varan şiddet içeren yaptırımları da Afrikalılar'ı İslam'a yöneltiyor.

Asya'da ise ,özellikle Batı ile ilişkileri yoğun ülkelerde Hristiyanlık , dinleri pek de tanımayan gençler arasında sanki çağdaş bir gösterge olarak algılanıyor.Elbette bunun koşulları adım adım oluşturuldu-oluşturuluyor.

Ülkemiz de aynı çizgide..

Mutlaka vardır ama benim tanıdığım Hristiyanlığa geçiş yapan kimselerden Kuran-ı Kerim okuyup da geçene rastlamadım.

Doğrudan İNCİL okunarak , kabul edilip Hristiyanlığa geçiliyor.Onların gözündeki İslam pek çoğumuzun eleştirdiği Köktendinci uygulamalar....

Halbuki Hristiyanlığın köktendinci uygulamaları da pek iç açıcı değil..Magdelena Rahibeleri konusu Vatikan'ı derinden sarsmıştı.

İzlanda başlığı altında ki son yazımda bu konu ile ilgili genel bilgiler var.

1985 yılından bu yana Hristiyanlığa geçiş yapan insanlarla başta İzmir olmak üzere İstanbul ve Ankara'da karşılaştım.

Kendileriyle konuştum.Edindiğim izlenimim İslam'la pek de yakından ilgileri yok.

Batının basın-yayın organlarının etkisiyle eğitim gördüğümüz ve bu etki büyük kentlerde de daha yaygın olduğundan sanki kaçınılmaz oluyor,alt yapısı pek yeterli olmayan kişilerce..

Hristiyanlığın köklerinin Yahudiler arasında olduğunu ,yani köklerin Orta Doğu olduğu bizim yeni Türk-Kürt Hristiyanlar tarafından pek de bilinmediği ortaya çıkıyor.

Bizim yeni Hristiyanların algısı ,Hristiyanlık kimliğini kazanınca kendisini önce Avrupalı,sonra çağdaş,sonra sorgulanmayan ,beyaz ırk , sonrada başta cinsellik olmak üzere özgür olunması yanılgısı...

Bizim yeni Hristiyanlar'ın aslında kabulu Martin Luther..Yani Potestan Hristiyanlar...Bir çoğu da Luther'i çok sonra öğreniyorler.

Bir de Aleviliğin dışında radikal Türkçü milliyetçi kesimde az olmakla birlikte Şamanizme geçişler de var.Burada İslamın kaynağının Allah/Tanrı/Tengri/Gök Tengri ilk inancına kadar gittiği var sayılıyor ve ulusal bir din olarak algılanıyor.Yani Yahudiliğin aslında Museviliğin/Davudiliğin onlar için ulusal bir din olması gibi...

Beşiktaş'taki Protestan T
Türk Kilisesi 1988'ler de İsveç Konsolosluğundaki Protestan Kilisesinden besleniyordu.

İran'dan Avrupa'ya geçişlerde bu yeni Hristiyan gençlere ciddi kolaylıklar sağlanıyordı.

Vize,para,orada yeni bir yaşama geçmek için ortam..

Sonrasında Soros Vakfı aracılığı ile Türkiye'ye dönüş yaptılar mı bilmiyorum.

Karadeniz bölgesinde ise özellikle Samsun-Artvin şeridinde gençlerin ve özellikle eğitimli gençlerin Yunanistan'a yaygın bir burs ağıyla çekildiği Ortodoks Hristiyanlık çalışmaları var.Pontus'u, Pontuslu Rumluğu yeşertmek asıl amaç gibi görünüyor.

Bu öldürülen rahip(Santaro) olayının arkası bu türlü de araştırılmalıdır.Konunu bu tarafı basına yansıyan kısmında belirtilmedi.Soruşturmanın varsa bu ayağı hakla paylaşılmadı,halkın tepkisinden mi korkuldu(oy kaybı korkusuyla) yoksa AB'nin korkusundan mı(imzalanan kimi antlaşmaların içeriğinin halkın öğrenmesini istememeleri ve AB'nin demokratik(!) açılımlarına takılmamak için mi,yoksa bu taraftan hiç soruşturma yapılmadı mı?

İzmir'de ise bu çalışmalar daha çok İtalyan daha doğrusu Katolik Kilisesi aracılığıyla yapılıyor.

Kimsesizler,bedensel özürlüler,mutsuzlar,alt yapısı olmayanlar,ekonomik sıkıntısı olanlar,gönüllüler bir şekilde buradaki çekim alanına kapılıyorlar.

Katolikliğe geçiş görece Protestanlığa göre daha zor.Protestanlık neredeyse inanarak Hristiyanvari bir şehedet getirmeyle sağlanabiliyor.

Katolikliğe geçiş için ise katı uygulamalara bakılınca 7 yıl gibi bir bekleme süresine tabi..

Katolikler'de yeni doğan bir bebek dogmaya göre Hristiyan bile doğmuyor,günahın çocuğu olarak günahkar doğuyor.Vaftizle ancak ilk kurtuluşun kapısını aralıyor.Çünkü seks/cinsellik Şeytan işi olduğundan, ne yazıkki insan neslinin devamı için,şehvet/cinsel haz için Şeytan'ın yardımına ihtiyaç var.Bu nedenle vaftiz bebeğin yardımına koşuyor.
Üreme dışında seks zaten günah.Sonrasında Papaz Efendi'den günah çıkarılmaya ihtiyaç duyuluyor.

Tabii bu tür değerlendirmeler Hristiyanlığın bağnaz yorumları ile ilintili...

Benden bu kadar..Ayrıntılar;her daim devasa REKLAMLA GÖZÜMÜZE GİREN MİSYONERLİK FAALİYETLERİNİN REKLAMININ YAPILDIĞI KONU BAŞLILARIMIZDAKİ LİNKLERDE...

Saygılar,
doğançay

doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-03-07 11:44 .
doğançay is offline  
Eski06-03-07, 11:30  #10
M.Dayf
Uzaklaştırıldı

M.Dayf'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hiç bir bebek anne karnından "dinli" doğmaz. Dolayısıyla büyürken ona aşılananlar da bir nevi "din değiştirmek" sayılabilir. Bu bebek dinini ne o dinin kutsal kitabını okuyarak seçer, ne de diğer kutsal bilinen kitapların eleştirisini yapar.

Bence olaya bir de bu açıdan baksak faydalı olur.
Bir bebek anne karnından dinle doğar. Bu yaradılışında ve fıtratında vardır ruhlar aleminde söz vermiştir onu yaradana.bu bebek dinini kutsal kitabı okuyarak seçmez belki çünkü kendilerini dinsiz olarak nitelendiren bir ailenin yada farklı dinlere mensup bir ailenin çocuğu olup o değerleri kabul edebilir ama asıl mesele kendisine verilen akıldır ve fırattan gelen dine inanma yaşama hissi ona doğruları bulmasında yardımcı olacaktır..ve insan asıl dinini kabul etmeyip islam dinini benimsemeyip dinini değiştirmekle galu belada verdiği söze ihanet ediyor demektir.buda kendi safını tercih meselesidir..söylenecek söz "Allah islah eylesin"denbaşkası değildir.. unutulmamalıdır ki "kişi sevdiği ile beraberdir"..

saygılar,
M.Dayf is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 13:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)