Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sıfırlar Öğrencinin mi Öğretmenin mi? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski03-03-07, 15:14  #1
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006
Sıfırlar Öğrencinin mi Öğretmenin mi?

Kim bu aldığımız sıfırların sorumlusu?
Soru özellikle forumdaki öğretmen arkadaşlarımıza.
Eski03-03-07, 15:15  #2
Kitap Tozu

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: Paris

Alıntı:
Sıfırların sorumlusu eğitim sistemidir.
Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni.

Kitap Tozu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-03-07 16:33 .
Kitap Tozu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-03-07, 18:55  #3
merih

Giriş Tarihi: Feb 2007

Aile,ogretmen ve egitim sistemi.
Eski03-03-07, 20:57  #4
nesir
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2007

Sıfırlar günün gerçeklerinden uzak sadece popülizme dayalı oy için her şeyi göze alan ve bu amaçla gençliğimizi bile gözden çıkarıp tamamen kendine ve ülkesine yabancılaşmış adı milli kendisi kültürüne yabancı eğitim sistemimize ve onu bu hale getiren hükümet temsilcisinedir.Öyle bir bakan düşünün ki kendi personeli ile kavgalı.Hiç bir uyarıyı dikkate almayan tamamen kerameti kendinden menkul ünvanlı danışmanları ile eğitimin gerçeklerinden uzak kararlar alıyor.Kendi dönemi içinde gerçekleşen ve en üst safhalara ulaşan okullarda ki uyuşturucu kullanımına,fuhuşa ve saldırganlığa üç maymunu oynayıp,bırakın çözüm üretmeyi tam tersi bu tür girişimleri destekleyen her türlü uygulamayı yürürlüğe sokuyor.Ben bu bakanın artık bunları bilmeden yaptığına inanmıyorum.Tamamen görevli ve gençliği her yönü ile çürütmek için vazifeli biri olduğunu düşünüyorum.Bunları ideolojik olarak yazmıyorum.Sağcı,solcu fark etmez her gencin bu ülke için bir şekilde çözüm üretme kaygısı taşıması gerektiğini düşünüyorum.Ancak mevcut eğitim sistemimizle bu mümkün değil.Hele bu bakanla hiç değil.Adam sadece vitrine oynayıp devlet okullarını bitirmeye çalışıyor.Bu nedenle sıfır hükümet yetkilisi olan ve en üstte bulunan bakana ve onun her şeyi çok bilen danışmanları ile müsteşarına.

İkinci sıfır ise sadece kendi çıkarını düşünüp günlük kaygılar içinde milletini düşünmeyen ve her şekilde önce ben diyen velileredir.Benim çocuğum yapmaz mantığı ile onların yanlışlarını düzeltmek için birincil görevleri rehberliği bir tarafa atan ve her şekilde yanlışı düzeltme hareketine karşı çıkan ebeveynleredir.Ne zaman ki o çocuk ya birinden zarar görüp tamir edilmez yaralar alıyor veya bir arkadaşına çok önemli bir zarar verip iş düzelmez hale geliyor işte o zaman akılları başına geliyor ama o zamanda iş işten geçmiş oluyor.Çünkü giden bir daha gelmiyor.

Üçüncü sıfır ise öğretmenlere çünkü bildikleri gerçekleri çeşitli kaygılar nedeniyle aktaramıyorlar ve hepside gençlik gidiyor lafını ederken bir türlü bu gidişatı durdurmak adına ellerini taşın altına koymuyorlar.

nesir Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-03-07 21:08 .
nesir is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-03-07, 21:37  #5
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Sorun biz'iz 0'ı alanlar....

Bu halde kişi;
Önce kendisine sorun oluyor,
Sonra Ailesine,
Sonra topluma yansıyor,
..........
..............

Sonunda devlete potansiyel bir sorun oluncaya kadar.....

Ben çalıştığım halde sıfır aldım diyen varmı gerçekten, benim hiç başıma gelmedi....

