"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: Kadıköy
| Bu inisiyatif bir harekettir. Kimse yargılayamaz. Eğer kişi kötü bir akımın içine girip de böyle yapmış tabiki de yanlış. Ama açık tüm kutsal kitapları okumuş ve sonra da ben şuna inanıyorum demişse, kimse birşey dememeli. Bu kendi seçimidir çünkü... __________________
*Savaş herşeyin babasıdır! *Cesaretini kaybetmiş insan herşeyini kaybetmiştir! *Şeytanı yenemezsin, sadece karşı gelirsin. O yüzden şeytanla savaş bitmez... |
| #3 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Jun 2006 Ülke / Şehir: trabzon
| mipodrall arkadaşın dediklerine katılıyorum herkes inanıp inanmamakta özgürdür, ama şunu söyleyebilirimki islam doğru bir din olduğunu söyleyebilirim her geçen gün islam dini güçleniyor doğru yolu buluyor ama bide islamı karıştırmak isteyenler var buna saygı göstermemiz imkansız islamı karalamaya, yok etmeye çalışıyorlar ama bunlar hep tersine oluyor her geçen gün büyüyor güçleniyor insanlar doğru yolu buluyor... |
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007
| bence hiç bir sakıncası yok insanlar kendi düşüncelerini benimsediği yerde bulunmalıdır |
| #5 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Kişi eğer aklıyla karar verip gerekli bilgiyi aldıktan, araştırdıktan, sorguladıktan, tüm kitapları okuyup başka bir dinin görüşlerini benimsemişse eğer tabi ki kimsenin yargılama hakkı olamaz. Bazı durumlarda ise araştırmadan, birilerinin etkisinde kalarak din değiştirme oluyorsa bu da kişinin kendi çözmesi gereken, içine düştüğü yanlışı fark etmesi gereken bir durumdur ve bana göre yine kimsenin yargılamaması gerekir. Çünkü dini baskı insanların inançlarını olumsuz yönde etkileyebileceği için, bu durum sadece kişinin çözebileceği ve onu ilgilendiren bir olaydır. |
| #6 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Hiç bir bebek anne karnından "dinli" doğmaz. Dolayısıyla büyürken ona aşılananlar da bir nevi "din değiştirmek" sayılabilir. Bu bebek dinini ne o dinin kutsal kitabını okuyarak seçer, ne de diğer kutsal bilinen kitapların eleştirisini yapar. Bence olaya bir de bu açıdan baksak faydalı olur. Siz neden dininizi değiştirdiniz? |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Temelsiz olursa boşa olur gibime geliyor. Evlilik icabı falan din değiştirenlerin pek de geçtikleri dini bildiklerini sanmıyorum. Gerçi ben sadece Türkiye'de değil dünya genelinde insanların bir dine inansalar da inandıkları dini doğru dürüst bilmediklerini, kulaktan duyma şeylerle falan kendilerine yetiştirilirken empoze edilmiş inancı bir şekilde koruyarak dünyadaki vakitlerini bitirdiklerini düşünüyorum. Kaç kişi açıp kutsal kitabını baştan sona okuyor mesela. Benim çevremde yapan yok bunu. |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| İnsan süreklilik arzedecek şekilde mevcut yaşamına dini inancının olumlu bir tesiri olmadıgını hatta olumsuz tesirler gösterdigini düşünüyorsa ve dini inancından alması gereken iç huzuru ve mutlulugu alamadıgına inanmaya başlamışsa kendini ve mevcut dinini sorgulayıp yeni açılımlara gidebilir. Bu gayet normaldir. Fakat şu bir gerçekki insanlar çogu zaman kendi psikolojik durumlarından ve yetersizliklerinden kaynaklanan iç huzursuzlugu dine aftediyor ve bi türlü huzura kavuşamıyor lütfen önce psikiyatrımıza danışalım aman dikkat ![]() __________________
KENDİ DÜŞÜNCEMİ DESTEKLEMEM YASAKLANAMAZ. |
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Din Değiştirmelerin Bazı Algı Biçimleri...!
doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-03-07 11:44 . | |
| #10 | ||
Uzaklaştırıldı
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
saygılar, | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|