Yoksa bu topikte hoca herkese 3 versin matığı ile mi, konu işlenecek ? Öyle ise pot kırmayalım
Eski03-03-07, 21:40  #6
barış

Muhalefet olsun diye söylemiyorum lise 1 deyken kimya sınavındam 15 almıştım. (sınava çalışmama rağmen)
Hayatımda aldığım nadir sıfırlardan biriydi.
Eski04-03-07, 07:08  #7
FerhatAtes
Yazar Adayı

FerhatAtes'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Sayın barış akar şöyle demiş:

Mesajı Göster
Muhalefet olsun diye söylemiyorum lise 1 deyken kimya sınavındam 15 almıştım. (sınava çalışmama rağmen)
Hayatımda aldığım nadir sıfırlardan biriydi.
: )sn barış akar; neredeyse tüm açtığınız konuları düşünerek okuyorum ve hepsinde aynı temele dayalı, yönü belli bir ok görürken neden dir bilemiyorum bu cevabınızda çocukca, amaçdan çok uzak bi yaklaşım sezdim : )
Kesinlikle saygısızlık olarak algılamanızı istemem sadece yorumumu yapmak istedim sizin hakınızda, bu konu bir bahaneydi belki sizden daha etkin genele giden bi yaklaşım beklediğimi vurguluyor anlayışın için teşekkür ediyorum.
Bence çarpık eğitim sisteminin sadece en ufak bi meyvesi,ne öğretmenin ne öğrencinin hakkıdır o sıfır. bunun detaylarına girmek istemiyorum cok fazla. Ufak bi örnek versem sanırım karşılamaya yeticek ; özel eğitim kurumlarıyla herhangi bir M.E.B. bağlı devlet okulunu ele alırsak ilk göze çarpan öğrencilere Sınıf gecme notundan cok o sene neyin ne kadar önemli olduğunu anlatan bi özel kurum un karşısına, geçer not vermeyi o kadar kutsallaştırmıs bir eğitim görevlisi öğrencisini sürekli sınıfta bırakma sene sonu düşük not verme tehditleriyle amaçsız ve en az o ögrenci kadar sorumsuz misyonunu unutmus bir edayla günlerini geçirmesi gibi.
Neden 2 tarafda sıfırı haketmiyor derseniz ögretmenin geldiği yolda aynı yol onu yetiştirende bu eğitim sistemi cünkü...
FerhatAtes is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-03-07, 12:34  #8
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın barış akar şöyle demiş:

Mesajı Göster
Soru özellikle forumdaki öğretmen arkadaşlarımıza.
Öğretmen ne yapsın? Bodrumlarda ders görüp(Buca EĞİTİM) gereksiz bir çok mevzuyla uzatılmış dört yıllık üniversite bilgisiyle tayinleri yapılsın,eline üç kuruş para verilsin sonrada biz dersane çocuğuz diyen ve elinde kelebekle dolaşan sıpalara bilgi vermeye çalışsın.Öğretmen ne yapsın?...
Eski04-03-07, 16:46  #9
barış

Alıntı:
Sayın FerhatAtes şöyle demiş:

Mesajı Göster
: )sn barış akar; neredeyse tüm açtığınız konuları düşünerek okuyorum ve hepsinde aynı temele dayalı, yönü belli bir ok görürken neden dir bilemiyorum bu cevabınızda çocukca, amaçdan çok uzak bi yaklaşım sezdim : )
Kesinlikle saygısızlık olarak algılamanızı istemem sadece yorumumu yapmak istedim sizin hakınızda, bu konu bir bahaneydi belki sizden daha etkin genele giden bi yaklaşım beklediğimi vurguluyor anlayışın için teşekkür ediyorum.
Öncelikle açtığım nerdeyse her konuyu üzerinde düşünerek okuduğunuz için teşekkür edeyim; en azından düşündüğünüzü vurgulamışsınız ama neyi temllendirdiğimi vurgulamamışsınız ve diğerleri gibi bu yorumumun da neden size çocukça geldiğini anlayamadım; ayrıca amaçtan neden uzak olsun ki ?
Son ayrıca yanlış anlamadığımı ve anlamamanız gerektiğini umarım söylememe gerek yoktur; aslında size bu yorumumu özel mesajla iletmek istemiştim ama özel mesaj almayı kapatmışsınız.
Son olarak da kimse her zaman genele giden bir yaklaşım beklemesin benden.
Orda kendimden örnek vermek istedim okadar.

barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-03-07 16:49 .
barış is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-03-07, 19:07  #10
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın Kitap Tozu şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sıfırların sorumlusu eğitim sistemidir.
Cevap gelmiş.
Böyle bir sistem içinde bir sorumlu aramak yanlış olur..

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 19:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)